Savurgan ve acemice hatalar

Evet… Eskişehirspor yine puan kaybetti, bu defa bir değil üç puan.

31 Mart 2013 20:38
A
a
Sütiş Eskişehir
Evet… Eskişehirspor yine puan kaybetti, bu defa bir değil üç puan. İlk devrenin son maçlarından bu yana alınan sonuçlara baktığımız da genelde kaybedilen puanların tamamına yakınını sıralamada kendinden aşağıda olan takımlara verdiğini görmüş olduk.
Özellikle Gaziantepspor’un ilk 45 dakikalık diliminde Eskişehirspor’a 2-0 gibi net bir üstünlük sağlaması, karşılaşmayı izlemeyenler için bir sürpriz olmuştur kanısındayım. Ancak maçı gerek tribünlerden canlı olarak seyredenler, gerekse ekranları başında takip edenler için ise normal bir skor olduğu aşikârdı.
Eskişehirspor’un yemiş olduğu her iki goldeki ciddi orta saha ve savunma hatalarının yapılması, kabul edilebilir bir sebebi olmamalı.
Eskişehirspor, yediği gollerde futbolcuların hiçte kendilerine yakışmayacak kadar pozisyon hataları yapmaları, geride kalan maçları için de tedirginlik yarattığını bilmeleri gerekir diye düşünüyorum.
Şimdi bu savurgan ve acemice hataları sorgulamaya kalksanız hiçbir futbolcu bende hata var demez, her biri bir suçlu arar kanısındayım.
Değerli okurlarım Winston Churchill’in çok güzel bir sözü var. Şöyle der “Düşen bir çığda, hiçbir kar tanesi kendisini olup bitenden sorumlu tutmazmış.” Ama alınan bu mağlubiyet hiç de öyle görünmüyor. Futbolcuların takım oyununu bireysel oyuna tercih etmeleri, alan ve adam markajlarında ki yetersizlikler, en önemlisi de kişisel hataların sahanın her yerinde fazlasıyla yapılması bu acı tablonun hazırlayıcısı oldu.
Orta sahanın güçlü isimleri, Tello ve Hürriyet’in olmayışı Eskişehirspor için çok büyük bir talihsizlik olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Hürriyet Güçer’in savunması ve Tello’nun da, hem ofansif, hem de defansif anlamdaki pas trafiğini gerçekleştiriyor olması takım adına her zaman pozitif bir güç olduğunu taraflı tarafsız tüm futbol severler bilir.
Spor Toto Süper Lig’de sona yaklaştıkça ilk 5 hedefinden gittikçe uzaklaşan Kırmızı Şimşekler, Ziraat Türkiye Kupası maçlarına en iyi şekilde hazırlanıp motive olmalılar. Öyle anlaşılıyor ki hedef kupa ötesi yok gibi.
Tecrübeli Teknik Direktör Ersun Yanal, takımını bu zorlu ve de sıkıntılı süreçten bir an önce çıkarır bir çözüm bulur ümidindeyim. Bulacağına da inanıyorum.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi