Microsoft Teknoloji Zirvesi İstanbul

Microsoft Teknoloji Zirvesi bu yıl 26 Mart’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

16 Şubat 2020 11:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Microsoft Teknoloji Zirvesi bu yıl 26 Mart’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Tüm gün sürecek zirvede sektörlerin dijital dönüşüm dinamikleri, yeni nesil teknolojiler ve sektörel uygulamalar uzmanların gözünden katılımcılara aktarılacak. Etkinlik, perakende, finans ve üretim başta olmak üzere, 30’u aşkın sektörde faaliyet gösteren orta ve büyük ölçekli işletmelerin dijital dönüşüm yolculuğuna ışık tutmayı hedefliyor.

100 kilometrede 1 litre ve yerli!
Şayet geliştirilebilir ve kullanıma sunulursa 1 litre yakıt ile 100 kilometre yol gideceğiz, tadından yenmez. Buradan Antalya'ya tatile git/gel toplam yakıt 8 litre. Güncel benzin fiyatı ile yaklaşık 55 lira. Tekirdağ Oto Sanayi Sitesi’nde motor tamirciliği yapan 69 yaşındaki Halit Avcıoğlu’nun geliştirdiği motorun en büyük özelliği yalnızca 1 litre yakıtla 100 km yol gidebiliyor olması. Bakanlık yetkilileri Avcıoğlu’na ulaşarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın talimatı ile motorların yapısı ve çalışma prensibi hakkında bilgi aldı. Bakan Varank’a sunulmak için de daha kapsamlı bir rapor hazırlandığı belirtildi.

Yeni rakamlar geldi
2010-2018 yıllarını kapsayan Sürdürülebilir Kalkınma Göstergeleri raporuna göre, Türkiye'de cep telefonu kullanım oranı yüzde 92,7, internet kullanım oranı ise yüzde 71 oldu. TÜİK verilerine göre, bu rakamın 2010 yılında sadece yüzde 37,6 olduğu saptandı. Cinsiyet bakımından incelendiğinde de internet kullanım oranı erkeklerde yüzde 78,2, kadınlarda ise yüzde 63,9

ABD Huawei'ye çullanıyor
Huawei ile ABD arasındaki gerilim tırmanışını sürdürmekte. ABD Adalet Bakanlığı, Çinli şirket hakkında şimdi de ticari sırları çalmaya yönelik iki yeni suçlamada bulundu. Yapılan açıklamada, Huawei ve ABD'li iki iştiraki, ticari sırları çalmak amacıyla şantaj yapmak ve komplo kurmakla suçlandı. ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarına rağmen şirket ve iştiraklerinin İran ve Kuzey Kore'de iş yaptığı ve teknoloji projelerine dahil olduğu iddia edildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi