Seçim stresi çirkinleştiriyor

31 Mart seçimlerine giren bütün adaylar kazanmak için giriyor. Belli bir oranda stres altında bulunmaları doğaldır. Düşünün ki paranızı, adınızı ve vaktinizi ortaya koyuyorsunuz. Başarılı olmayı herkes ister, başarısız olmak da herkesi üzer.

2 Mart 2024 08:52
A
a
Sütiş Eskişehir
31 Mart seçimlerine giren bütün adaylar kazanmak için giriyor. Belli bir oranda stres altında bulunmaları doğaldır. Düşünün ki paranızı, adınızı ve vaktinizi ortaya koyuyorsunuz. Başarılı olmayı herkes ister, başarısız olmak da herkesi üzer.
Ancak belli ki bazı adaylar kendilerini biraz fazla geriyor. Böyle olunca da karşılıklı söylemler çirkinleşiyor. Benim adaylara tavsiyem sakin olmalarıdır. Sonuç olarak gerginliğin kimseye faydası yok. Ayrıca işi yalan ve kişisel ithamlara çevirmek, alacağınız oyu da kaybetmenize neden olur. 
Burası Eskişehir. Eskişehirliler kavga eden adayları değil, sakin ve uzlaştırmcı olanları sever. Bizden hatırlatması.

Taraftar tribünleri doldurur

Eskişehirspor, pazar günü saat 14'te Kaynaşlı Belediyespor'u konuk ediyor. Lider Eskişehirspor’un 39 puanı bulunuyor. Rakibimiz Kaynaşlı ise 7’inci sırada ve 30 puanı var.
Şimdi süper ligde Galatasaray’ın 9 puan gerisinde olsaydık ve ligin bitmesine 8 hafta olsaydı, “Galatasaray’ı deplasmanda yenip, puan farkını 6’ya düşürür, şampiyonluğu kovalarız” diye düşünmez miydik? İşte Kaynaşlı da aynen böyle düşünecektir. Bunları neden anlatıyorum? Çünkü birileri rakibimizi küçümsüyor da ondan. Kim ne derse desin önümüzde zor bir maç var.
Bilet fiyatları ise komik; 50 lira ve 100 lira. Bu devirde ekmek arası tavuk döner alamazsın bu parayla. Dolayısıyla taraftar olarak bu maça koşmalıyı ve takımımızı desteklemeliyiz.
Eskişehirspor taraftarı iyi gün dostu değil, kötü gün dostudur. Ben taraftarımızın tribünleri dolduracağına eminim. 

Fiyatlar biraz daha yükselecek 

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, gıda fiyatlarının yükseldiğini görüyoruz. Hemen “Vicdansız esnaf fiyat yükseltiyor” demeyin. Her Ramazan öncesinde fiyatlar biraz yükselir. Çünkü piyasadaki fiyatlar arz – talep dengesine göre belirlenir ve Ramazan ayında gıda talepleri artacağı için, fiyatlar da biraz yükselecektir.
xAncak Ramazan ayı bittikten sonra fiyatlar yine makul seviyeye düşor. En azından bu seneye kadar böyle oldu.
Öte yandan bu Ramazan’da vatandaşları kötü bir sürpriz bekliyor. Çünkü mübarek Ramazan bittiği zaman, seçimler de bitmiş olacak ve hükûmetin seçmene ihtiyacı kalmayacak. Dolayısıyla Ramazan’dan sonra, yani bir başka değişle seçimlerden sonra fiyatlar aynı seviyede kalsa, ona sevineceğiz.
Hatta ve muhtemelen gıda fiyatları daha da artacaktır. Dost acı söylermiş…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi