Önemli bir galibiyet

Her ne kadar durgun bir maç izlesek de önemli olan bu karma karışık ligde 3 puanın alınmasıydı. Öyle bir lig yaşıyoruz ki art ar

10 Şubat 2013 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Her ne kadar durgun bir maç izlesek de önemli olan bu karma karışık ligde 3 puanın alınmasıydı. Öyle bir lig yaşıyoruz ki art arda 3 veya 4 galibiyet alan bir takım doğrudan zirve yarışına giriyor hem de zirveye göz kırpıyor. Bizim bu sezon boyunca galibiyet serisi yakalayamayışımız belki bizi zirve yarışından bir adım geriye attı. Ancak Gençlerbirliği karşısında alınan 3 puan bizi yine zirveye ortak olmamızı sağladı.
***
Oyun olarak kimsenin tatmin olduğunu düşünmüyorum. Eskişehirspor coşkulu futbolundan uzak ve durgun bir oyun sergiledi. Gençlerbirliği maç boyunca Eskişehirspor karşısında sadece ikinci yarıda 10 dakika etkili olabildi. Bu halde ki Gençlerbirliği’ne daha farklı bir galibiyette almak içten bile değildi. Eskişehirspor durgun oynadığı halde nasıl kazandı derseniz ise, maçı 11’nci dakikada kazandı. Diego’nun müthiş golü 3 puanı getirdi. Sezon başında takım olmama sorunu yaşayan Gençlerbirliği bu golü maçın başında kalesinde görmesi sonucunda direnci kırıldı ve oyundan düşürdü. İşte önemli olan 3 puan bu şekilde geldi.
***
Eskişehirspor, Gençlerbirliği maçında oyun olarak durgun olsa da mücadele olarak iyiydi. Özellikle Kamara’nın performansı beni mutlu etti. Eskişehir’de spor muhabirliği yapan herkes çok iyi bilir, Eskişehirspor antrenmanlarının neşe kaynağı Kamara ve Nuhiu’dur. Ben bu hafta antrenmana gittiğimde ise Kamara’nın o neşeli halinden eser yoktu. Durgun ve yüzü hiç gülmüyordu. Hatta Nuhiu bile onu güldürmek için çalışıyor ancak Kamara oralı bile olmuyordu. Haftalardır kötü performansı ile dikkat çeken Kamara, Gençlerbirliği karşısında eski günlerine geri dönmüş gördüm. Mücadele etmesi, eskisi kadar bencil olmayışı güzeldi. İkinci goldeki yaptığı asist ise Kamara’yı tekrar bize kazandırdı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi