Siz 128 m2’lik köşk gördünüz mü? 

Ülke gündeminde ısrarla, defaat ile konuşmamız gereken önemli başlıklar var

14 Ocak 2021 08:58
A
a
Sütiş Eskişehir

Ülke gündeminde ısrarla, defaat ile konuşmamız gereken önemli başlıklar var. Ancak yaygın medyanın önemli bir kısmı özellikle iktidara yakın gazete ve TV’ler, iktidar yanlısı sosyal medya hesapları ile trol diye tabir ettiğimiz algıcılar bu başlıkları sümenaltı yapmak için elinden geleni yapıyor. Bu başlıkları bertaraf etme çabasının en belirgin özelliklerinden birisi ise İktidar kanadının karşısında olan bir ismi suçlamak. Öyle ki bu isimler bazen hain ilan ediliyor. Bazen alakadar olmadığı bir konuda tek sorumlu gibi suçlanıyor. Bazen ufacık meseleleri dünyanın en büyük hatası gibi lanse edilerek ülke gündemi çok kolay değiştiriliyor. 
Mesela bir başlık çıkıyor karşımıza. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer iskeleye Yunan Kralının adını ( Agamemnon) verdi. Önce malum medyada bir manşet ardından sosyal medyada bir algı çalışması ile hurra yükleniliyor Soyer’e.. 
Hain diyen, terörist diyenler, hakaretin bini bir para gidiyor. Tabi algıyı başlatan ve gazı verenler trol hesap ama o gaza gelip gerçeği sorgulamadan sallayanlar da maalesef bu tuzağa düşmüş oluyor. Çünkü öğreniyoruz ki o iskele Urla’dan getirilmiş geçici olarak kullanılacak bir iskele. Soyer dönemi ile alakası yok. Daha da önemlisi Balçova’da Agamemnon adı verilmiş tarihi kaplıcalar var. Bunların tanıtımı da bizzat Kültür Bakanlığı internet sayfasında yapılıyor. Bu tesiste çok sayıda devlet töreni düzenlenmiş ve bugüne kadar kimse sesini çıkarmamış. 
Ama gündemi değiştirmek gerekiyorsa bu detaylar kimsenin umurunda olmadan kolayca bir algı operasyonu yapılabiliyor. 
Galata kulesine yansıtılan renkleri eleştirip İmamoğlu’nu LGBT’ye destekle suçlayan Ak Partili yöneticinin Galata kulesinin de Kültür Bakanlığı’na bağlı olduğunu bilmemesi mümkün mü? 
Ama gündemi değiştirmek gerek ki asıl gündem konuşulmasın. 
Mesela Lise diploması sahte banka yöneticileri tartışılmasın, Fahrettin Altun ve eşinin maaşı ile ilgili şüpheler dile getirilmesin, Aşı yokken aşıyı canlı yayında vurduran iktidar yakını isimler aman konuşulmasın. 
Bunları anlattım çünkü görünen o ki yine konuşulmasın, tartışılmasın istenen bir ülke gündemi var. 
Ve bu kez suçlanacak, çarpıtılarak dikkatin yoğunlaşacağı kurban Eskişehir’den Büyükerşen oldu. 
Oysa tam  Ziraat Bankası’ndan kullandırılan ve bilmem ne adasına aktarılan üstelik Turkcell ile ilişkilendirilen devasa krediyi konuşacaktık. Hani Turkcell’in bile bu kredinin bizle ilgisi dediği kredi ve varlık fonunu. 
Orman alanları ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendine verdiği yetkiyi tartışacaktık. Zira Karadeniz’de pek gündeme gelmeyen ama 2 günde 20’den fazla yerde çıktığı iddia edilen orman yangıları vardı. 
Büyükşehirlere ceza diye kesilen ve ilçe belediyelere devredilen otopark gelirlerini falan tartışmaya hazırlanıyorduk. 
Ama karşımıza bu kez 128 m2’ye köşk diyen bir zihniyet çıktı. Büyükerşen’in köşkü kaçak dediler.
Hem imar affına girdi dediler, hem de affa giren bir yerin kaçak olamayacağını bilmezden geldiler. 
Çarpıttılar, büyüttüler, abarttılar. 
Ama tekrar yazıyorum 128 m2’ye köşk dediler. 
Kim mi dedi? 450 bin m2’lik alana Saray diyen, itibardan tasarruf edilmez diyerek saniyede 1000 tl masrafı olan bir alanı savunanlar. 
Peki, aldık, kabul ettik. Söz bir daha ki sefere oyumuzu bunu değerlendirip vereceğiz. 
Çünkü bazıları kimi eleştiriyorsa insanlar normalde düşünmese bile onu tercih ediyor. 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
es esli 21 Ocak 2021 00:19

Utku Çakır ozer hariç diğer milletvekilleri aldığınız maaş haram olsun.yollarimiz yapılmalı

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi