Eskişehir'e taze taze geliyor ama fiyatı cep yakıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'e taze taze geliyor ama fiyatı cep yakıyor
A
a

Eskişehir'de balıkçı esnafı, havaların ısınması ve balık sezonunun kapanmasıyla birlikte taze balık fiyatlarında artış olduğunu belirtti. Büyük teknelerin avlanmasının yasaklanması ve küçük teknelerden gelen az miktarda balık nedeniyle fiyatlarda yükselme yaşanıyor. İşte Eskişehir'deki balık fiyatları...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'deki balıkçı esnafı, havaların ısınmasıyla taze balıkların olmasına rağmen satışlarının azaldığını ve taze balıkların fiyatlarının artığını belirtti.

Hamsi 200 lira!

Son günlerde kent genelinde etkili olan sıcak hava nedeniyle balık tezgâhlarında balık olmasına rağmen satışlarda azalma olduğu belirtildi. Balıkçı esnaf İbrahim Önge, 15 Nisan’da büyük teknelerin avlanmasının yasaklandığını, ancak küçük teknelerin avlanmaya devam ettiğini bu yüzden balık çeşidinin olduğunu ifade etti. Taze balık fiyatlarında yükselme olduğunu anlatan Taşbaşı çarşısında balıkçı esnafı İbrahim Önge “Nisan ayının gelmesiyle balık sezonu kapandı. Büyük gemiler yasaklanıyor. Ancak küçük kayıklar avlamaya devam ediyor. Bu şekilde olunca küçük kayıklardan da az balık çıkıyor. Hal böyle olunca da balık fiyatları biraz yükseliyor. Ama sürekli taze balık geliyor. Nerdeyse her gün, ya da iki günde bir taze balıklar geliyor. Eskişehir’de birçok lokanta ve restoranlara taze balık veriyoruz ve sürekli bir sirkülasyon oluyor. Balık fiyatlarında levrek, somon, palamut ve çuprada bir değişiklik yok, ancak küçük balıklarda artış oldu. Hamsi, istavrit, mezgit ve lüfer gibi balıkların fiyatları arttı. Hamsi 200 lira, istavrit 200 lira, sardalye 150 lira, levrek 250 lira, çupra 250 lira, Norveç soman 600 lira, yerli soman 350 liraya satılıyor. Vatandaşlarımızın talebi devam ediyor ancak fiyatların yükselmesi ve sezonun kapanmasıyla satışlarımız durgunlaştı” dedi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İşsiz 29 Nisan 2024 15:43

Fıkra mı? Komik misiniz? Taze balıkmış...

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi