Nabi Avcı'yı tebrik ederiz

Milletvekili Nabi Avcı, Fas'ta devam eden Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı toplantısında ülkemizi temsil etti

7 Ekim 2019 08:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Milletvekili Nabi Avcı, Fas'ta devam eden Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı toplantısında ülkemizi temsil etti. Hemen belirteyim AK Parti, Eskişehir'den uluslararası ilişkilerde başarılı politikacılar çıkartmayı başarıyor. Bu konuda kendilerini tebrik ederiz. Önce eski milletvekillerimizden Murat Mercan, ülkemizi uluslararası arenada pek çok kez temsil etmişti. Ki aynı Mercan dış ilişkilerdeki başarısını Tokyo Büyükelçisi olarak taçlandırdı. Bir diğer Milletvekilimiz Emine Nur Günay da TBMM'nin dış ilişkilerde aradığı önemli bir isim. Elbette Profesör Nabi Avcı'yı da unutmamalıyız. Eski Milli Eğitim ve Kültür Bakanımız Nabi Avcı, Fas'ın başkenti Marakeş'te Rum parlamenterlerin küstah ajitasyonlarına cevap vermiş.
Öncelikle "Kıbrıs'ta barış istiyoruz" diyen Rumların unutmaması gereken bir şey var; Adada barış 1974 yılından beri var. Bugün bir Türk köylüsü tarlasına giderken Rum keskin nişancıları tarafından vurulma korkusu yaşamıyorsa, adada barış var demektir. Sorun Rumların bu barışı kabullenip kabullenemedikleridir. Daha 10 yıl öncesine kadar askerlerini "En iyi Türk, Ölü Türk" diye yürüten Rumlar'dan barış dersi alacak değiliz. Ancak aynı Rumlar'a ders verebiliriz. Nitekim Nabi Avcı da Rumlar'a dersini vermiş. Sayın Avcı'nın "Kıbrıs’ta 50 yıldan fazla süredir devam eden çözümsüzlüğün nedeni, siyasi gücü Kıbrıslı Türklerle paylaşmak istemeyen Rumların ta kendisidir" dediğini öğrendiğim zaman yüreğimin yağları eridi doğrusu. Aynı Rumların Doğu Akdeniz'de enerji kaynaklarının tek sahibiymiş gibi davrandığını da biliyoruz. Umarız Rumlar, Sayın Avcı'nın, "Türkiye meşru hakları doğrultusunda Doğu Akdeniz’de petrol aramaya devam edecektir. Güney Kıbrıs’ın hükümsüz ve geçersiz lisanslara güvenerek, Türkiye kıta sahanlığında petrol arayan şirketlere tavsiyemiz faaliyetlerine bir an önce son vermeleridir" sözlerine kulak verirler.

Milletvekilleri 'Dur' demeli

Emek Mahallesi'nde yaşayan 33 yaşındaki Eşref Santur, cinayete kurban gitti. İddiaya göre 22 yaşındaki Yunus Ö, tartışma yaşadığı eniştesini av tüfeğiyle vurarak öldürmüş. Türkiye'de bu tip cinayet haberlerinden çokça görüyoruz. Sinirlerine hâkim olamayan bir kişi, evinde bulunan pompalı tüfeği alıp, önüne geleni öldürebiliyor. Bana kalırsa Türkiye'de çok ciddi bir pompalı tüfek sorunu var. Üstelik bu silahları internetten bile temin edebiliyorsunuz. Ayakkabı alır gibi internet sitesine girip, pompalı bir tüfek almanız mümkün. Bu silahlar yivli cephane kullanmadıkları için spor aleti olarak değerlendiriliyor. Halbuki yivsiz bir av tüfeği, yerine göre bir tabancadan çok daha öldürücü bir silah olabiliyor. Buna karşın av ruhsatı olan herkes bu silahlardan temin edebiliyor. Üstelik avcı ruhsatı almak, belediyeye gidip su kartı çıkartmaktan daha kolay. Avcılar çok iyi bilir; bir hayvana en çok iki kere ateş edebilirsiniz. Zira ilk iki atışınızda da ıskaladınız mı, tavşan kaçıp gider. Dolayısıyla avlanmak için çift namlulu bir tüfek yeter de artar bile. Oysa pompalı veya yarı otomatik av tüfeklerinde 15, natta 20 mermi taşıyan şarjörler kullanılıyor. Üstelik bu silahların çoğunluğunun dipçiğini katlamanız mümkün ki, bu da taşıma ve silahı gizleme kolaylığı getiriyor. Sanırım bu sorunu gidermenin yolu, ilgili kanunları değiştirmekten geçiyor. Eskişehir'de birbirinden kıymetli 7 vekilimiz var. Milletvekillerimize sesleniyoruz; av tüfeklerinin satın alınıp kullanılmasını kısıtlayın. Zira çok ciddi bir silahlanma sorunumuz var.

Eskişehir'e yeni bir lezzet geldi 

Yıllarca Kamu – Sen'in İl Başkanlığı'nı yapan usta sendikacı İbrahim Dursun'un oğlu Ali Dursun, ortağı Sefa Kurt'la birlikte 'Kansas Burger' adında güzel bir işletme açtı. Hemen belirteyim; Haller Gençlik Merkezi'nin karşısında kurulan Kansas Burger'de uzun süredir yediğim en lezzetli hamburgerleri tatma fırsatı yakaladım. Kansas Burger zor bir bölgede kurulmuş. 
Çevrede çok sayıda ve kaliteli lokantalar bulunuyor. Ancak işletme hem anbiyansı hem de lezzet seçenekleriyle adından söz ettirecek gibi. İşletmenin açılışı da Eskişehir'in tanınmış pek çok simasını bir araya getirdi. İYİ Parti'nin kurucu sekreteri olan İbrahim Dursun'un gözlerinden, oğluyla gurur duyduğunu anlamak kolaydı. Açılışa İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş da katıldı. Ayrıca Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen de katılımcılar arasındaydı. Usta bir lokantacı olan Bahar Bilen'in, "Fiyatta değil, hizmette rekabet edin" sözleri, genç ortakların kulağına küpe olmuştur muhakkak. Genç ortaklara başarılar dilerim. Acık konuşmak gerekirse genç ortakların başarılı olacaklarından da kuşku duymuyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi