Neşeli, rahat ve endişeli 

Yerel seçimlerin eli kulağında ve partilerin adayları “son düzlük”e girmenin heyecanı içindeler. Bütün partiler ve teşkilatları kolları sıvadı. Ne mutlu ki yerel seçimler Eskişehir’e yakışan bir olgunluk içerisinde geçiyor. 

20 Şubat 2024 09:20
A
a
Sütiş Eskişehir
Yerel seçimlerin eli kulağında ve partilerin adayları “son düzlük”e girmenin heyecanı içindeler. Bütün partiler ve teşkilatları kolları sıvadı. Ne mutlu ki yerel seçimler Eskişehir’e yakışan bir olgunluk içerisinde geçiyor. 
Doğal olarak bazı partilerin seçim kazanma şansı düşük. Ancak seçim kazanamasa bile adayların aldıkları oylarla seçimin kaderini belirleme ihtimalleri bulunuyor. Dilerseniz bu yazımızda Eskişehir’de partilerin seçmenin karşısına çıkarttığı adayların performansını hep birlikte değerlendirelim.
Ben Büyükşehir’de üç partinin öne çıktığını düşünüyorum. Bunlardan İYİ Partili Melih Aydın’ı neşeli, CHP’li Ayşe Ünlüce’yi rahatlamış, AK Partili Nebi Hatipoğlu’nu ise gergin görüyorum.
Profesyonel bir ekiple uzun süredir çalışan Melih Aydın, partisinin teşkilatlarının da desteğiyle Eskişehir’in her köşesini arşınlıyor. Melih Aydın’ın öne çıkartmaya çalıştığı avantajları gençliği ve güler yüzlü olması.
CHP’li Ayşe Ünlüce ise başlangıçta yarışa gergin olarak girdi. Zira seçim öncesinde Ayşe Ünlüce’nin adı CHP’de Büyükşehir için pek geçmiyordu. Aday olarak gösterildikten sonra Ayşe Ünlüce’nin “Acaba halk beni sevecek mi?” diye bir endişesinin olması da normal zaten. Ancak süreç içerisinde Ayşe Ünlüce gerginliğini attı ve şimdilerde kendisini daha bir “rahatlamış” görüyoruz.
AK Parti’ye geçen Nebi Hatipoğlu’nda ise bir gerginlik hemen göze çarpıyor. Sayın Hatipoğlu İYİ Parti’de milletvekili olduğu günden bu yana Türkiye’de gündem olmayı başardı. Ancak Eskişehir’de 28 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı’nın 55,5 oy aldığı, oysa ki Cumhur İttifakı’nın 44,5’te kaldığı da bir gerçek. İki ittifak arasında 11 puan fark var. Bu durum da Sayın Hatipoğlu’nun sinirlerinin yıpranmasına neden olabilir.
Yeniden Refah Partisi’nin adayı Kadir Çalışıcı’yı hepimiz çok iyi tanıyoruz. Bu seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı olmasa da neticeye tesir edebilecek bir oy alabilir.
Ayrıca Zafer Partisi’nin genç adayı Oğuz Beki de fena gitmiyor. Bu arada Saadet Partili Fesih Bingöl de kolları sıvamış durumda.
Saadet Partisinden Fesih Bingöl profesyonel bir siyasetçi. Seçime girer girmez ne yapacağını çok iyi biliyor. Ancak bu koşullar altında en çok partisinin sabit oyunu toparlayacaktır.
Bütün adaylara başarılar dileriz. Yarın Odunpazarı’ndaki adayların performansını hep birlikte değerlendirmek üzere hoşçakalın…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eskişehirli 20 Şubat 2024 09:32

Burası ESKİŞEHİR ! Nebi Bey İYİ PARTİ'ye attığı kazığı unutulmayacağını biliyor !!..

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi