Petrol yok linyit verelim

Petrol BU – LUN – MA – YA – CAK!.. Ben hür türlü iddiaya hazırım. Hoş sonucun nasıl olacağının hepimiz farkındayız. Netice itibarıyla Alpu'da petrol yatakları bulunmayacak.

21 Mayıs 2019 08:37
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Alpu Ovası'nda yapılması planlanan termik santrale karşı sağlam bir muhalefet sergiliyor. Alpu'da yaşanan gelişmelerden kimin haberi vardır merak etmekteyiz doğrusu.
Bildiğiniz gibi seçimlerden önce bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız bölgeye bir termik santral kurulmayacağını Eskişehirlilerin müsterih olması gerektiğini belirtmişti. Ancak geçen süre zarfında bir takım çalışmaların yapılmaya başladığını görüyoruz. Son olarak Alpulu çiftçilerimize "Petrol arıyoruz" diyerek sondaj çalışmalarına başlandığını öğrendik.
Şimdi evimi, arabamı, sırtımdaki ceketimi ve cebimdeki paraları ortaya koymaya hazırım. Hattâ ekmek ve gazete alırken artan bozukları topladığım bir çanağım var; oradaki 8 lira ve 85 kuruşu da masaya sürebilirim. Alpu'da petrol filan bulunmayacak; var mısınız iddiasına?..
Bazı AK Partili dostlarımızın, "Biz iddiaya girmeyiz. Kumardan sayılır" diyerek kıvırma ihtimalini de düşündüm elbette. O vakit kızdırmacasına iddiaya girelim. Saç kazıtmacasına da benimle iddiaya kimsenin girmeyeceğinin farkındayım. Ne bileyim işte bende fikir kalmadı; adını koyalım şu işin...
Petrol BU – LUN – MA – YA – CAK!.. Ben hür türlü iddiaya hazırım. Hoş sonucun nasıl olacağının hepimiz farkındayız. Netice itibarıyla Alpu'da petrol yatakları bulunmayacak. Bataklık turbasından az kaba bir şey olan linyit bulunacak. Yani Alpulular 8 tekerlekli limuzinlere binmeyecek. Yine dolmuşa tâlim edecekler. Ancak birileri de paranın dibini bulacak. Varsın tarımsal sit arazileri tarumar olsun; kimin umurunda. Öyle değil mi ama?..
Bana güvenmiyorlarsa Tevfik Fikret'in şu dizelerine kulak versinler. Ne demiş Fikret; "Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!" Özellikle o "Giderayak" kısmı çok mühim. Tarih bize gösteriyor ki sarsılmaz gibi gözüken saraylar bile yıkılabilirmiş. O yüzden, "Kapıştırın giderayak!.. Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!.."

Büyük sermaye nereye gidiyor?

Türkiye'de bir şeyler değişiyor... İlk olarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Saray'ı topa tuttuğu zaman pek çok kişi kulaklarına inanamamıştı...
"Çürük tekneyle yol alınmaz" diyen Hisarcıklıoğlu'nun sözlerini uzun uzun anlatacak değilim.
Bu arada geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da demirli bir yata giderek, ünlü bir işadamıyla görüşme yaptığını da hatırlamakta fayda var. Söz konusu yatın sahibinin ünlü bir Nakşibendi lideri olduğu, Saray'la arasının son zamanlarda açıldığı iddia edilmişti. AK Parti'nin tarikatlerle arasının iyi olduğu bilinen bir gerçek. Türkiye'de kuvvetli olan Nurcu ve Nakşibendi tarikatlerinin AK Parti tarafından 'arka bahçe' olarak görüldüğünü biliyoruz.
Nurcuların nicedir AK Parti ile arasına kara kedi girdiği de çok konuşulmuştu. Ancak Nakşibendilerin içinde de çatlak olması önemli bir ayrıntı. Sonuç olarak AK Parti'nin hem büyük sermaye ile, hem de kendi yarattığı 'Yeşil' sermaye ile arası pek iyi değil gibi gözüküyor. Son olarak TÜSİAD ile Saray arasında yaşanan gerginlikten bahsedelim. Muhtemelen 6 Mayıs Operasyonu'nun Türkiye'ye getirdiği zararları fark eden TÜSİAD, Beştepe'ye verip veriştirdi. Buna karşılık TÜSİAD'a cevap veren Sayın Erdoğan'ın da MÜSİAD toplantısında konuşması önemli bir ayrıntıydı.
Sanırım Erdoğan, "Sermayenin bir kısmı hâlen benimle" mesajı vermek istedi. Şimdilerde TÜSİAD ile Saray arasındaki soğukluk giderilmiş gibi gözüküyor. Ancak taraflar birbirlerine o kadar ağır laflar etti ki, bu kavganın burada biteceğini pek zannetmiyoruz... Anlaşılan büyük sermaye Saray'dan umudunu kesmiş. Bütün bu gelişmeler iktidar partisi için hayra alâmet değil...

Fuat Çapa ateşte pişti

Sözleşmesi 31 Mayıs'ta sona erecek olan Fuat Çapa, Belçika'ya döndü. Sayın Çapa'nın uzun süredir görmediği ailesiyle buluşup, hasret gidereceğini tahmin ediyoruz. Ancak Çapa'nın daha sonra Eskişehir'e dönmeme ihtimali de var. Fuat Çapa bir sene içinde Eskişehirspor'da pek çok sorunla uğraştı. Bu süre zarfında Çapa'nın ve Eskişehirspor'un başına gelenler – muhtemelen – pişmiş tavuğun bile başına gelmemiştir. Netice itibariyle Fuat Çapa, belki de 10 yılda elde edeceği tecrübeyi, bir senede elde etmiş oldu. Şimdi kendisinin kariyerinde yeni bir sayfa açılacak. Eskişehirspor'la yollarna devam mı edecekler, yoksa Çapa kendisine yeni bir yol mu bulacak? Bu sorunun cevabını bekleyeceğiz. Ancak ne olursa olsun Sayın Çapa'nın Eskişehir'e yaptıkları unutulmayacak. Kendisine teşekkür ederiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi