MHP’de Kadir Bıyık rüzgarı

Cihan Yıldırım yazdı

12 Mayıs 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
MHP son yıllarda zor dönemlerden geçiyor. Teşkilatın bir kısmı Ruhsar Demirel ile sıkıntı yaşadı. 1 Kasım 2015’teki seçimde oyların düşmesi... Parti tabanında AK Parti ile yapılan işbirliğine tepki gösterenler de var...
Yine 1 Kasım’da partinin vekil çıkaramaması moralleri alt üst etti. Ardından partinin bölünme sürecine girmesi... Kongre ve ardından yaşanan bölünme sürecinde bazı teşkilatların istifası MHP’ye kötü günler yaşattı.
İşte o günlerde parti yeniden yapılandı.
Ülkü Ocakları’ndan yetişen isimlere yöneldi. Yani kendi çocuklarına... Kadir Bıyık böyle kritik bir süreçte MHP İl Başkanı oldu. Bıyık, koltuğa oturduğunda bunun ‘geçici’ bir görevlendirme olduğu düşünüldü.
Bıyık’ın bu denli stresi kaldıramayacağı da konuşuldu...
Bıyık, hakkındaki olumsuz tahminlerin hepsini boşa çıkardı. Partisini ayakta tuttu, derledi toparladı. İstifaların ardından boşalan ilçe teşkilatlarını kurdu.
Gücü yettiği kadar ‘saldırıları’ savuşturdu...
MHP’liler de Bıyık’a destek oldu. MHP o günleri geride bıraktı sayılır. Çalkantı devam ediyor ama eskisi gibi büyük çapta değil. Bu süreçte Bıyık ve arkadaşları üzerine düşeni fazlasıyla yaptı.
Kaleyi beklediler...
İlk andan itibaren tavırları çok netti. Hiç yalpa yapmadılar... Acaba demediler... Genel Başkan Bahçeli’nin arkasında ‘dimdik’ durdular.
Bıyık siyasette ‘samimiyetin’ önemini bir kez hatırlattı bizlere.
Aynı zamanda politikanın ‘cesaret’ işi olduğunu da gösterdi...
Bıyık, böylesi bir sürecin ardından aday adaylığına soyundu. İl Başkanlığını bırakıp vekillik yoluna çıktı. Bıyık’ın aday adaylığının ilk andan itibaren parti tabanında ‘karşılık’ bulduğunu görüyorum. Sosyal paylaşım mecralarının tamamında Bıyık’a destek mesajları görüyorum.
Ama öyle sıradan cümlelerle, basmakalıp mesajlarla yapılan desteklerden değil samimi bir şekilde yapılan desteklerden bahsediyorum.
Katıldığı etkinlik ve organizasyonlarda saygı gördüğüne şahit oluyorum. Yine Bıyık’ın kadrosunun olduğu da göze çarpıyor.
24 Haziran seçiminde cevabı merak edilen sorulardan biri de MHP’nin vekil çıkarıp çıkaramayacağı... 1 Kasım 2015’te 500-600 oyla vekilini kaybeden MHP, yaşanan onca şeyden sonra vekil çıkarabilir mi?
Bölünme ne kadar oldu? MHP tabanı duruyor mu? Daha pek çok soru var...
Şimdilik şunu görüyoruz; Bıyık’ın liste başı olması durumunda MHP kaybettiği vekiline yaklaşabilir. Seçilip seçilmeyeceğini bilmiyorum ama Bıyık, MHP’nin bulup bulabileceği ‘en iyi birinci’ sıradır.
Partilinin böylesine bağrına bastığı bir ismin liste başı yapılması gerektiğini düşünüyorum. MHP’nin Eskişehir’de işi olacaksa bunun Kadir Bıyık ile mümkün olacağını hissediyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sade Vatandaş 14 Mayıs 2018 08:36

Kadir Bıyık gerçekten taktire değer ve hazır örneği varken neden tüm partiler kadrolarını gençleştirmiyor? Biz Kadir Bıyık gibi genç kadroların siyasete girmesinden memnun olduk. Türk siyaseti üzerindeki yaşlılık hastalığını bir atsa sıçrayacak belki de gençlerle?

0 4 Cevap Yaz
Kadir Kaya 12 Mayıs 2018 22:56

Niye Olmasın Memleketimizin Dürüst İnsana İhtiyacı Her zamankinden Fazla. Bu Durumda Gençlere İmkan Tanınmalı

0 4 Cevap Yaz
Ümit BAŞOĞLU 12 Mayıs 2018 18:24

Hayırlı olsun Eskişehir e yıllarını Eskişehir de harcamış bence insanların aradığı vekil olur..

0 5 Cevap Yaz
Nurullah Alphan İnan 12 Mayıs 2018 18:11

Kadir başkanın,mecliste olması,eskişehir adına çok büyük bir kazanım ve güç olacaktır.İnşa Ellah'ü Teala.

0 0 Cevap Yaz
yıldırım 12 Mayıs 2018 16:25

Böyle ısmarlama bir yazıya ''bıyık altından tebessüm ediyorum''

22 3 Cevap Yaz
Ümit BAŞOĞLU

İsminizi tam yazsaydınız biz de dürüstlüğüne tebessüm ederdik :)

0 0
Kürşat BAYRAKTAR 12 Mayıs 2018 14:22

Dürüstlüğü ve dik duruşuyla herzaman örnek aldığımız bir il başkanıydı. İnşallah artık vekil olarak şehrimizi temsil edecek.

3 11 Cevap Yaz
İbrahim köroğlu 12 Mayıs 2018 14:10

Allah razı olsun Kadir başkanımızdan teşkilatımızı zor günlerinden yanlız bırakmadığı İçin

3 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi