Şehrin marka değeri hak ettiğini alacak

Soner Yüksel yazdı

19 Mayıs 2017 09:37
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Basket Fınal Four mücadelesi için önceki gün Bursa deplasmanında bizler de her zaman ki yanındaydık.

Malumunuz 4 takımdan 2’si Basketbol süper ligine çıkacak ve fınal four bu 4 takımın her şeyi ortaya koymak için son şansı. Dolayısıyla rakipler de çok ciddi, çok çetin bir mücadele veriyor. Çok heyecanlı, çok stresli maçlara tanık oluyoruz. Neyse ki Eskişehir Basket kalitesiyle 2 zor maçı da kazanmasını bildi ve Bursa deplasmanından da puanlarla döndü. 
Yüksek olasılık 6 maçın 4’ünü alan takım bile süper lige çıkabilecekken 2’de 2 yapmak harika bir iş. Ama ben 6 maçın en az 5’ini alarak Eskişehir Basket ’in fınal four şampiyonu olacağını ve Süper Lig’e öyle çıkacağını tahmin ediyorum.

Bu da kulübü kapanma eşiğinden alan, iyi bir yönetim kuruluyla, çok iyi bir yatırımla ve iddialı oyuncularla bu hedefi koyan Sinan Özeçoğlu ve arkadaşlarına yakışır bir sonuç ve final olur. 
Bu arada gözlerden kaçmayan bir başka detay var. Eskişehir Basket’in mücadelelerine destek veren takdire şayan isimleri atlamayalım. Başta A.Ü. Rektörü Naci Gündoğan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve ETO Başkanı Metin Güler’i kutlamak lazım. Hemen her maçta yerlerini alarak Eskişehir Basket’e önemli bir destek verdiler. Hatta ETO Başkanı Metin Güler’i iç saha değil deplasman maçlarında bile görmek gayet önemliydi.

Cumartesi günü Sakarya Deplasmanı, ardından İstanbul’da Acıbadem deplasmanı ve sonrasında Eskişehir’de hem Bursa, hem de Sakarya’yı konuk edeceğimiz karşılaşmalar çok önemli olacak. Basketbol süper ligi’nde de efsane olmak ve Siyah Kırmızı renkleri taçlandırmak için tüm Eskişehirliler de o salonu dolduracaktır diye düşünüyorum.

Ve çok değil 2 hafta sonra çifte kavrulmuş şampiyonluk kutlamaları olacak bu şehirde hazır olun. Play Off’dan Eskişehirspor, Fınal Four’dan Eskişehir Basket şampiyon olarak çıkacak ve şehrin marka değerini bir kez daha hak ettiği yerlere taşıyacağız.

CHP’de Kongre süreci 
CHP’nin Eskişehir de attığı her adım olay. Yapılacak her etkinlik ve kongre ise ciddi bir hareket yaratıyor. Şimdi de kongre sürecinin kokuları, dedikoduları ve çalışmalarına dair ciddi bir hareketlenme görüyor, gözlüyor, hissediyor ve neler neler duyuyoruz.

Aday olanlar var, aday olmamı istesinler diye bekleyenler var. Aday olursam ne olur, olmazsam çok şey kaybeder miyim diye düşünenler de var. 
Mevcut yönetimi yerinde tutmak isteyenler de var ama yönetimler değişmeli diyenler çok çok fazla. Bu da mahallelerden CHP’de etki gücüne sahip herkese kadar farklı bir örgütlenme mesaisini de beraberinde getiriyor.

Her ne kadar İl Başkanlığı için Sinan Özkar, İlker Özokçu, Figen Kahya, Erman Gölet gibi isimler yine ön planda olsa da Yücel Yenilmez isminin de ciddi bir şekilde konuşulduğunu ama kendisinin bu konuda emin olmadığını duyuyoruz.

Daha süreç uzun tabi ki, duyacağımız çok şey, yaşanacak çok vukuat, uygulanacak onlarca stratejiye tanık olacağız. Yoklama kaybı olanları da, öne çıkanları da görecek kamuoyu. Ama bende bir yerinden girizgâh yapayım dedim. Görünen o ki daha çok yazacağız bu süreçle ilgili. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi