MİSYONLARINI DOLDURMUŞLAR

Bir maçın çok ötesindeydi geçtiğimiz gece Bursa’daki 90 dakikalık karşılaşma.

14 Mayıs 2013 19:47
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir maçın çok ötesindeydi geçtiğimiz gece Bursa’daki 90 dakikalık karşılaşma. Karmaşık duygularla çıkılan bu müsabakada, gerek tribünlerdeki binlerce Bursaspor ve Eskişehirspor taraftarlarını, gerekse ekranları başındaki izleyicilerin, kaybedilen değerli bir spor adamının acısının, ortak bir payda olarak sahiplenilmesi ve yaşanması çok güzel bir tabloydu. Allah her spor adamına böyle yad edilmeyi nasip etsin.
Karşılaşma öncesi gerek Bursasporlu futbolcular, gerekse Eskişehirsporlu futbolcular ve hakemler, üzerinde “Tarih yazıcı büyük başkan” tişörtler ile ısınmaya çıkmaları, çok büyük alkış alırken, duygulu anların yaşanmasına da neden olduğu gördüm.
Hafta içinde Fenerbahçe’ye kupa yarı finalinde penaltılarla elenen Eskişehirspor, hiç yorgunluk belirtisi göstermediği maçta önceden kurgulanmış oyun sistemiyle timsaha doğru dürüst pozisyon vermedi. Ortada Alper Potuk’la Tello hem oyunu, hem topu kontrolünde tutarken, göbekte Servet’le Diego, sağ kanatta da Veysel Bursaspor hücumlarında neredeyse sıfır hatayla oynadı. Hürriyet Güçer ve Causic, Batalla ve Belluschi kontrolleri altında tutunca Bursaspor’un hücum etkinliği de dibe vurmuş oldu.
Eskişehirspor’lu futbolcuların ilk 45 dakikalık dilimde 2, ikinci 45 dakikalık bölümde ise 5 gollük pozisyona girmeleri, Eskişehirspor’un ne kadar kaliteli bir takım olduğunun göstergesidir. Ancak böyle zorlu deplasmanlarda rakibine karşı hem futbol olarak hem de pozisyon olarak üstün oynadığın bir maçı da kazanmalısın.
Futbolunda bir meslek olduğunu unutmamak gerekir. Mesleğine saygı göstermeyen bireyler, arkadaşlarının emeğine saygı duymalılar.
Bu karşılaşma şunu gösterdi. Eskişehirspor’da bazı futbolcuların misyonlarını doldurmuşlar, onun içinde önümüzdeki sezon, kendilerine teşekkür edilip yolların ayrılması gerekliliğini düşünüyorum.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi