Samsung Galaxy S8

Serkan Açıkgöz yazdı

2 Nisan 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Teknoloji tutkunlarının sabırsızlıkla beklediği Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus geçtiğimiz gün tanıtımı yapılarak piyasaya sürüldü. Ülkemizde Galaxy S8 4 bin 399 TL’den Galaxy S8 Plus ise 4 bin 999 TL’den satılacak. Bana sorarsanız, akıllı telefon ve bilgisayarı bir araya getirmiş olan bu teknoloji için fiyatlar çokta fazla değil. Akıllı telefonların Android devi Samsung son amiral gemisinde birçok dikkat çekici ilke imza attı. “Bunların en başında muhteşem bir ekran gövde oranı bulunuyor ki ekran çerçevesi yok denecek kadar az. Galaxy S8’in en dikkat çeken özelliklerinden birisi de Bixby oldu. Şimdilik Türkçe’yi desteklemeyecek olan asistan için ilerleyen zamanlarda dil yelpazesinin genişleteceğine kesin gözüyle bakılıyor. Galaxy S8 ile fiziksel home tuşuna da veda edildi. Telefon neredeyse tamamen dokunmatik hale geldi. Yüz tanıma özelliğini de getiren Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus için söylenecek pek fazla söz yok aslında. Akıllı telefonda Android tercih edenlerin yeni gözdesi oldu. Bakalım Apple iPhone 8’de bu yeni özelliklere ne kadar yer verecek ya da daha fazla yenilik neler sunacak, merakla bekliyorum.
 
4,5G bir yaşına girdi
Ülkemizi yüksek hızlı internetle tanıştıran ve geçen yıl 1 Nisan'da hizmete giren ve sağladığı verimlilikle haberleşmeyi kolaylaştıran 4,5G teknolojisi dün (1 Nisan 2017) bir yaşına girdi. 4,5G’nin birinci yılını doldurması üzerine açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ö. Fatih Sayan, mobil cihazlarda internet hızını 12 kat artıran 4,5G'nin aradan geçen bir yılda vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü belirtti. Yerlilik şartı ile Türkiye'nin yerli ve milli bir altyapıya kavuşması için çalışmalarınısürdürdüklerini söyleyen Sayan, buradaki ana hedefin 4,5G’den sonra 5G'de de öncü ülkelerden olabilmek ve 5G'ye yerli imkanlarlageçmek olduğunu kaydetti.
 
Sahibini takip eden valiz
(Travel mate Robotics)
Son olarak sahibinin peşinden giden valizden bahsetmek istiyorum sizlere. Bir şeyler taşımayı sevmeyenler için harika bir yenilik olmuş. ABD’de, cep telefonu konum bilgisiyle sahibinin peşinden gidebilen ve saatte 10 kilometre hız yapan robot valiz geliştirildi. Şirket, başlattığı kampanyadan hedeflediği parayı toplayabilirse akıllı bavulları sokaklarda görmeye başlayacağız. Önüne çıkan engellere ve kalabalıklara karşı da hazırlıklı olan robot valizler sayesinde yolcular artık sadece kahvelerini ellerinde taşımak zorunda kalacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi