Müzik ve dram bir arada: Unutursam fısılda

Film nostaljik bir atmosfere sahip. Dolayısıyla özellikle Yeşilçam filmlerini seviyorsanız, muhtemeldir bu filmi de sevmeniz. Filmde iki dönem birden izleyiciye sunuluyor

2 Haziran 2019 10:03
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere bir Türk filminden, Unutursam Fısılda’dan bahsedeceğim. Başrollerini Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür ve Kerem Bürsin’in paylaştığı film 2014’te vizyona girdi. Romantizm ve dramın bir arada olduğu filmin IMDb puanı 7,5. Filmin yönetmen koltuğunda ise Çağan Irmak oturuyor. Detaylara bakalım.

MÜZİK YOLCULUĞU

Unutursam Fısılda henüz vizyona girmeden önce gerek usta yönetmen Çağan Irmak, gerek Türk televizyonunun yıldızı parlayan isimleri Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür ve Kerem Bürsin, gerekse senaryodan dolayı uzunca bir süre konuşulmuştu. Film vizyona girdikten sonra da konuşulmaya devam etti. Filmin konusu şöyle ; İki kız kardeş Hanife ve Hatice ufak bir kasabada yaşar. Bu iki kardeş birbirlerinden oldukça farklıdır. Hanife sessiz sakin yapılı, şiirden hoşlanan hatta şiir yazan biridir. Hatice ise sokakta erkek çocuklarıyla top oynayan, yaramaz, dışa dönük ve müziğe aşıktır. Bir gün kaymakamın oğlu Tarık kasabaya gelir. Hatice ile Hanife’nin ikisi de Tarık’a karşı bir şeyler hissetmeye başlar. Aslında film de o zaman başlar. Tarık, sahne adı ile Ayperi yani Hatice, bir de Erhan bir müzik yolculuğuna çıkar. Ancak bu yolculukta hiç beklenmeyen şeyler olur.

YEŞİLÇAM TADINDA

Yukarıda da bahsettiğim gibi filmde müziğe aşık karakterler olunca, siz de müziğe doyuyorsunuz. Farah Zeynep, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla izleyiciye aynı zamanda mini konserler veriyor. Film nostaljik bir atmosfere sahip. Dolayısıyla özellikle Yeşilçam filmlerini seviyorsanız, muhtemeldir bu filmi de sevmeniz. Filmde iki dönem birden izleyiciye sunuluyor. Bir tarafta Hatice ve Hanife’nin gençliği, diğer tarafta ise Hümeyra ve Işıl Yücesoy’un canlandırdığı yaşlılıkları. Usta oyuncular işin içine girince tabi ki daha da bir zevk veriyor film. Unutursam Fısılda’da filmi güzel kılan en önemli şey bana göre doğallığı. Oyuncular başarılı ve fazlasıyla doğal bir şekilde karakterlere can vermiş. Sevmediğim yanı ise tahmin edilebilir, klasik bir formatta olması. Genel olarak değerlendirdiğimizde, keyif veren, izlediğinize pişman olmayacağınız güzel bir film. Eğer siz de benim gibi müziği ve nostaljiyi seviyorsanız, hala da bu filmi izlemediyseniz, mutlaka izleyin!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi