Sivasspor'la Tarihi Nostalji

Osman Cemoğlu yazdı

4 Nisan 2015 00:36
A
a
Sütiş Eskişehir

Bir tarafta yarım asırlık Eskişehirspor, diğer tarafta 48 yıllık Sivasspor. Her ikisi de Anadolu futboluna öncülük yapmış güzide kulüpler. Ancak bu süre içinde çok fazla karşılaşmamışlar.

 

Anadolu’nun iki güzide temsilcisi

Anadolu’nun yarım asırlık bu iki kulübünün çok az karşılaşması gerçekten ilginç.  Bu durum 1967 yılında kurulan Sivasspor’un  2.Lige katılmasının ardından yıllarca bu ligde mücadele ederek,  ancak 2005-2006 sezonundan itibaren Süper Lig’de yer almasından kaynaklandığını hatırlatalım.  Eskişehirspor’un da 2008-2009 sezonunda Süper Lig’e yeniden yükselmesiyle yarım asırlık bu iki kulüp tarihlerinde ilk kez 20 Eylül 2008 tarihinde Eskişehir Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geliyor.

 

Yağmurlu bir gündü

2008 Yılının Eylül ayında güneş Türkiye’nin güney kıyılarını cömertçe ısıtırken Eskişehir’de havalar oldukça serin ve yağmurlu geçiyordu.  Yine 20 Eylül Pazar günü gökyüzü adeta delinmiş, aralıksız yağan yağmur  göz açtırmıyordu.  Ve işte böyle yağmurlu bir günde Eskişehirspor tarihinde ilk kez bir Pazar günü Sivasspor’u evinde konuk ediyordu.  Uzun zamandır Süper Lig’e hasret kalan Eskişehirspor taraftarı o gün yağmura aldırmayarak Atatürk Stadı’nı doldurmuş ve İlker Meral’in çalan düdüğüyle ilk maç başlamıştı.

 

Kazanan dostluk oluyor

 Rıza Çalımbay’ın çalıştırdığı Eskişehirspor ile Bülent Uygun’un ekibi Sivasspor, 20 Eylül 2008 Tarihinde İlker Meral’in yönettiği ilk maçlarına   şu kadrolarıyla çıkıyor. 

ESKİŞEHİRSPOR: İvesa- Sezgin, Nadareviç, Vuçko, Koray- Murat Önür, Bülent Erdoğan- Poljak, Özgür Öçal- Lovrek, Youla.

SİVASSPOR: Petkoviç- Faruk Bayar, Bilica, Diallo, Abdurrahman Dereli- Musa Aydın, Sylla, İbrahim Dağaşan, Sezer Badur- Mehmet Yıldız, Balili.

Süper Lig’de uzun yıllar sonra yeniden yer alan Eskişehirspor’la, 4 yıldır aynı ligde mücadele eden ve kısmen daha deneyimli gözüken Sivasspor zorlu mücadeleye başlıyor.  Sezgin Coşkun henüz 7. dakikada  Eskişehirspor’u 1-0 öne geçiriyor ve ilk yarı bu şekilde sona eriyor.  Sivas 54 dakikada Musa Aydın ile skoru eşitliyor.  Lovrek 61’de hakemin verdiği penaltıyı gole çevirerek Eskişehir’i yeniden 2-1 öne geçirse de 75’te Mehmet Yıldız skoru belirleyen gölü atıyor ve2-2’lik sonuçla takımlar 1’er puanı paylaşıyor.  Böylece ilk maçta kazanan dostluk oluyor…

 

Bu gün 18’nci randevu

Aynı sezonda Sivas’ta yapılan rövanşı ise Sivasspor, Kamanan’ın henüz 7. dakikada attığı gol ile 1-0 galibiyetle kapatıyor.  Ve bu güne kadar iki ekip 17 kez karşı karşıya geliyor. Bu maçların 6’sını Eskişehirspor, 4’ünü Sivasspor kazanırken 7 maç beraberlikle sona eriyor.  Bu maçlarda Eskişehirspor’un toplam 24 golüne karşılık Sivasspor 21 golle cevap veriyor.  Sivasspor’la yapılan bütün bu maçlara dönüp baktığımızda bu güzel tabloda fair-play sınırlarını aşmadan dostluk içinde sona erdiğini görüyoruz.

 

Ortak değerler

İki takımın şu andaki kadrolarına baktığımızda Sivasspor’un golcü futbolcularından Batuhan Karadeniz ve Burhan Eşer’in daha önce Eskişehirspor formasını giydiğini görüyoruz. Ayrıca  3 maç ceza alması nedeniyle bu gün tribünlerde  yer alacak olan Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın bir dönem Eskişehirspor formasını ıslatan ortak değerler olarak göze çarpıyor.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi