SAVUNMA HATALARI VE OYUNCU TERCİHLERİ

Eskişehirspor, spor toto süper lig müsabakasında, çok fazla zorlanmadan yendiği Akhisar Belediye spor’a, Ziraat Türkiye Kupası grup ilk maçında 2-0 ma

15 Ocak 2014 19:25
A
a
Sütiş Eskişehir
          Eskişehirspor, spor toto süper lig müsabakasında, çok fazla zorlanmadan yendiği Akhisar Belediye spor’a, Ziraat Türkiye Kupası grup ilk maçında 2-0 mağlup oldu.
         Sorunların adeta tavan yaptığı bir kulüp haline gelen Eskişehirspor,2014 yılının ilk resmi müsabakası olan, Ziraat Türkiye Kupası maçına çok kötü bir başlangıç yaptı.
          Sezon başından bu yana Savunmasıyla ayakta duran ve en az gol yiyen Kırmızı şimşekler, Torku Konya spor maçından sonra, Akhisar Belediye spor karşılaşmada da ciddi savunma hatalar yaparak, maçın skorunu tayin eden taraf halini geldiğini söyleyebiliriz. Birilerinin Akaminko ya artık dur demesi lazım. Yetkili organlar, bu futbolcunun bir Mahalle tekımında değil, Anadolunun en Büyük kulübü ESKİŞEHİRSPOR’da futbol oynadığını bilmesi gerektiğini anlatmalıllar.
      İlk 45 dakikalık periyotta Rakip kaleye gitmekte zorlanan Eskişehirspor, iki gol atan Niasse başta olmak üzere Sertan ve Bilalin hücumda, Çağdaş ve İbrahima Sonko savunmadaki başarılı oyunları galibiyette önemli rol oynadı diyebilirim. İkinci 45 dakikalık bölümde ise baskılı bir oyun göstermesine rağmen golle neticelenen bir sonuç elde edemeyen kırmızı şimşekler mağlup olmaktan kurtulamadılar. İlk onbirde oyuncu tercihi tamamen hocanın insiyatifinde olan bir eylemdir. Önemli olan ise tartışılmaya mahal verecek bir kadronun ve oyuncu seçeneğinin sahada olmamasıdır. Şartlar ne olursa olsun bu takıma mutlaka bir forvet alınmalıdır.
         Hedefleri olan bir takımın, Gerek maddi, gerekse manevi olarak bu kadar yıpranmışlık içinde başarıya gitmesi bir hayli zor görülebilir.
         Torku Konya spor mağlubiyetinden sonra, mali tablonun raporlar halinde sunularak, kulübün ne denli maddi bir yükümlülüğün altına girmiş olduğu tüm spor kamuoyuna deklere edilmişti.
         Bu süreçte, Eskişehirsporlu futbolcular Tarık ÇAMDAL ve Veysel SARI’nın adları Beşiktaş JK. Ve Galatasaray kulüpleriyle anılmaya başlamıştı. Her iki futbolcunun da sezon sonu itibariyle sözleşmaleri bitecek olmasından dolayı, ilgili kulüplere gitme istekleri ön plana çıkarken Eskişehirspor yönetimi ise, haklı olarak bu olası transferlerden kulübe maddi anlamda bir girdi sağlamak amacında tavır aldılar.
        Bu tavırlarında ne kadar haklı olduklarını inkâr etmek ise haksızlık olur. Ancak bu transfer görüşmelerinde izlenilen yol ve alınan bazı kararlarında bir o kadar yanlış olduğunu da belirtmek isterim. Özellikle görsel ve yazılı basına verilen bazı demeçlerin, adı geçen futbolculara zarar verdiği gibi kulübe de zarar verdiğini düşünüyorum.
       Bu süreçte biraz daha sağduyulu ve sabırlı bir yol haritası çizilebilinilirdi kanısındayım. Kulüp Başkanı Sayın Mesut Hoşcanın, hem Beşiktaş jk. İle hem de Galatasaray kulübü başkan ve yöneticileri ile iyi ilişkilerde olduğunu biliyoruz. Bu durum pozitif bir şekilde sonlandırılabilinirdi.
      Neticesinde, bu tür olumsuzlukların, kulübe negatif yönde bir etki yapmış olduğunu görmek mümkün. Maddi sıkıntıların olması, istenilen trasferlerin gerçekleşmemesinde rol oynadığını ve bununda, Teknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlamın motivasyonunu da etkilediğini ve etkileyeceğinide düşünüyorum.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi