Prof.Dr. Alper Çabuk

Mucizelere inanmak…

Prof. Dr. Alper Çabuk yazdı

28 Mayıs 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Ne söylemiştim geçen hafta ‘’üzüldüm mü, çok üzüldüm; ama üzülmeye vakit yok, çok çalışmak yeni efsaneler yaratmak zorundayız’’. Biz anasından ayrılmış bir evlat gibi olduk, Anadolu Üniversitesinden ayrılıp, Teknik Üniversiteye geçince. Artık Anadolu’muz, Anamız yok yanımızda. Her ne kadar Sayın Rektörümüz her seferinde bize elmanın iki yarısı gibi olduğumuzu ve ayrılsak da beraber olacağımızı vurgulasa da, 30 küsür yılda elde ettiğimiz marka değerimizi yeniden ön plana çıkarmamız gerekiyor. O yüzden tam anlamıyla ayaklarımız üzerinde durmak ve tek başımıza rüştümüzü ispat etmek zorundayız. Başka çaremiz yok. Yeni mucizelere imza atmalıyız. 
 
Dekanı olduğum, yeni adıyla Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, geçtiğimiz hafta içinde mucizelere inanmamız gerektiğini bir kez daha gösterdi. İlk olarak Perşembe günü, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Hicran Hanım Halaç küratörlüğünde, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "Genç Parmaklardan UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Türkiye" adlı etkinliğin tanıtım toplantısı ve katılımcı gençlerimize sertifika töreni NeoPlus Yaşam ve Alışveriş Merkezinde yer alan Sanat ve Tasarım Galerimizde gerçekleştirildi. Katılımcı öğrencilere kültürel miras koruyucu meleği sertifikalarının verilmesi öncesinde konuşan Vali Yardımcısı İsmail Soykan, UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki eserlerin korunması gerektiğinin altını çizdi. Söz konusu eserlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini anlatan Soykan, programda katkısı olan herkese teşekkür etti. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Eğitim İhtisas Komitesi Başkanı Doçent Doktor Adnan Boyacı da medeniyetin taşıyıcısı ve temsilcisi olan yeni nesillere kültürel mirasın korunması idraki ve şuurunu kazandırmanın önemine değindi. Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız ile diğer ilgililerin katıldığı etkinlik, katılımcı öğrencilere kültürel miras koruyucu meleği sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.
 
Bu etkinliğin ardından Cuma sabahı AÖF Eğitim Bloğunda gerçekleştirilen “Endüstriyel Tasarım Bölümü Yıl Sonu Mezuniyet Jürisini Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr.Naci Gündoğan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Sanayi Odası Meclis Başkanımız Süha Özbay, Esray Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar ve Sanayi Odası yetkilililerinin de katılımıyla Açıköğretim Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Jüriye katılan Rektörümüz Prof.Dr.Naci Gündoğan, üniversite ve sanayi işbirliğinin önemine değinirken, Sanayi Odası Başkanımız Celalettin Kesikbaş sanayi için tasarımın önemine vurgu yaptı.  
 
Aynı günün akşamında öğretim elemanlarımız Zeynep Baskıcı Kapkın’ın liderliğinde, Barış Derviş, Gizem Hediye Eren ve Tuna Torun’un düzenlediği Temel Tasarım Stüdyosu Fotoğraf Sergisi NeoPlus Yaşam ve Alışveriş Merkezinde açıldı. Bu sergi de bana çok çalışınca mucizelerin gerçek olabileceğini gösteren bir başka etkinlik oldu, zira bir yıl içinde öğrencilerimizin kazandığı beceri etkiliyeci boyuttaydı. 
 
Nihayetinde Cumartesi günü Endüstriyel Tasarım Bölümümüz Mezuniyet Sergisinin açılışını yaptık. Bu sefer Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarıyla işbirliği yaparak öğrencilerimizin yapmış olduğu projeler o mucizeye beni bir kez daha inandırdı. 
 
Ne yaşarsak yaşayalım, Eskişehir Teknik Üniversitesi adıyla yeniden başladığımız seferimizde, 30 küsür yıllık tecrübemizle tekrar tekrar başaracağız. Hep iyisini, daha iyisini yapacağız. Biz tasarımcılar için en ihtişamlı çözümler, en büyük sorunlardan çıkar. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi