Net, coşkulu ve iddialı

Cihan Yıldırım yazdı

15 Şubat 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı kongrenin hazırlıklarını sürdüren Dündar Ünlü’yü ES TV’de konuk ettik. Yaklaşık üç buçuk yıldır AK Parti İl Başkanlığı yapan Ünlü, cumartesi günü görevi bir kez daha omuzlayacak.
Kongrede ikinci kez seçilen ilk il başkanı olarak da tarihe geçecek.
Ünlü’nün yıldızı giderek parlıyor.
Bunun bazı nedenleri var.
Partisinin üç vekili ‘Eskişehir merkezli’ politika yapmaya pek fırsat bulamıyor. Avcı ve Günay’ın kent hafızası doğal olarak Ünlü kadar değil. Karacan olup bitene hâkim ama o da vakit bulamıyor. Vakit olsa da konumu gereği herkesle muhatap olamıyor.
AK Parti’nin merkezde belediye başkanı yok. Bu durum da il başkanını ön plana çıkarıyor ya da çıkmaya zorluyor.
Ünlü, bir süredir CHP’li belediye başkanları, milletvekilleri ve örgütlerle ‘tek başına’ mücadele ediyor. Bu durum Ünlü’yü kent siyasetinde ‘aktör’ haline getirdi. Daha doğrusu ‘aktörlüğünü pekiştirdi’ diyelim...
Bu ve benzeri nedenler Ünlü’yü ‘ne diyeceği merak edilen’ bir siyasi yaptı.
Ünlü’den beklentiler arttı...
Hakkını vermek gerekirse Ünlü de beklentileri fazlasıyla karşıladı, karşılıyor...
Benzetmeleri, tepkileri ve çıkışları günlerce konuşulur oldu. Televizyon programındaki performansı da yine bildiğimiz Ünlü gibiydi.
Konulara hâkimiyeti Ünlü’yü ‘rahat’ konuşturuyor. 15 yıllık kent hafızası Ünlü’ye isabetli eleştiriler yaptırıyor.
Ünlü, hemen her konuda net konuştu. Net konuşması zaten meşhur... Termik santral gibi bir konuda bile ‘kem küm’ etmedi.
Bu ‘netlik’ ona çok şey kazandırıyor. En başta da inandırıcılık...
İnandırıcılık demişken Ünlü’nün ‘2019 inancı’ gözlerden kaçmıyor. Onca mağlubiyete rağmen Ünlü inancını yitirmemiş! Aksine ‘bu sefer tamam’ diyor. Bu ruh halini çevresindekilere de bulaştırmış!
Özellikle yerel seçim sonuçlarına bakınca Ünlü’nün başardığını şeyin ne denli zor olduğu ortada. En zoru; inanmayanları zafere ikna etmektir!
Ünlü’nün coşkusu için de iki çift laf etmemiz lazım. Heyecanlıydı... İlk günkü gibi heyecanlı... 15 yıldır değil 15 aydır iktidardaki bir partinin temsilcisi gibiydi. Sanki o kadar yerel seçimi partisi kaybetmemiş gibiydi...
Yıllardır tartıştığımız meselelerin çözümünü basit ifadelerle anlatıyor. CHP’li belediyelerin ‘büyük, harika’ diye lanse ettiği projelerin ‘sıradan’ olduğunu vurguluyor. Bunları kendine has tarzıyla öyle bir anlatıyor ki; izleyeni ikna ediyor.
En azından ‘acaba’ dedirtiyor.
İktidar Partisi İl Başkanı hayli iddialıydı... 2019 seçimleri için net konuştu ve ‘geliyoruz’ dedi. Böylesine bir iddiayı son olarak Harun Karacan 2014 yerel seçiminde ortaya koymuştu. Hakkını yemeyelim Volkan Doğan da ilk günden itibaren “CHP’nin elinden Odunpazarı’nı alacağım” diyor.
Gün içindeki mesaj ve tepkilere baktığımda Ünlü’nün ES TV’deki yayınıyla hayli etkili olduğunu gördüm.
Ünlü’nün Tepebaşı adaylığı da ‘program sonrası’ konuşmaları arasındaydı. Önümüzdeki günlerde onları da aktaracağım.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
eses 16 Şubat 2018 23:46

eskişehir büyükşehir belediye başkanlığına aday olarak sirihisar belediye başkanı sayın hamid yüzügüllü belediyeciliği iyi bilen bir başkan aynızamanda genç

3 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi