Pankarta tahammül yok!

CHP il binasına şu pankart asıldı: -Faizci kazanacak, millet ödeyecek. Ekmeğe vergi faizciye dolar garantili faiz! Sonra il başkanı Recep Taşel bir baktı, “pankart uçmuş”

5 Ocak 2022 08:37
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP il binasına şu pankart asıldı:
-Faizci kazanacak, millet ödeyecek. Ekmeğe vergi faizciye dolar garantili faiz!
Sonra il başkanı Recep Taşel bir baktı, “pankart uçmuş”
Nereye gitti diye ararken, gerçeği kısa sürede öğreniyor. Eskişehir Valiliğinin kararıyla kaldırılmış…
Fazla yorum yapmadan şuraya iki maddeyi yazıyorum:
-Partiler, siyasi hayatımızın vazgeçilmez unsurları. (Anayasa Madde 68)
-Siyasi partiler, tüzük ve programlarında belirlenen görüşleri doğrultusunda çalışmaları ve açık propagandaları ile milli iradenin oluşmasını sağlarlar. (SPK Madde 3)
…/…
Hatırlayan olacaktır mutlaka 2021 yılının Nisan ayında da “128 milyar nerede?” pankartı asılmış, daha sonra pankart uçup gitmişti…
Siyasi bir parti sesini başka nasıl duyurabilir. Şehir pankartlarla falan donatılmış değil! Kendi binalarına asmışlar! Zaten benzer cümleleri il başkanı, milletvekilleri, belediye başkanları da söylüyor…
Bu sözlere müdahale edilmiyorsa, pankarta neden tahammül gösterilmiyor…
Özgürlüğe biraz şans tanımak gerekiyor.
 

5 ÜLKE AYNI ANDA!

 
ABD, Çin, Fransa, Rusya ve Birleşik Krallık, dün; nükleer savaş ve nükleer silahlanma ile ilgili olarak içeriği birebir aynı olan ortak açıklama yaptı…
Dikkat çekiciydi, doğrusu…
Açıklamada şöyle deniyor:
-Fransa, Rusya, Çin, Birleşik Krallık ve ABD; nükleer silaha sahip ülkeler arasında savaş çıkmasının önlenmesi ve stratejik riskleri düşürme sorumluluğunu paylaşıyor. Nükleer savaşın kazananı olmaz ve asla gerçekleşmemesi gerekiyor. Nükleer silahlar, var oldukları sürece yalnızca savunma amaçlarına ve caydırıcılığa hizmet etmeli. Bu açıklamaya taraf devletler önceki taahhütlere bağlı olacaklarını ve sahip oldukları nükleer silahların diğer devletlere yöneltilmemiş olduğunu yeniden doğrulamaktadır.
…/…
Açıklamayı okuyunca sanki 3. Dünya savaşının kıyısından dönmüşüz de haberimiz olmamış gibi bir hisse kapıldım…
Nükleer silah tehlikeli!
O zaman yapılması gereken belli! 5 ülke anlaşacak ve nükleer silahlara veda edecek! En azından böyle olursa dünya daha güvenli bir yer olur!
 

BİZDE YOK HOLLANDA’DA VAR!

Hollanda'da Başbakan Mark Rutte başkanlığında oluşturulan 4 partili koalisyon hükümetinde Türk kökenli 2 kadın bakan görev yapacak.
Liberal sağ eğilimli Özgürlük ve Demokrasi Partisi (VVD) Milletvekili Dilan Yeşilgöz Zegerius, Hollanda'nın yeni Güvenlik ve Adalet Bakanı olacak.
Demokratlar 66 Partisi (D66) üyesi Günay Uslu ise, Medya ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı görevini üstlenecek.
…/…
Ne garip…
Bizim Cumhurbaşkanlığı kabinesinde tek kadın bakan var. O da adet olduğu üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık…
Ufacık Hollanda’da bile 2 Türk kadın bakan var.
Büyük Türkiye’de tek kadın bakan!
 

ELEKTRİĞİ HESAPLI KULLANIN!

 
Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Ender Kelleci, yapılan elektrik zammını tane tane anlattı…
Elektriğe kaç lira ödeneceğinin hesabını basit bir şekilde yaptı:
- Türkiye`de 4 kişilik bir hanenin aylık asgari elektrik tüketimi 230 kWh olarak hesaplanmıştır. Bu da; vatandaşların yaşadığı ödeme güçlüğünün hiçbir şekilde dikkate alınmadığını göstermektedir. Aralık 2021`de aylık elektrik tüketimi 230 kWh olan 4 kişilik bir ailenin toplam ödediği fatura toplamı 210.58 TL iken Ocak 2022 itibarıyla aylık faturası yüzde 76 artarak 370.80 TL'ye çıkacaktır.
-Fahiş oranlardaki zam, iktidarın tasarruf, verimlilik ve dar gelirli vatandaşlara yönelik iyileştirme iddialarının tamamen göstermelik olduğunu ortaya koymuştur.
 
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Yaşanan her şeyi ciddiye alıp, kafanıza takmayı bıraktığınız anda daha az yorulduğunuzu, daha mutlu olduğunuzu fark edersiniz.
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 05 01 2022
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi