Partisini cansiperane savunan bir başkan…

Arif Anbar yazdı

8 Mayıs 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Partisini cansiperane savunan bir başkan…

Dilerseniz AK Parti’nin en yetkili ve etkili kurmaylarını sıralayalım…
Harun Karacan.
Nabi Avcı
Emine Nur Günay.
Dündar Ünlü.
Volkan Doğan.
İbrahim Yılmaz Kaynarca.
 
*
 
Şimdi bu isimleri niye yazdım?
Çünkü…
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü dışında hiçbiri ortalarda yok.
Ortalarda yok derken ‘çalışmıyorlar’ anlamında demiyorum.
Kent gündemiyle ilgili kafalarını kuma gömdüklerini veya deyim yerindeyse üç maymunu oynadıklarını ifade etmeye gayret ediyorum.
 
*
 
Bakın…
Termik santral.
Ilıca Barajı.
Sakarya Başı’ndan su getirilmesi meselesi.
İmar konuları.
Trafik.
Tramvay hatları.
Otobüs meselesi.
Vesaire…
Yukarıda saydığım gündem maddelerine ilişkin Dündar Ünlü dışında net bir biçimde ağzını açan, görüş bildiren, eleştiri yapan ya da öneri sunan tek bir AK Partili gördünüz mü?
Göremezsiniz çünkü yok!
 
*
 
O zaman şunu sormamız mümkün olmaz mı?
Yahu siz, Eskişehir’in sorunlarıyla ilgilenmeyecektiniz de, ne diye o makamlara geldiniz?
Şu nedenlerle olabilir mi acaba?
Hırs, kibir, parti içi düşmanlara bedel ödetme amacı, ün, kariyer, para vesaire…
 
*
 
Bakın Dündar Ünlü şu anda, CHP’li üç milletvekili, CHP’li beş belediye başkanı ve CHP’nin örgüt başkanlarıyla tek başına mücadele ediyor.
Saydığım CHP’lilerin yumrukları önünde savunma yapmaktan başka çaresi kalmıyor.
Yumrukların beşini savuştursa da, altıncısını mutlaka yiyor.
Bu nedenle bir türlü atağa geçemiyor.
Niye?
Dedik ya, tek başına mücadele ediyor adamcağız!
O zaman şöyle iki soru daha sormamız yerinde olmaz mı?
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Eskişehir’de temsil eden İl Başkanı Dündar Ünlü’ye, hiçbir biçimde destek vermeyen AK Parti’nin diğer etkili ve yetkilileri, Ünlü’yü istemiyor olabilir mi?
Ya da, CHP ile ortak menfaatler doğrultusunda “gizli ittifak” yapanlar mı var?
 
*
 
Buradan hareketle şunu da ifade etmekte fayda var.
CHP bile kongrelerini, öyle ya da böyle neredeyse tamamladı.
Onu da geçtim…
İYİ Parti Eskişehir’deki teşkilatlanma çalışmalarını bitirdi ve hatta kent sorunlarıyla ilgili görüşlerini açıklamaya, mahalle toplantıları yapmaya başladı.
Ancak gelin görün ki AK Parti, il başkanlığı seçiminin tarihini bile belirleyemedi.
Dündar Ünlü tekrar il başkanlığı için görevlendirilecek mi yoksa görevlendirilmeyecek mi sorusu partililer arasında tartışılıyor.
Rahatsızlık ve muğlak durumdan kaynaklanan endişe, AK Parti teşkilatı içerisinde gittikçe yayılıyor.
 
*
 
Bitirirken…
Belirgin bir biçimde üç parçaya bölünmüş AK Parti teşkilatı, bir an önce toparlanmalı ve kent menfaati altında birleşerek, yine kent menfaati adına çalışmalarına başlamalı, il başkanlarına da sahip çıkmalıdır.
Çünkü…
Eğer AK Parti içerisinde liyakat varsa, Dündar Ünlü gibi cansiperane partisini savunan bir ismin görevine devam etmesi gerekir.
Fakat…
Buruşturulup çöpe atılması halinde, AK Parti de tıpkı CHP gibi, “Kişisel hırs ve intikam duygusuyla başarılı bir adam nasıl yenilir”in örneğini kamuoyuna verecektir.
 
*
 
NOT: Okuduğunuz yazıyı 8 Ocak 2018 tarihinde kaleme almıştım. Bu yazının sonrasında Ünlü, uzun süren il kongre sürecinde tekrar aday oldu ve görkemli bir kongreyle yeniden başkan olarak seçildi. Yani AK Parti, liyakate ve başarıya ne kadar önem verdiğini bir kez daha gösterdi. 24 Haziran erken seçimleriyle birlikte de bu kez Ünlü, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Cumartesi günü girdiği Temayül Yoklamasında ise ilk üçün içerisine girdiğinden kuşkumuz yok. O nedenle, seçilecek yerden milletvekili listesine mutlaka alınmalıdır. Alınmalıdır ki, AK Parti’nin birleştirici gücü olan bir kişinin hakkı yenmemelidir. Yenmemelidir ki, Eskişehir, Dündar Ünlü’nün yapacağı katkılardan asla mahrum kalmasın...

Arif Anbar
 
Büyükşehir’e skandal görevlendirme!
 
Dün sabah saatlerinde haberim oldu.
Biraz araştırma yaptıktan sonra haberleştirmeye karar verdim.
anadolugazetesi.com’da “Büyükşehir’de skandal görevlendirme!” başlığıyla size aktardığımız haberi aynen paylaşıyorum:
 
*
 
Tepebaşı ve Büyükşehir Belediyelerinde meclis üyesi olarak görev yapan CHP’li Jale Nur Süllü’nün istifasıyla birlikte yerine AK Parti’li Zihni Çalışkan’ın görevlendirilmesi şok etkisi yarattı.
 
Tepebaşı 1. İlçe Seçim Kurulu’nun 4 Mayıs 2018 tarihinde aldığı karar tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP’li Meclis Üyesi Jale Nur Süllü, milletvekili aday adayı olmak için meclis üyeliği görevlerinden istifa etmişti. Bu istifa üzerine Süllü’nün yerine Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olarak CHP’li Turgut Doğandor’un görevlendirilmesi bekleniyordu. Ancak bunun tam aksine, görevlendirilen kişi, AK Parti’den Zihni Çalışkan olarak belirdi.
 
Ancak Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 28’inci maddesi, Tepebaşı 1. İlçe Seçim Kurulu’nun bu kararını boşa çıkarır nitelikte. Şöyle ki…
 
AYNI SİYASİ PARTİDEN OLMALI
Madde 28: “İl genel meclisi üyeliklerinde, herhangi bir sebeple boşalma olduğu takdirde vali, belediye meclisi üyeliklerinde boşalma olduğu takdirde ise, belediye başkanı beş gün içerisinde meclise katılacak yedek üyelerin adını yetkili seçim kurulundan sorar ve üç gün içerisinde adı bildirilen üyeyi davet eder. Bu suretle davet edilen üye, kalan süreyi tamamlar. Boşalan üyelik hangi ilçe veya siyasi partiye ait ise, davet edilecek yedek üye de, aynı ilçe ve siyasi partiden olur. Bir partiden boşalan asıl üyelik için, o partiden davet edilecek yedek üye kalmamış ise veya boşalan asıl üyelik bir bağımsıza ait ise, parti ayırımı yapılmaksızın oy bölüşümünde sırası önde gelen yedek üye asıl üyeliğe davet edilir. Bir siyasi parti listesinden, meclis asıl üyeliğine seçildikten sonra, başka bir siyasi partiye geçen veya bağımsız kalanlardan asıl üyelik açıldığı takdirde, bu üyelerin meclis üyeliğine seçildikleri sırada mensup oldukları partinin yedek üyesi, asıl üyeliğe çağırılır.”
 
GEÇMİŞTEKİ ÖRNEKLERİ
Geçmişte, Eskişehir’de 28. Madde’nin uygulandığı üç örnek var. AK Parti’li Fecir Üçkaya’nın yerine yine AK Parti’li Nuri Temizsoy; CHP’li Kamil Biçerli’nin yerine yine CHP’li olan Emre Genç; CHP’li Erdal Caferoğlu’nun yerine yine başka bir CHP’li olan Önder Tuna Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olarak görevlendirilmişti.
 
İTİRAZ GELİYOR
Tepebaşı 1. İlçe Seçim Kurulunun aldığı bu karar sonrası CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı harekete geçti. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte seçim kurulunun aldığı karara itiraz edilecek.
 
*
 
Evet, haber bu şekildeydi.
Umuyorum ve diliyorum ki, seçim kurulunun aldığı bu kararda art niyet yoktur ve yanlışlıkla alınan bir karardır.
Ve yine umuyorum ki, itirazla birlikte ivedilikle düzeltilecektir.

Arif Anbar

Arif Anbar
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Murat Diri 8 Mayıs 2018 17:53

yalaka diyecektiniz ama diliniz varmamış :)

0 0 Cevap Yaz
reha mutlu 8 Mayıs 2018 15:00

Sanki eskişehirin sorunlarına kafa yoran belediye varda.!

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi