Naci Gündoğan’ın dikkatine!

Arif Anbar yazdı

8 Haziran 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Naci Gündoğan’ın dikkatine!

Benim de eğitim gördüğüm ve mezunu olmaktan onur duyduğum Anadolu Üniversitesi hakkında çıkan birçok şaibeyi duyunca hakikaten içim acıyor.
 
*
 
Özellikle 22 Aralık 2013’te rektör olarak atanan Naci Gündoğan’dan sonra üniversiteden öyle kötü kokular yükselmeye başladı ki, sokaktaki vatandaş dahi üniversitenin kabul edilemez vaziyetini tartışır oldu.
 
*
 
Özellikle, Gündoğan’ın 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği Ajansı yönetim kurulu üyeliğine dahil olmasıyla birlikte; ve o günden, geldiğimiz bu güne kadar artarak devam eden yüz kızartıcı iddialar, kafalarda büyük soru işaretlerine neden oldu ve olmaya devam ediyor.
 
*
 
Beri yandan…
FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında yüksek sesle dillendirilen ve bu yönde hala devam eden iddialar ise, hem kent kamuoyunda hem de akademik camiada büyük bir rahatsızlık yaratmaya devam ediyor.
 
*
 
Bu noktada, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi’ne dönük şaibelerin ortadan kaldırılması amacıyla; Rektör Naci Gündoğan ve senatosuna, ciddi bir basın toplantısı yaparak ivedilikle yanıtlamaları gereken şu soruları aktarmak istiyorum.
 
*
 
İŞTE SORULAR:
 
  • Anadolu Üniversitesi’nin 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yılı bütçeleri ne kadar?
  • Üniversite, Gündoğan yönetiminde kullanılan 6 yıllık bütçeyle kaç tane ihaleye girdi, ihalelerin konusu nedir, ihalelerin bütçeleri nedir, ihaleleri hangi şirket ya da şirketler almıştır, kaç tanesi Eskişehir firmasıdır, kaç tanesi şehir dışı veya yurt dışı firmadır, firmaların isimleri nedir?
  • Bu ihalelerin bazıları için, Kamu İhale Kanunu üzerinde değişiklik yapılması istendi mi?
  • Anadolu Üniversitesi’nin döner sermayesinden kazandığı gelir ne kadardır ve hangi şekilde harcanmaktadır?
  • Gündoğan’ın söz konusu yıllar içerisinde yönettiği bütçenin ne kadarı hazineye aktarılmıştır?
  • Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’na, üniversiteden ne kadar bütçe aktarılmıştır ve aktarılan bütçenin ne kadarı ne için harcanmıştır, o bütçeyle hangi ihaleler yapılmıştır?
  • Yine üniversitenin, söz konusu 6 yıl içerisindeki gideri ne kadardır ve nereye harcanmıştır?
 
*
 
Kamuoyu, Sayın Gündoğan ve senatosundan bu soruların cevaplarını aciliyetle bekliyor.
Bu nedenle…
Sorular bir an önce cevaplansın, şaibeler ortadan kalksın!
 
*
 
NOT: Gündoğan’ın 1 Ocak 2018 itibariyle normal görev süresi sona ermişti. Ancak aradan geçen beş ay boyunca rektör olarak ataması yapılmadı. Yani beş aydır vekaleten o koltukta oturuyor. İşte bu durum bile, kafalardaki soru işaretlerini haklı çıkarmaya yetiyor.
 
 
 
Büyükerşen, Muharrem İnce’ye ilham kaynağı oldu

Büyükerşen, Muharrem İnce’ye ilham kaynağı oldu

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce önceki gün Eskişehir’deydi. Önce Sıhhiye Meydanında miting yaptı, hemen ardından Odunpazarı Belediyesi’nin Erenköy Mahallesinde gerçekleştirdiği iftar programına katıldı.
 
*
 
Mitingi takip etme fırsatım oldu.
Muharrem İnce’nin Türkiye’de yarattığı rüzgarın, Eskişehir’e de yansıdığını net bir biçimde gördüğümü söyleyebilirim.
Havanın yağışlı olma ihtimaline ve taşıma yapılmamasına karşın, hiç de azımsanmayacak bir kitlenin meydanda buluştuğunu ifade edebilirim.
Kalabalıktan ziyade gördüğüm en önemli üç unsur var ki özellikle dikkat çekmek istiyorum.
 
*
 
Şöyle ki:
 
  • Kapalısı-çok kapalısı, açığı-çok açığı, kasketlisi-kalpaklısı, poşulusu-şalvarlısı vesaire miting alanındaydı. Yani CHP’nin klasik kitlesinden ziyade toplumun tüm kesimlerinin katılım gösterdiği bir program oldu.
  • Muharrem İnce’nin ‘kadınların ellerini göreyim’, ‘çiftçilerin ellerini göreyim’ dediğinde kalkan elleri görünce… Mitinge katılanların neredeyse yarısının kadın olduğunu anladık. Çiftçilerin ise hiç de azımsanmayacak bir ilgi gösterdiğine şahit olduk.
  • CHP’nin herhangi bir etkinliğine katılmayan parti küskünlerini gördüm. Hatta zaman zaman coştuklarına şahit oldum. Buradan da görülüyor ki İnce, partiyi birleştirmeyi başarmış. En azından 24 Haziran’a kadar.
 
*
 
Peki, ne dedi Muharrem İnce?
Öncelikle dersine çok iyi çalıştığını söyleyebilirim.
Eskişehir’in öne çıkan gündem maddelerine ilişkin bir bir açıklama yaptı.
 
*
 
ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI ÇIKTI
Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi meselesiyle ilgili...
Eskişehir Kazım Taşkent Şeker Fabrikasının kuruluş hikayesini ve Atatürk ile Celal Bayar arasındaki diyaloğu anlatan İnce, söz konusu fabrikanın milletin milli ruhunu geliştirdiğini ifade etti ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı çıktı.
 
*
 
SANTRALİ KURDURTMAYACAK
Kömürlü termik santral meselesiyle ilgili…
Cumhurbaşkanı olduğunda kömürlü termik santral çevresinde yaşayan köylülere televizyonlarda söz hakkı vereceğini ve yine cumhurbaşkanı olduğu taktirde Eskişehir’e kömürlü termik santral kurdurtmayacağını ifade etti.
 
*
 
TÜLOMSAŞ VURGUSU
Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile ilgili…
YHT’nin güzel bir yatırım olduğunu, kendisinin daha fazla ray döşeyeceğini söyleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi ve “Yerliyim milliyim diyorsun ya sana bir soru: ‘Bu trenleri nereden yaptırıyorsun? TÜLOMSAŞ’tan mı yoksa İspanya’dan mı?” şeklide tepki gösterdi.
 
*
 
TARİFELİ UÇAK SEFERİ BAŞLAYACAK
Tarifeli uçak seferleri ve kentin limana bağlanmasıyla ilgili…
“Eskişehir’de tarifeli uçak seferi yok. Size söz yapacağız. Gemlik Kumla’da çok Eskişehirli var. Ama sadece yazlık anlamında değil Gemlik. Bir şey daha lazım. Liman var mı liman? Tren yolu ile limana bağlamamız lazım Eskişehir’i” şeklinde vaat verdi.
 
*
 
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, 2 EYLÜL KAMPÜSÜNÜ ALACAK
Üniversitelerin bölünmesi konusunda…
Muharrem İnce Anadolu Üniversitesi’ni de ilgilendiren açıklamasında, “Seçilir seçilmez üniversiteleri birleştireceğim” dedi.
 
*
 
TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİ ESKİŞEHİR
Yılmaz Büyükerşen’le ilgili…
Cumhurbaşkanlığı adaylığında yoğun olarak ismi geçen Büyükerşen’i de unutmayan İnce, “Yılmaz Büyükerşen nasıl Eskişehir’i Türkiye’nin göz bebeği yaptıysa, Muharrem İnce’de Türkiye’yi dünyanın göz bebeği yapacak” şeklinde konuştu.
Bu konuşma Büyükerşen’in, Muharrem İnce’ye ilham kaynağı olduğu yönünde yorumlara neden oldu.
 
*
 
Bitirirken…
Eskişehirspor kaşkoluyla kent halkını selamlayan İnce, 79’uncu mitingi olan Eskişehir mitinginin en gösterişli toplantı olduğunu ifade etti; dersine çalışmışlığın verdiği güven ve iyi hatipliğiyle de kalabalığı bir hayli coşturdu.
Ne diyelim?
Bugünkü coşkunun 24 Haziran akşamı gerçeği yansıtıp yansıtmadığını hep birlikte göreceğiz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Person 8 Haziran 2018 23:49

Sanırım atama yakında yapılacak, insanların etekleri tutuşmuş Gündoğan yeniden atacak diye. Bu devirde işini düzgün yapana işte böyle saldırırlar. Sayın gündoğan emeklerinize yazık gerçekten. Değmez bu insanlara.

17 8 Cevap Yaz
Ak sevda

Person süre de veriyorum bir ay sonra görüşürüz kimin atanacağını Gündoğan belki rüyasında atanabilir

11 9
cemil kalabak 8 Haziran 2018 19:33

anadolu gazetesi chp adaylarla gümbür gümbür gelmiş maşallah

3 6 Cevap Yaz
Serhat 8 Haziran 2018 15:34

Rektor Naci Gundogan Eskisehir Teknik Universitesinden kacmak icin ozel kadro ilanina ciktigi ve sonra kadro ilanini iptal etmek zorunda kaldigi yardimcisi Prof. Dr. Adnan Özcan'i neden kacmaya calistigi üniversiteye tedviren Rektoryardimcisi olarak atadiğini da açiklayabilir mi acaba? Kendisi ve yardimcisinin meslek etiginden hic haberleri yok mudur?

13 20 Cevap Yaz
cemil kalabak

seni mi yapmalıydı rektör yardımcısı C.T.

3 6
Avcı 8 Haziran 2018 15:09

Anadolu Üniversitesinin ana gelir kaynağı sınavlardan elde ettiği gelirdir.Sanılanın aksine sadece Açıköğretim sınavları yapılmıyor irili ufaklı pek çok sınav var...Bunlar nerede kimlere yaptırılıyor dönen paralar nasıl gizleniyor acaba?

10 24 Cevap Yaz
Soru 8 Haziran 2018 14:41

Sahi üniversiteye sadece sistemi sömüren azerileri kim getirdi. hemde öyle geldiler ki cümbür cemaat çoluk çocuk, eşler hepsi cümbür cemaat geldi. alameti farikası nedir bunların

11 24 Cevap Yaz
NA(C)(B)İ 8 Haziran 2018 14:21

Abdullah Gülün atadığı rektörden ne bekliyordunuz? Dönemin Başbakanı (RTE) na ağız dolusu hakaret edenleri ve sövenleri,kendisine belgeleriyle birlikte sunmamıza rağmen işlem yapmayım bilakis bu kişileri ödüllendiren bir rektör halen nasıl görev başında durur.Akıl alır gibi değil. Daha ne kokular var? YÖK resmen YOK hükmünde. YÖK kapatılsın. YÖK e, Danıştaya ve daha kimlere ne kadar paralar dağıtıldı?

11 25 Cevap Yaz
Es Es li 8 Haziran 2018 14:13

Anadolu Üniversitesine acilen KAYYUM atanmalıdır. Buradan başta cumhurbaşkanımız ve Cumhuriyet başsavcılığını göreve çağırıyorum. Bu güne kadar resmi olarak yapılan şikayetleri niye sümen altı ediyorsunuz. Osmangazi Üniversitesi gibi kötü bir şekilde anılmayı mı bekliyorsunuz. Velhasıl A.Ü. kötü kokular ayyuka çıktı.

12 23 Cevap Yaz
Gerçek şu ki İntihalcilere Para Dağıtıldı Son 2 Yılda 8 Haziran 2018 14:13

A.Ü. de yzaılan kitaplar vardı, ve bunlar gerçekten çok ciddi yazılmış kitaplardı, alanında uzman olan kişilere yazdırmışlardı, bu yazdırılan kitaplar yandaş öğretim üyeleri tarafından etik kurallara uyulmadan kopyalanarak yani intihalle yazar değiştirmiştir. Sırf hak edene değilde yandaşlara para verebilmek için ve genelde bu kopyalama işlerini mühendislik te ki kendi yandaşlarına yaptırmışlardır. bu konunun ciddi bir şekilde incelenmesi zaruridir. Eski kitapla yeni kitap yanyana konulursa hırsızlığın boyutu daha net görülmektedir

8 23 Cevap Yaz
Ömer 8 Haziran 2018 12:07

Hiç kıravatla o giydiği önlük yakışıyor mu? Halk adamıyım imajı mı çizmeye çalışmış kendince, ne yapmış anlayamadım! Eskişehir'in göz bebeği olan Anadolu üniversitesinin rektörünü, teknolojik bir buluşun, bilimsel bir gelişmenin önünde fotoğraf çektirirken görmek isterdik.

12 27 Cevap Yaz
Ömer 8 Haziran 2018 12:03

Bap'la ilgili yorumlar yapılmış. BAP'dan hangi hocalara ne kadar para verilmiştir? Bu hocalar bu paraları Tübitak'dan alabilirler miydi? Alınanan çok yüksek meblağlara rağmen teknolojik çıktılar ne olmuştur? Kısaca deveye sormuşlar, neren eğri diye? Nerem doğru ki demiş!

10 20 Cevap Yaz
hakkım haram olsun 8 Haziran 2018 11:40

"söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil " rektörü yöneten genel sekreter genel sekreter yardımcısı ve bir kaç daire başkanı eskiden rektörlükte döner sermaya'de baumda sınav organizasyonu biriminde yani üniversitenin stratejik yerlerinde hükumete yakın kişiler görev yapıyordu bu üç beş tane yönetici tarafından hepsinin görev yerleri değiştirildi sınavlarda görev verilmedi itibarsızlaştırıldı kafasına göre siyasi intikam aldılar sayın rektörde buna göz yumdu. sayın rektörün gücü bu insanlara yetti çünkü kurumun yaptığı ihalelerde bir usulsüzlük varsa bu sürgüne yolanan insanların müdahalesi ile karşı karşıya gelecekti.. 158 kişinin sürgüne yollandığından bahsediliyor bu kişilerin hırsızlık mı yaptı arsızlık mı yaptı yada alkollü iş yerine mi geldi yada amirlerine saygısızlık mı yaptı yada devlet memurlarına yakışmayan hal ve hakarette mi bulundular tabiki kocaman hayır.. sadece suçları sendika kisvesi altında hükmet yandaşlarını pasifize ettiler ve emeline ulaştılar.

11 23 Cevap Yaz
Kerim durmaz 8 Haziran 2018 11:02

Bu anadolu üniversitesinde mensur özceligin yaptığı besyo alımları incelenmeli aldıkları cihazlar kimden ne kadara almış mensur özçelik piyasa fiyatları ile aldığı fiyatlar karşılaştırıldığında sadece bu dosyadaki fahis fiyatlara alim yaptığı nettir

7 14 Cevap Yaz
Ozan 8 Haziran 2018 10:43

Arif bey anadolu üniversitesinde bab projeleri birimi var onu unutmuşsunuz başında bulunan mensur özçelik ve ekibi tarafından milyonlarca lira para yıllarca birilerine peşkeş çekildi bu şahıs hiç ihale yapmaz davet usulü yapay yani 3 firma ile işi bitiren adam ama adam şimdi ödül gibi daire başkanlığı bekliyor birde yapı dairesi incelense yıllardır tadilatları hep aynı firma yapıyor başka hiç bir firma yokmuş gibi gerçekten çok doğru konulara dikkat cekmissiniz dediğim gibi mensur özçelik bab şube müdürü bu adamın alımları incelenmeli

8 14 Cevap Yaz
EsEs 8 Haziran 2018 10:39

Allah'tan korkun.

7 12 Cevap Yaz
cemil kabalak

T.C. anayasasını, yasalarını, hiçe sayıp fakir fukaranın hakkını ona buna peşkeş çekenlere, garip gurebanın hakkını gasp edenlere, devletin içinde devlet olanlara, hakkı hukuku hiçe sayanlara, devlet benim ulannnnn diye nara atanlara, ben çalsamda-çırpsamda-içsemde-zina etsemde bana biat edeceksiniz deyip kabadayı kabadayı gezenlere söyledin mi Allah'tan korkun diye...bunlar haram yerken hiç aklınıza gelmiyor..binlerin milyonların hukuku ayaklar altında çiğnenirken aklınıza Allah gelmiyor ....Din ve Allah adına soygun yapanlar, bu Milleti diniden etti...evet sümüklü bir oğlanın peşinde devlet içinde devlet icat edenlerle bu sümüklü oğlana biat edenler ve onun tarafından kandırıldığını söyleyenler ellerindeki şehit kanıyla gidecekler öbür tarafa

7 14
cemil kabalak 8 Haziran 2018 10:14

Savcıya sorun mesela Anadolu Üniversitesi ile ilgili kaç tane dosyayı YÖK 'e yolladı...ne zaman yolladı...YÖK bu dosyalara neden hiçbir işlem yapmadı...bilmem kaç yılında bilmem ne bankasında para hareketinin izahını isteyen kurum, yurt dışına fetöcü eşini kaçırmaya çalışan öğretim görevlisine neden müstafi olarak soruşturma açtı da bu bilgilere ulaşan soruşturmacı neden savcılığa suç duyurusunda bulunmadı...kurumun açtığı hukuksuz soruşturmaları sorun mesela...Döner sermaye katkı payları ödemelerini kişiler bazında isteyin, telif ücretlerini...kimler ne kadar sınav görev parası almış mesela kişi bazında sorun...rektör adaylarına bile yasanın amir hükmüne rağmen niye etik kurul soruştursun dediğini sorun...taht için neler yaptığını sorun..ha özel not : bunların hiçbirine cevap bile alamayacaksınız...adam mahkemenin sorduğu sorulara bile cevap vermiyor..sonra eskişehirin vekilleri var ha...he var çıkar çarkı dönsün diye

7 17 Cevap Yaz
Cemil Kabalak 8 Haziran 2018 09:46

ooooooo bunlar bir şey değil ki ... son üç yılın sayıştay raporlarını ve rapor hazırlanırken dikkate alınmayan bulgulara bir baksanıza her biri ayrı bir suç duyurusunu gerektirir denetçi adına... yurt dışından gelir elde eden kurumun gelir tablosunda yurt dışı satış gelirleri yok bile... azeri öğrencilerden alınan paraların kimlere aktarıldığını, kıbrısı hiç sormayın zaten... bu arada mezun olmayanların mezun edilmesini, staj zorunluluğu olanların staj yapmış gibi gösterilmeleri, 15 temmuzdan sonra bile bazı sümüklü oğlan müritlerinin kritik noktalara nasıl getirildiğini, sınav göreviyle yurt dışına gönderilenlerin oradan el kol hareketi çektiğini...yukarıda saydıkların hiçbir şey değil hiçbir şey

8 15 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi