Rekorların filmi: Avangers-Infinity War

Hilal Köver yazdı

10 Mayıs 2018 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Sinemaseverlerin aylardır beklediği Avangers-Infinity War sonunda seyirci ile buluştu. Buluştu ve rekor üstüne rekor kırdı. Dünya çapında 11 günde 1 milyar dolarlık hasılat elde eden film, Star Wars the Force Awakens'ın 12 günlük rekorunu elinden aldı. Film 630 milyon dolar global açılış rakamı ile Hızlı ve Öfkeli 8’i de geçti. Box Office verilerine göre Türkiye'de 683 bin 75 seyirci ile yabancı filmler arasında en iyi açılış yapan ikinci film oldu.
 Film üzerine konuşulacak onlarca konu var. Sizler için birkaç noktaya değineceğim. Marvel’ın daha önceki filmleri hakkında fikir sahibi olmayanlar için filmden bahsedecek olursam; Thanos evrendeki en güçlü varlık olmak için sonsuzluk taşlarını toplamak istiyor ve bu zamana kadar Marvel filmlerinde izlediğimiz tüm kahramanlar (Bazıları ilk filmde yok. İkinci filmde bekleniyor) bir araya gelip Thanos’u durdurmaya çalışıyor.
 
Beklenen Thanos geldi
 
Tam yedi yıldır beklenen kötü karakter Thanos bu film ile sonunda geldi. Yıllardır beklenen diyorum çünkü Marvel tüm filmlerinde Infınity War için hazırlık yapıyordu. Nerdeyse önceki tüm filmlerde sonsuzluk taşları oradan oraya sürüklendi. Marvel takipçileri iyi bilirler. Konu bütünlüğünü sağlamak ve karakterleri bu filme hazırlamak için harcanmış büyük bir emek var. Russo kardeşler, Marvel’ın bu zamana kadar farklı yönetmenlerin yönettiği tüm filmlerini, kahramanlarının karakteristik özelliklerini değiştirmeden  ve çekim renklerini bozmadan tek bir filmde birleştirmeyi başarmış. Devam filminin de çekileceği Infinity War’ı, Marvel filmlerini izlememiş olanların da büyük bir zevkle izleyeceklerini düşünüyorum.
 
Eğer çizgi romanları da okuyorsanız  konunun buradan geldiğini biliyor olmalısınız. Tabi bazı noktaların değiştirildiğini ve bunun da filme olumlu yansıdığını söyleyebilirim. Çizgi roman severler için bir spoiler vermem gerekirse beklenen efsanevi parmak şıklatma hareketi filmin sonunda geliyor ve Dünya nüfusunun yarısı o saniye yok oluyor. Bu, sevdiğimiz bazı kahramanların da sonu demek. Filmi izlememiş olanlar için hangi kahramanların öldüğünü söylemiyorum.
 
After Credits’i unutmayın!
 
Filmin sonuna Russo kardeşler tabi ki After Credits koymuş. Film bitti diye salonu sakın terk etmeyin, mutlaka bekleyin. Burada Nick Fury'nin toz oluşuna tanık oluyoruz. Fakat toz olmadan önce bir yere son anda bir mesaj yolluyor. Bu sahne ile merak uyandırmayı başarıyor film. Tüm Marvel kahramanlarının savaşta olduğunu düşünürsek, bu mesaj kime gidiyor? Birçok olasılık var aslında.  Yaptığım araştırma ve incelemeler sonucunda Marvel bu sektörde DC'nin yaratmış olduğu Wonder Women karakterini çok beğendi. Bunu yapmış olduğu açıklamalarda birçok kez dile getirdi. Şimdi de kendileri tüm kahramanlardan daha güçlü bir kadın kahraman yaratma peşindeler. Mesajın bu kahramana gitmiş olabileceği düşünülüyor. Bu kahramanın da Kaptan Marvel olacağı dedikodular arasında. 6 Mart 2019 da gösterime girecek olan Kaptan Marvel’ı heyecanla bekliyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi