Oyunu çirkinleştiriyorlar!

Maçtan bir gün önce taraftarın tesislere gidip takımını desteklemesi ile başlamak istiyorum yazıma. Bir gün içinde s

5 Şubat 2013 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Maçtan bir gün önce taraftarın tesislere gidip takımını desteklemesi ile başlamak istiyorum yazıma. Bir gün içinde sosyal medyada konuşulup organizasyonun kalabalık olacağını ne yalan söyleyeyim beklemiyordum. Çünkü hafta içi olduğunu ve çoğu taraftarın işinde gücünde olacağını düşündüm. Sonra taraftarlar ile bu organizasyon hakkında röportaj yaparken neler hissettiklerini sordum. Taraftarların çoğu beni yanıltı açıkçası. Kimi işinden erken çıkıp gelmiş, kimi öğrenci son dersine girmemiş, kimi ailesini toplayıp hep birlikte gelmişti. Sonra o muhteşem şov başladı. Öyle bir kenetlenme vardı ki hem teknik heyet hem de taraftarla anlatılmaz bir duyguydu. Bir an kendimi kaptırdım bende taraftarla “Yeter ki sen yürekten oyna” tezahüratını söylemeye başladım. Tüylerim diken diken oldu ve duygulandım. Çünkü orada ki destek ve kenetlenme beni gerçekten büyüledi. En son taraftarlar ile takımın birler ile söz vermesinin ardından Mersin İdmanyurdu ile oynanacak maçın bambaşka bir atmosferde oynanacağını tahmin etmek bile içten değildi.
Haftalar sonra hafta sonunda oynanacak maçta taraftarlar stadı tıklım tıklım doldurdu. Ersun Hoca’nın haftalardır dile getirdiği “ Desteğe ihtiyacımız var” sözlerine karşılık taraftar en iyi şekilde görevini yaptı. 10 günde 4’üncü maçı oynamanın yorgunluğu ile maça başladık. Mersin saldırıyor biz izliyorduk. Çok fazla maç analizine değinmeyeceğim. Çünkü gerçekten 4 maçtır hep aynı senaryoyu izliyoruz. Eskişehir deplasmanına gelen her takım yerden kalkmıyor. Her 2-3 dakikada bir rakip oyuncular yerlere seriliyor. En sinir bozucu olay ise sakatlanmış gibi yerlerde yatıp saha dışına çıkıp ve hiçbir şey olmamış gibi geri dönmesi. Maçtan sonra Ersun Hoca’nın yaptığı basın toplantısında bunu dile getirmesi ve bu olayın artık gündeme gelmesi gerektiğine sonuna kadar katılıyorum. Artık futbolu çirkinleştirmesinler. Eskişehirspor’un bu coşkulu oyununu böyle yaparak durdurmaya çalışan oyuncular ve teknik direktörler bunun yerine bir B Planı hazırlayarak durdurmaya çalışsınlar.
Önemli bir puan kaybettik. 3 puan alsaydık şuan 4’üncü sırada bulunuyorduk. Ancak olmadı. 7 günde çok kritik 3 maç oynayan ve bu maçları alan Eskişehirspor’un bu maçta her hangi bir puan kaybının yaşanması çok doğal. Dünyanın en iyi liglerinden biri olan İngiltere Premier Ligi’nde ise 10 günde 4 maç oynanmıyor. Eskişehirspor’un puan kaybetme lüksü vardı ve bu maçta onu kullandı. Şimdi ise yoğun maç trafiği bitmiş durumda. Aynı şekilde artık puan kaybı lüksümüz de yok.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi