Seçim iptal edilemez

AK Parti’nin sivri ismi Bülent Arınç alenen seçimlerin bir sene ertelenmesini istedi

22 Şubat 2023 07:02
A
a
Sütiş Eskişehir

AK Parti’nin sivri ismi Bülent Arınç alenen seçimlerin bir sene ertelenmesini istedi. Soru şu; Acaba Sayın Arınç münferit olarak mı bu çıkışı yaptı? Yoksa “Bir üst akıl’dan, “Bülentciğim sen böyle bir çıkış yap da, kamuoyu nasıl tepki verecek görelim” talimatı mı geldi? İşin orasını bilmemiz mümkün değil elbette. 

Anayasamız seçimlerin ancak savaş durumunda iptal edilebileceğini belirtiyor. Dolayısıyla seçimlerin deprem nedeniyle iptal edilmesi söz konusu bile olamaz. Ayrıca Arınç’ın “Savaş hali dışında olmazmış. Ayet-i kerime mi var? Allahtan korkun” açıklaması da çok tehlikeli. Çünkü bu zihniyete göre Anayasamızın ilk üç maddesi de ayet-i kerime olmadığı için ortadan kaldırılabilir. Ki bu anayasal düzeni yıkmak demektir. 

Sayın Arınç’ın çok kötü bir avukat olması, bu tarz bir hata yapmasını açıklayamaz. Belli ki birileri seçimlerin sonucunun farkında olduğu için, iptal edilmesini istiyor.

Boşuna heves ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, muz cumhuriyeti değildir. O sandık milletin önüne en geç 18 Haziran’da konulacak ve sandıklar açıldıktan sonraki sonuçlarına herkes razı olacak. Bundan kaçış yok…

 

Milletvekilleri kayak yapmıyor

Kamuoyunda milletvekillerinin 28 Şubat’a kadar izin yaptığı algısı oluştu. Bu olay tamamıyla gerçek dışı değil. Çünkü TBMM 28 Şubat’a kadar bütün oturumlarına ara verdi. Ancak bunun sebebi vekillerimizin St. Anton’da kayak yapmak istemeleri değil. Yani milletvekillerimiz “Kafa izni” almadılar. Milletvekillerimizin tamamına yakını şu anda deprem bölgesine gittiler ve en azından depremzedelere moral veriyorlar. Burada hem iktidar hem de muhalefet milletvekillerimizin hakkını yemeyelim. 

 

Bir cesur kalem daha gitti

Basının usta kalemi Güngör Mengi’yi kaybettik. 83 yaşındaki Mengi’ye Allah’tan rahmet ve sevenlerine baş sağlığı dileriz. Kendisi benim örnek aldığım isimlerdendi. Farkında mısınız bilmiyorum ancak basında bir dönem kapanmak üzere. Güngör Mengi gibi vicdanı olan gazetecilerin yerine cüzdanı olan gazeteciler geldi. Türkiye’deki ahlaki yozlaşma, en çok basın camiasında görülüyor. Cesur kalemler tek tek azalıyor.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nurullah 22 Şubat 2023 12:25

peki Kerem bey Hatay dan Eskişehire gelen kişiler 14 mayıs ta yda 18 haziranda seçim olursa nerede ve hangi il için oy kullanacak

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi