Sanayi siteleri OSB gibi olsun!

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, sosyal medya hesabından şu sitemi iletti: Eskişehir’de bugün gerçekleşen sağanak yağışlar sanayi sitelerinin olduğu bölgede oluşan su baskınları makus talihimiz olmaya başladı. Uzun yıllardır çözüm bekleyen sorunların çözülmesi moral motivasyon ve ekonomik açıdan son derece önemli. 

5 Eylül 2023 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, sosyal medya hesabından şu sitemi iletti:
-Eskişehir’de bugün gerçekleşen sağanak yağışlar sanayi sitelerinin olduğu bölgede oluşan su baskınları makus talihimiz olmaya başladı. Uzun yıllardır çözüm bekleyen sorunların çözülmesi moral motivasyon ve ekonomik açıdan son derece önemli. 
-Daha düne kadar Teksan, Emko Sanayi siteleri şimdi de Estim ve Oto Galericiler-Otocenter. Altyapı problemlerinin bir an önce çözülmesi sanayicilerimiz ve üretim yapan imalat sektörü için en büyük arzumuz. En acısı da şu ki bu vakaları ve yapılması gerekli çalışmaları herkes biliyor yıllardır.


…/…
Kesikbaş, “bu vakaları ve yapılması gerekli çalışmaları herkes yıllardır biliyor” diyerek Büyükşehir Belediyesi’ni ve ESKİ’yi işaret ediyor…
Sanayi siteleri özel bölgeler…
Bu nedenle bu bölgelerin alt yapılarının da özel ve özenli olması gerekiyor…
Eskişehir’deki sanayi sitelerinin birçoğu yapılırken tartışmalara neden oldu. Ruhsatları hep tartışma konusuydu. 
Elbette bu tartışmalar geride kaldı. Bu nedenle bu sanayi sitelerinde belki yeni bir yapılanmaya gidilebilir. Alan oldukça büyük. Organize Sanayi Bölgeleri gibi bir model yapılabilir. 
Böylelikle yapılması gerekenler OSB modeliyle yapılabilir.
Böyle bir model üzerinde çalışmak, varsa yapılan modelleri incelemek gerekir. Yoksa da ilkini Eskişehir neden yapmasın!

KURT’TAN ALKIŞ!

Mülki amirler, bayramlarda özel günlerde günün önemine ilişkin açıklamalar yaparlar. Bu açıklamalar çoğu kez bir önceki yıllarda yapılan açıklamaların benzeridir.
Kopyala-yapıştır, diyoruz…
Valimiz Hüseyin Aksoy’un Eskişehir’in kurtuluş gününde yaptığı açıklamada geçen yıllardan farklıydı…
Aksoy’un açıklamasının şu bölümleri dikkat çekiciydi:
-Kurtuluş Savaşında ilk telgrafhanenin kurulduğu Eskişehir, Cumhuriyet tarihimizin birçok ilklerine imza atmıştır. Medeniyetimizin eski ve yeni başkentleri arasında bir yıldız gibi parlayan bu şehrin ülkemizin yeni yüzyılında yeni nesillere unutulmaz bir miras bırakacağına inancım tamdır.
-Eskişehir, milli mücadele döneminde adına marş yazılan nadide şehirlerden biridir. Vatanperverlikten ve kahramanlıktan geri kalmayan Eskişehirliler için övgü dolu sözler sarf eden Atatürk; “Eskişehirliler, bize çok yardım etmişlerdir. Bunu ordu, millet namına burada tekrar etmeyi bir vazife bilirim.” demiştir.  101. yılımızda Eskişehirliler, millet namına Atamıza ve dünyaya burada tekrar etmeyi vazife biliyoruz ki “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır.
…/…
Her kelimesiyle Eskişehir’i anlatan bir kutlama…
Sosyal medyada da paylaşılan bu açıklamayı alkışlayanlar arasında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta yer alıyor…

İSVEÇLİ BİLİM İNSANLARI DA YANLIŞ YAPAR

İsveç, 15 yıl önce modern eğitim yöntemlerine geçti. Öğrencilere anlatılanları deftere yazmak yerine tablet üzerine not almaları öğretildi.
Amaç teknolojik imkanlar sayesinde öğrenme süresini kısaltmak, beyni hıza alıştırmaktı. Ancak zamanla okuma yazma becerilerinde düşüş gözlemlendi. Hazır bilgiye bağımlılık arttı…
Çocukların kendini ifade etme yeteneği zayıfladı, okumada gerileme başladı. 
Ulusal bir sorun olarak kabul edildi… Okuma yazma yetisinin azalmasının, bilgiye erişimi ve kişiler arası iletişimi kısıtlayabileceği belirtildi.
Sonunda da tabletlerden vazgeçmeyi düşünmeye başladılar…
Kısacası, İsviçreli bilim insanları da hata yapar! Önemli olan hatayı görmek ve geri dönebilmek!

YUNUS NE GÜZEL SÖYLEMİŞ!

Emeksiz zengin olanın, 
kitapsız bilgin olanın, 
sermayesi din olanın 
rehberi şeytan olmuştur. 

GÜNÜN SÖZÜ!

Kendini çok fazla anlatmaya çalışma, bazen insanlar sadece anlamak istediklerini anlarlar.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ferid Kozlu 5 Eylül 2023 10:52

Peki Ali Bey Belediye onu yapmasın bunu yapmasın belediye nin işi ne ? Şu yazdığınız yazıyı başka şehirdekiler okusa bize Güler Ya.yazıklar Olsun.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi