Sakallı'nın demokratik tavrı

Burhan Sakallı, Beylikova ziyaretinde, CHP ilçe başkanlığını da ziyaret etti

11 Şubat 2019 08:51
A
a
Sütiş Eskişehir
Belediye Başkan Adaylarının seçim çalışmaları artarak devam ediyor. Bu kapsamda örnek teşkil edecek bir gelişme yaşandı. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Beylikova ziyaretinde, CHP ilçe başkanlığını da ziyaret etti. Sakallı aynı zamanda; AK Parti Beylikova Belediye Başkan Adayı Özkan Alp, CHP Beylikova Belediye Başkan Adayı Tolga Savaş ile AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti Beylikova ilçe başkanları ile aynı masa etrafında oturdu, fikir alışverişi yaptı. Sakallı’nın bu tavrını önemsiyorum. Cumhur İttifakı partileri ile Millet İttifakı partileri Türkiye genelinde birbirlerini yerken, Eskişehir’de yan yana gelip sohbet edebiliyor, medeni bir şekilde tartışabiliyor. İşte bu; demokrasi, uzlaşı, barış kenti Eskişehir’in bir farkıdır. Türkiye’nin özlediği tablo, bu tablodur.

REHAVETE KAPILMAYALIM

Eskişehir’e kurulması planlanan kömürlü termik santral ihalesi, 6’ncı kez ertelendi. Bunun bazı nedenleri olmalı. Öncelikle söz konusu santralin kurulmasına; Eskişehir halkı, sivil toplum kuruluşlarının ve meslek odalarının neredeyse tümü, siyasi partilerin neredeyse hepsi karşı çıkıyor ve ciddi anlamda kamuoyu oluşturuyor. Bunun yanı sıra belediyelerin, Eskişehir Barosunun ve vatandaşların açtıkları davalar var. Bugüne kadar sonuçlanan davalar, davacıların lehine oldu. Devam eden davaların da lehte olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca hükümetin, yatırımcı bulamadığı da öne sürülüyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında santral ihalesinin ertelenmesi normal. O nedenle rehavete kapılmamamız lazım. Santrale karşı geliştirdiğimiz tavrı devam ettirmemiz gerekiyor. Çünkü biliyoruz ki bu hükümet, mahkeme kararlarına ve halka rağmen, canının istediğini yapıyor.

TÜRKEŞ, MİLLET BAHÇESİ'NDE

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, Cumhur İttifakının hakkını veriyor. MHP seçmeninin tümünün oyunu almayı hedefleyen Doğan, samimiyet göstergesi olarak Beyaz TV’de ciddi bir proje açıkladı: Alparslan Türkeş Millet Bahçesi! Bu projenin, MHP’nin 50’nci kuruluş yıldönümünde vaat olarak sunulması da ayrı bir anlam taşıyor. Tabi söz konusu projenin ayrı bir özelliği daha var. Millet Bahçesi projesinin fikir babası Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ve Eskişehir’e, eski stadyum alanına şehrimizin ilk Millet Bahçesi yapılıyor. Volkan Doğan ise buradan yola çıkarak ikinci Millet Bahçesini kazandıracağının sözünü verdi. Doğan’ın Alparslan Türkeş adını vereceği Millet Bahçesi’nin yapılacağı yer de belli: Eskişehir’e hakim, harika bir manzaraya sahip olan Şahin Tepesi…

VATAN PARTİSİ'NİN ADAYLARI TAMAM

AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve DSP Eskişehir adaylarını açıkladı. AK Parti ile MHP Cumhur İttifakı olarak seçime girecek, CHP ile İYİ Parti ise Odunpazarı hariç Millet İttifakı çatısı altında süreci yönetecek. Diğer partiler ise ittifaksız bir biçimde iddialarını ortaya koyacak. Son olarak adaylarını açıklayan parti, Vatan Partisi oldu. İttifaksız olarak seçime girecek olan Vatan Partisi’nin 15 belediyede çıkardığı adaylar şöyle: Büyükşehir: Raif Eşkinat, Odunpazarı: Mustafa Erdönmez, Tepebaşı: Temel Aras, Sivrihisar: Ahmet Karatepe, Çifteler: Mesut Tuna, Mihalıççık: Mehmet Süzen, Beylikova: Cengiz Çatıcı, Seyitgazi: Meserret Doğan, Sarıcakaya: Erdoğan Fıratlı, Mahmudiye: Hüseyin Günhan, Mihalgazi: Sedat Sümbül, Günyüzü: Selahattin Öter, Alpu: Yavuz Mansur Akyol, İnönü: İbrahim Aydoğan, Han: Demet Uğur Yetkin. 

ÖLENLERİN VEBALİ ÜZERİNİZDE!

Yine Alpu yolu, yine kaza! Mustafa Cüneyt G. idaresindeki 26 RS 366 plakalı tır, Eskişehir-Alpu kara yolunun 5. kilometresinde, İlhan Sır’ın (59) kullandığı 26 EB 493 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada, sürücülerden İlhan Sır ile oğlu Muhammet (26) ağır yaralandı. İlhan Sır kaldırıldığı Eskişehir Şehir Hastanesi, oğlu Muhammet Sır da Yunus Emre Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Biz, bu haberleri yazmaktan usandık ancak hükümet, adım atmamaktan, bir bir gelen cenazelerden usanmadı. Ölüm yolunda her hafta en az bir kaza oluyor ve yine en az bir yurttaşımız feci şekilde can veriyor. Ocaklara ateşler düşüyor, insanların gelecekleri kararıyor. Ancak sorumlular, gelin görün ki hala, “çözeceğiz, üzerinde çalışıyoruz” filan diyor. Bırakın bu laf salatasını kardeşim, sorunu çözün. Ölen her yurttaşımızın vebalini üzerinizde taşıdığınızı unutmayın! 
 

KAZIM KURT'UN 'KAMUCU' ANLAYIŞI

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un dikkat çeken projelerinden bir tanesi de Halk Merkezleri. Özellikle kadınların ve çocukların sosyalleştiği, çeşitli konularda eğitim aldığı bu merkezler, kamucu-halkçısosyal demokrat belediyeciliğin örnekleri arasında gösteriliyor. Başkan Kurt, Odunpazarı’na, söz konusu merkezlerden 11 tane kazandırdı. Yani 11 mahalleye halk merkezi açtı. Ve bu merkezlerden bugüne kadar, 15 bin yurttaşımızın faydalandığını kaydetti. Bu noktada Kazım Kurt çıtayı yükseltti ve önümüzdeki dönemde her mahalleye halk merkezi kazandıracağını söyledi. Bu önemli bir vaat. Şimdi, Kazım Kurt bunu yapıyorsa, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de elini vicdanına koymalı, CHP’li belediye demeden, devletçi bir anlayışla eğitmen ve sertifika desteği sağlamalı.

 

TATARLAR 'BÜYÜKERŞEN' DEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, Kırım Tatar’larının Eskişehir’de varlığının ve kültürünün geniş kitlelere duyurulması ve tanıtılmasında önemli katkılarının olduğunu biliyoruz. Bu anlamda Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı Refat Çubarov, her iki isme de teşekkür mektubu yazdı. 
Kırım Derneği Başkanı ve CHP Meclis Üyesi Aday Adayı Evren Olcay tarafından Yılmaz Büyükerşen’e iletilen mektupta ise şu ifadelere yer verildi: “Kırım Tatar diasporasının en önemli merkezlerinden biri olan Eskişehir’de kültür ve medeniyetimizin varlığını sürdürmesi, gelişmesi ve geniş kitlelere duyurulması için vermiş olduğunuz desteklere teşekkür eder, gelecek dönemde de desteğinizin devamı temennisi ile başarılar dilerim.”

SEÇİM GÜNÜ ELEKTRİKLERE DİKKAT

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerle ilgili olarak Vali Özdemir Çakacak başkanlığında “Seçim Güvenliği Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda seçim güvenliği üç aşamalı olarak ele alındı. Birincisi kampanya ve propaganda döneminin güvenliği, ikincisi seçim günü oy verme güvenliği, üçüncüsü de seçimde oy kullanma işlemi bittikten sonra oy sayımının güvenliği; sonuçların, listelerin, evrak ve oy pusulaların ilgili yerlere, seçim kurullarına seçim hukukuna uygun bir şekilde iletilmesi. Ayrıca Eskişehir’in elektrik işlerine bakan Zorlu Enerji’yle de işbirliği yapılacağına dikkat çekilen toplantıda, elektrik kesintilerine meydan verilmeyeceği vurgulandı. Yine aynı toplantıda, seçim günü güvenlik güçlerinin izinlerinin iptal edildiği ifade edilirken, kolluk kuvvetleri hariç üzerinde silah bulunan kişilerin seçim sandıklarının bulunduğu alanlara girişlerine izin verilmeyeceği aktarıldı. Dahası, üzerlerinde propaganda etkisi olan rozet, amblem vesaire bulunduran kişilerin de sandık alanlarına girişlerine izin verilmeyeceği söylendi. 

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

Fotoğrafın dili olsa - 11.02.2019
Nabi Avcı: Erdal Bey, gel ‘he’ de, bizim partiye alalım seni, Salih Bey’le olmuyor bu işler.
Erdal Caferoğlu: Ben CHP’den vazgeçmem Hoca’m, kusura bakmayın.
Salih Koca: Beni iyice bitirmenin planını yapıyorlar, kesin...


BİR TWEET

Atila Sertel
Doğup büyüdüğüm kent ve hemşerilerimle gurur duyuyorum. Keşke ülkemin her kenti, Eskişehir gibi olsa… Teşekkürler @Y_ Buyukersen Teşekkürler @DtAhmetAtac Teşekkürler @CHPKAZIMKURT 
 

DÜNYA İNSANLARI
Dünya İnsanları - 11.02.2019

Fotoğraf: Horst Faas/1964
Vietnamlı bir çiftçi, ölü çocuğunun bedenini, onun ölümünden sorumlu olan Güney Vietnam askerlerine gösterirken… 
 

AFİŞ

Afiş - 11.02.2019
CAN DOSTUM
Fransız yapımı film, felçli bir adam ve ona bakıcılık yapan gencin hikayesini anlatıyor. Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısını kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss’i evine yatılı yardımcı olarak alınca, ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelemeyecek bu ikili, iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar. Film aynı zamanda, kültür ve sınıf farklılıklarının ortadan kalkması temasına odaklanan ve dram-mizah arasında gidip gelen bir yapım. Fransız sinemacılar Olivier Nakache ve Eric Toledano’nun beraber yazıp yönettiği filmin başrollerinde François Cluzet ve Omar Sy var. 

Arif Anbar Karikatür - 11.02.2019
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
erhan 11 Şubat 2019 13:11

sn Anbar hangi Tatarlardan bahsediyorsunuz. CHP li belediyelere ise alınmayan tatarlardan mi? Erzincanlılar dan sıra onlara gelmez

0 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi