Osmangazi’de yaprak dökümü

Osmangazi Üniversitesi’nden gelen bir dizi haber canımızın sıkılmasına neden oldu. Canımız sıkıldı çünkü ESOGÜ biz Eskişehirlilerin göz bebeği. Bu bilim ve irfan kurumuyla gurur duyuyoruz ve akademisyenlerimizin başarılarının altında sanki bizim imzamız varmış gibi mutlu oluyoruz.

20 Ocak 2023 08:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Osmangazi Üniversitesi’nden gelen bir dizi haber canımızın sıkılmasına neden oldu. Canımız sıkıldı çünkü ESOGÜ biz Eskişehirlilerin göz bebeği. Bu bilim ve irfan kurumuyla gurur duyuyoruz ve akademisyenlerimizin başarılarının altında sanki bizim imzamız varmış gibi mutlu oluyoruz.
Dolayısıyla ESOGÜ Fen Edebiyat Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesinden 5 bölüm başkanının görevlerinden istifa ettiğini öğrenince çok üzüldük.
İstifalar hayatın akışında normal karşılanmalı. Bazı bölüm başkanları yeni bir iş teklifi aldığı için istifa edebilir. Bazen sağlık sebepleri istifa nedeni olabilir. Ya da basitçe bölüm başkanı birileriyle anlaşamıyordur, “Ben bilim adamıyım, ne işim var idari işlerle?” diye düşünüp istifasını veriyordur.
Ancak kısa süre içerisinde yaşanan art arda istifalar işleri değiştirir.
Bir istifa münferittir.
İki istifa dikkat çekicidir,
Üç istifa ise krizdir.
Artık beş istifanın adını siz koyun…
Çok merak ediyorum acaba bu istifalardan rektörlüğün haberi var mı? İstifa eden bölüm başkanlarına bunun nedenleri soruldu mu? Bu soruların cevabını merak ediyoruz ki, bir daha böyle önemli bir bilim kurumunda yaprak dökümü yaşanmasın.
 

Tepebaşı’nda Kabasakal dönemi

Kongre sürecini tamamlayan İYİ Parti’de Tepebaşı İlçe Başkanı kolları sıvadı ve ilk divan toplantısını gerçekleştirdi. Tepebaşı İlçesi Eskişehir’in en önemli iki ilçesinden biri. İYİ Parti de Eskişehir’in üç büyük partisinden biri. Dolayısıyla Nusret Kabasakal ve arkadaşlarının sorumluluklarının büyük olduğu kendiliğinden ortaya çıkıyor.
Parti içinde pek çok önemli sorumluluk üstlenen Nusret Kabasakal, muhtemelen önümüzdeki günlerde adından daha çok söz ettirecektir. Şimdi bütün partilerin önünde çok zor bir seçim var. Emin olun hiçbir partinin işi kolay değil.
Tepebaşı İlçesi’nde Tamer Özdemir’in listesine karşı ipi göğüslemek – gerçekten – hiç kolay bir iş değildi. Aslına bakarsanız Tepebaşı Kongresi, İYİ Parti’nin Eskişehir’deki il kongresinde de belirleyici oldu. Özetlemek gerekirse Kabasakal parti içi siyasette başarılı olduğunu gösterdi.
Ancak parti içi siyasetin dönemi kapandı. Artık milletin karşısına çıkıp, ceketin düğmelerini ilikleyin, “Sevgili vatandaşım bizim partimize oy verin” diye destek isteme dönemi başladı. Siyasetin bu kısmı daha farklı. Kabasakal ve arkadaşlarının bu tarz “Halk içi siyaset”te başarılı olup olmayacaklarını zaman gösterecek.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Veli 20 Ocak 2023 09:25

Vefa olmayan yerde nankörlük olur...

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi