SKOR TAYİN EDİCİ FUTBOLCULAR

Eskişehir Atatürk Stadyumu'ndaki Spor Toto Süper Lig'in 7. hafta karşılaşmasına, Eskişehirspor son haftalardaki çıkışını sürdürmek isterken, Beşiktaş

6 Ekim 2013 19:40
A
a
Sütiş Eskişehir

Eskişehir Atatürk Stadyumu'ndaki Spor Toto Süper Lig'in 7. hafta karşılaşmasına, Eskişehirspor son haftalardaki çıkışını sürdürmek isterken, Beşiktaş JK ise son 2 haftadadır kaybettiği maçları telafi etmek için sahaya çıktılar.

Maçın ilk yarısı, pozisyon bakımından üretkenlikten uzak geçti demek doğru bir yaklaşım olsa gerek. Orta saha mücadelesinin ön plana çıktığı ilk yarıda, Eskişehirsporlu oyuncuların sert futbolu tercih etmeleri göze çarparken, Siyah-Kırmızılılar bu devrede 3 sarı kart gördü.

Eskişehirspor için kâbus gibi görünen,7 haftalık zorlu fikstürün son karşılaşmasında, her ne kadar da teoride, bu maçtan mutlaka puan çıkarır gibi bir istek olsa da, pratikte sahaya yansıyan pozitif bir futbol olmayınca, hedeflenen puan veya puanlarda gelmemiş oldu.

Eskişehirspor bu müsabaka öncesinde oynamış olduğu 6. maçta da oyun kurgusunu ve oyun felsefesine rakibine kabul ettiren tarafken, Beşiktaş JK karşılaşmasında ise sezonun en kötü futbolunu oynadı.

Teknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlam’ın saha içinde uygulamak istediği strateji, daha önce oynanmış olan, Fenerbahçe ve Galatasaray karşılaşmalarındaki düşüncenin aynısıydı. Teknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlam’ın daha önce kabul gören ve bana göre de başarılı olan bu oyun formatının, Beşiktaş JK müsabakasına yansımamasının tek bir cevabı olur kanısındayım. O da futbolcuların istenileni yerine getirememesinden dolayıdır.

Peki! Hoca futbolcularından ne istiyordu? Bence hocanın istediği en önemli görevlerden biri, daha önceki maçlarda olduğu gibi bu karşılaşmada da, oyunu genelde kendi sahasında kabul eden şok preslerle topu kaptıktan sonra, rakip kaleye çabuk oyucularla inip, golle neticelenen skoru elde etmekti.

Ancak, skor tayin edici futbolcuların bir hafta önce Kasımpaşa’ya karşı oynamış oldukları futboldan eser olmadığı gibi, bazı oyuncuların sahada adı var, görüntüsü yok gibiydiler.

Düşünün bir kere, takımınızın her iki kanadı çalışmıyor. Hücum hattında görev alan futbolcular önde topu tutamadıkları gibi üretkenlik adına hiçbir arayış içinde girmiyorlar. Bir de bunlara anlamsız ve manasız görülen kartların eklenmesiyle, böylelikle kendi elinizle, kendi sonunuzu da hazırlamış olursunuz.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi