Pazarcıların sevinci yarım kalmasın!

Tam kapanma sürecinden büyük oranda etkilenen pazarcı esnafı için sevindirici bir gelişme yaşandı.

4 Mayıs 2021 18:59
A
a
Sütiş Eskişehir

PAZARCILARIN SEVİNCİ YARIM KALMASIN
  • Tam kapanma sürecinden büyük oranda etkilenen pazarcı esnafı için sevindirici bir gelişme yaşandı. Bilindiği üzere tam kapanmada semt pazarlarının kurulmasına izin verilmiyordu. Pazarcılar da ellerinde kalan ürünlerin ne olacağı konusunda büyük sıkıntı yaşıyor ve kara kara düşünüyordu. İşte tam bu noktada Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek meslektaşım Nesli Özkay’a bir açıklama yaptı. Çiçek açıklamasında “Türkiye Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanımız Sayın Ali Karaca bey İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya talepte bulundu. Sürekli iletişimde olduk. Görüşmeler sonucunda bu Cumartesi günü pazarlarımızı kesin açıyoruz. Bunun için genelge de yayımlanacak. Kapanmanın olduğu diğer günlerde de açılması için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı. Şimdi sıra açıklanması beklenen genelgede… Pazarcılar bu sevincin yarım kalmamasını istiyor.

SANAYİCİLER KAPANMADA İŞİ SIKI TUTUYOR
  • Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli Eskişehir sanayisinin gelişimi açısından müjdeli bir haberi duyurdu. Başkan Küpeli, İmişehir’deki 1. Gelişme Bölgesinde toplam 450 bin metrekarelik alandan oluşan ikinci KOBİ-OSB’yi hayata geçireceklerini açıkladı.   Nadir Küpeli’nin bu çalışması kentin gelişimi açısından oldukça önemli. Yeni alanlar, istihdamın artmasına da yardımcı olacak. Öte yandan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş,  önderliğinde Eskişehir Sanayi Odası, Kütahya, Bilecik, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odaları arasında “Stratejik İş Birliği Protokolü” imzalandı. Protokol çerçevesinde bölgeler arası iş birliği potansiyeli artacak.  Kapanmada stresli günler yaşadığımız şu günlerde başkanların verimli çalışmaları herkese örnek oluyor.


YAŞLILARIMIZI UNUTMAYALIM!
  • Ertuğrulgazi mahallesi Behiç Bey sokaktaki evinde tek başına yaşayan 92 yaşındaki Ayşe Gül, düşerek kalça kemiğini kırdı. Belediyenin dağıttığı iftarlık yemeği kapısından almadığını gören komşuları, kapısına geldiklerinde içeriden acı dolu sesler geldiğini duydu ve polisi aradı. Polis koçbaşı ile kapıyı kırarak yaşlı kadını kurtardı.  Yaşlı kadın hastanede tedavi altına alındı. Karantina sürecinde yalnız yaşayan yaşlılarımızı ihmal etmemek gerekiyor. Bu haber üzerine biraz düşünmemiz gerekiyor.

 
YENİ BELİRTİLERE GÖZ ATIN!
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Sağlık Bakanlığı COVID-19 Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş,  Koronavirüste yeni belirtileri anlattı.

İşte o belirtiler: “Ateş veya titreme, öksürük, nefes darlığı veya nefes almada güçlük, yorgunluk, kas veya vücut ağrıları, baş ağrısı, yeni ortaya çıkan tat veya koku kaybı, boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı veya burun akıntısı (rinore), mide bulantısı ya da kusma ve ishal. Yorgunluk, baş ağrısı ve kas ağrıları hastaneye kaldırılma durumu olmayan kişilerde en sık bildirilen semptomlar arasındadır.”
Metintaş’ın açıklamaları özetle böyle… Dikkat etmekte fayda var. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi