Peki, Belediye Bunu Biliyor mu?

Dolandırıcıların maşallahı var. Sürekli kendilerini geliştiriyor, güncelliyor ve kendilerine yeni taktikler belirliyorlar.

19 Ağustos 2021 09:08
A
a
Sütiş Eskişehir
Dolandırıcıların maşallahı var. Sürekli kendilerini geliştiriyor, güncelliyor ve kendilerine yeni taktikler belirliyorlar.
Aynı zamanda insan psikoloji ve ihtiyaçları konusunda o kadar uzmanlar ki, insanın her zaaf ve ihtiyacını kendi menfaatleri doğrultusunda rahatça kullanabiliyorlar.
 
Malumunuz dolandırıcılar son dönemlerde sık sık kamu kurumlarını, üst düzey bürokratların adını kullanıyor. Zaman zaman da kendini polis, savcı gibi tanıtarak özellikle yaşı ileride olan vatandaşları avlamaya, kandırmaya çalışıyor ve ne yazık ki çoğu kez de bu konuda başarılı oluyorlar.
 
Özelikle yangın ve sel felaketlerinden sonraki süreçte bu tür dolandırıcılar inanın fazla mesai yaptı. Şuraya yardım, buraya destek diyerek Siyasetçi, bürokrat, başkan, müdür diye tanınmış birçok kişinin ismini kullanarak kendilerine kazanç elde ettiler.
 
Bu yöntemlere son günlerde bir yenisi daha eklenmiş. Bu kez insanların iş ihtiyaçları ile ilgili zaafı kullanmayı tercih ediyorlar. İş bulma vaadiyle bir mesaj atıyorlar.
Bu alavere dalavereye bir de ismini vermedikleri bir belediyeyi ekliyorlar ki vaatleri daha inandırıcı dursun.
 
O mesajlardan birisi bana da ulaştı. Mesajda belediye personel dağıtımı için şoför ihtiyacı olduğu ve saat 16.00’da kayıtların bittiği belirtiliyor.
Hafta sonu izinli, hafta içi 09.00 – 17.00 saatleri arasında mesai olacağını. SGK – Yemek ve 3800 TL maaş verileceğini iddia ediyorlar.
Bitmedi Üst düzey bir minibüs vereceklerini, onun sürekli sizde kalacağını da söylüyorlar.
Ancak bir şart koşuyorlar. Bu fırsattan yararlanmak isterseniz Src2 belgesi lazım, sizde yoksa belediyemizin anlaşmalı olduğu sürücü kursundan 990 TL ile geçici belge alıp, çalışabilirsiniz diyorlar.
 
Yani tüm organizasyon sizin boş bulunup bu işi kaçırmayım diye düşünmeden hareket etmeniz ve bir umutla o belgeye vereceğiniz 990 tl üzerine kurulmuş.
Ne yazık ki bu tuzağa düşenler, aldananlar, kafası sonradan dank edenler var.
 
Oysa biraz düşünsek bu mesajın saçmalığı çok net karşımıza çıkıyor.
İsim verilmeyen ve resmi hesap kullanmayan belediyeden, sizde kalacağı söylenen minibüse kadar hepsinin üçkâğıt taktiği olduğu ortada. Ama işte bir anlık gaflet ve acaba duygusu çoğu insanı mağdur ediyor.
 
Lütfen ama lütfen bu konuda özellikle yaşı ileride büyüklerimizi ve çevremizdeki dostları bilgilendirelim, uyaralım ve telkin edelim.
 
Polis, Savcı, Bürokrat sizden para istemez. Falanca belediyenin falanca bürokratının ofisi diye bir yer yoktur.  
 
Belediyelerin resmi hesapları ve telefonları ayrıca rahatça ulaşabildiğiniz danışma hatları vardır.
 
Kimse maaşı ve çalışma şartları iyi olan bir iş için kısa mesaj atmaz. Bunun rahatça çözülebileceği İK şirketleri, İşkur ve paydaşları var.
 
Ve artık şundan emin olalım. Biri bir şey vaat ederek bu iş için para talep ediyorsa o muhtemelen bir üçkâğıtçılık operasyonudur.
 
Teyit etmeden, birkaç kişiye sormadan lütfen hamle yapmayın. Elinizdeki üç kuruşu da bu yamyamlara yem etmeyin.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yusuf 19 Ağustos 2021 14:49

Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler, doğrudur bu söz. Fakat belediyenin bu durumu bilmesi yerine, şunu sormak lazım; Bu dolandırıcılığa kanan insanlar, acaba belediyede amcası, dayısı veya bi akrabası olmadan işe giremeyeceğini bilmiyor mu ???

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi