Çok soruluyor ama yanıt yok!

Seçimlerden önce gündeme gelmişti. İddiaya göre TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’nde bir hırsızlık olayı yaşanıyor.

7 Mayıs 2024 09:42
A
a
Sütiş Eskişehir
Seçimlerden önce gündeme gelmişti. İddiaya göre TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’nde bir hırsızlık olayı yaşanıyor.
TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’nün hizmet aldığı bir taşeron şirket tarafından tesis içinde bulunan 20 tona yakın bakır hurda çalındığı ileri sürülüyor…
Sosyal medyada çok sık gündeme geldi.
Ciddi yayın organlarında haber oldu. Son olarak Odunpazarı CHP Belediye Meclis üyesi Cenk Sungur, konuyu belediye meclis gündemine getirdi…
Sungur şöyle diyor:
-Kamuoyunda sıkça yer bulan bu iddialarla ilgili TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’nden ve yetkililerden herhangi bir açıklama bugüne kadar yapılmamıştır. Fabrikada çalışan dostlarımız da bu iddiaların TÜRASAŞ yönetimi tarafından bilindiği fakat sessiz kalındığı konusunda iddialarda bulunmaktadır. Bu konunun oldu bittiye getirilmemesi için takipçisi olacağımızı belirterek yetkilere şu soruları yöneltmek istiyorum; TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’nde meydana geldiği kamuoyuna yansıyan milyonlarca liralık hırsızlık iddiaları doğru mudur? İddia edilen bu hırsızlık olayıyla ilgili herhangi bir adli işlem, soruşturma, işten çıkarma olmuş mudur? Bahsi geçen taşeron firma TÜRASAŞ içerisinde hala hizmet vermekte midir?”

Sorular belli.
Ancak soruların muhatabı belli değil! Kim yanıt verecek. AK Parti Odunpazarı Belediye Meclis üyeleri mi? Savcılık mı? Polis mi? AK Parti il başkanı mı? TÜRASAŞ Müdürü mü?
Çok soru soruluyor hiç yanıt alınmıyor.
Soruların ardından AK Partili Belediye Meclis üyesi Mehmet Kepez, mecliste şu bilgiyi verdi:
-TÜRASAŞ ile ilgili konu da bilgimiz yok ama AK Parti grubu olarak ilgililerle görüşeceğiz!
Emin olun son dönemde yanıtı en çok merak edilen konudur, bu hırsızlık olayı! Umarım ilk meclis toplantısında kamuoyu bilgilendirilir…


 

BUGÜN GİT YARIN GEL YENİDEN HORTLARSA!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış” törenine katıldı…
Burada yaptığı konuşmada çeşitli konulara değindi. Ancak bir konunun altını çizmek gerekiyor. “İhanet” ve “kamu malına el uzatanlar”
Erdoğan, özellikle kamu görevlilerine şu mesajı verdi:
-Millete hizmet yolunda üşengeçliğe, rehavete, kaprislere, ‘bugün git yarın gel’ sorumsuzluğuna asla ve asla yer yoktur. Bulunduğumuz tüm makamları aziz milletimize borçluyuz. Hangi konumda olursak olalım, hepimiz milletimize karşı sorumluyuz.
-Millete büyüklenmek, yukarıdan bakmak, efendilik taslamak, sorunlarını görmezden gelmek kesinlikle kabul edilemez. Hele hele kamu malına el uzatmak, bizim nazarımızda ihanete eş değerdir.
-Siyasetçiler, kamu görevlileri, yönetim mevkiindekilerin ülkeye ve millete karşı vazifelerini yerine getirme noktasında hiçbir bahanesi olamaz. Milletin derdiyle dertlenmedikten, sorunlarına çözüm bulup hayır duasını almadıktan sonra, hangi vazife olursa olsun, insan için yüktür. Eski Türkiye manzaralarını milletimize tekrar yaşatmamakta kararlıyız. Bu konuda özellikle son dönemde artan serzenişlerin farkındayız.
…/…
Bürokratlar son dönemde biraz fazlaca “bugün git yarın gel” demeye başladı. Erdoğan’ın uyarısı yerinde ve doğrudur. Bürokratlar belli konularda kendilerinin insiyatif alması gerekiyor. “İş yukarıya havale edilirse” vatandaşın işi asla ilerlemiyor.


 

KISIRLAŞTIRMA OLMADAN OLMAZ!
 

Sokak hayvanlarının sayısı sürekli artıyor.
Özellikle sokak köpeklerinin neden bu kadar çoğaldığını uzmanlar şu hesapla açıklıyor:
-Sokak hayvanlarının sayısının azalmaya başlaması için yüzde 70'inden fazlasının kısırlaştırılması gerekiyor. Bir dişi köpeğin altı ayda bir beş yavru doğurması ve yavrularının da aynı şekilde devam etmesi durumunda 5 yıl içinde soyundan 5 bin civarında köpek üreyeceği hesaplanıyor.
…/…
Bu hesaba göre kısa ve orta vadede sokak hayvanları sorununa çözüm bulunacak gibi değil!
 

HAREKETSİZ DURANLAR!

 Bir film repliği var…
Karate Kid’de, karete öğreten hoca, öğrencisine şöyle diyor:
-Hareketsiz durmakla, hiçbir şey yapmamak çok farklı iki şeydir.
Gerçekten farklı mı?
Kalbimiz ve aklımız var. Hareketsiz dursak da bir şeyler yaparız…
Hayal edebilir! Düşünebilir! Yapacaklarını planlayabilir! Şarkı söyleyebilir! Bir roman yazmanın başlangıcını bile yapabilir…
Atalarımız ne demiş:
-Nerde hareket orda bereket!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Ne kadar iyi bir insan olduğunun pek önemi yok. Nasıl olsa ilk hatanda en kötü insan sen olacaksın.  Bukowski

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

 

 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi