Metal yorgunluğu nerede?

Cihan Yıldırım yazdı

9 Ekim 2017 09:54
A
a
Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘metal yorgunluğu’ kavramını ortaya attığında bu yaklaşıma ‘itiraz’ etmiştim. Teşkilatların, başkanların ve vekillerin velev ki yorgun olsalar bile ‘bunu hak ettiğini’ ifade etmiştim.
Sonuçta 15 Temmuz’u yaşamış, direnmiş ve atlatmış bir partinin mensuplarından bahsediyoruz. Öte yandan Erdoğan’ın teşhisi ‘yanlış’ koyduğunu belirtmiştim. Bir yorgunluk varsa bile bunun tüm teşkilatı kapsayacak şekilde dile getirilmesini sıkıntını buldum. Kamuoyu önünde tartışmanın sakıncalı olduğunu ifade ettim.
Sıkıntı görülen teşkilat kongre sürecinde ‘sessizce’ dinlenmeye alınabilirdi. Yine oy alırken Erdoğan alıyor, hatta tek başına alıyor ama kayıp olunca ‘teşkilatların’ adres gösterilmesi de ‘mantıklı’ değil.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti mensuplarını daha fazla çalışmaya, daha fazla gezmeye, daha çok etkinlik düzenlemeye davet etmişti.
Oysa iktidar partisi kadrolarının ihtiyacı olan şey; biraz soluklanmak ve bir miktar dinlenmektir. 15 yılda yaşananları ve atlatılanları tek tek yazmayacağım.
Dile kolay 15 yıl…
Tamamı iktidarda geçen 15 yıl…
Bana göre ‘metal yorgunluğu’ yanlış bir teşhisti. Teşkilatların moralini bozdu, kimyasını alt üst etti. Kimse işine gücüne bakamaz oldu! A’dan Z’ye tüm teşkilat ‘dedikodularla’ vakit kaybetti.
Yine ‘belediye’ operasyonları da aynı şekilde… 2019’a giderken ‘hayretle’ izlediğim hamlelerden biri oldu.
Metal yorgunluğu meselesine tekrar dönelim…
Eskişehir’de ilçe teşkilatları kongreleri tamamladı. Kırsaldaki 12 ilçeden sadece Alpu, Çifteler ve Mahmudiye’de ilçe başkanı değişti. Dokuz ilçede ‘yola devam’ denildi.
Merkezde önce Odunpazarı ardından Tepebaşı kongre yaptı. Aynı başkanlar göreve devam etti. Odunpazarı’nda yönetim yüzde 90 oranında değişti.
Şimdi bir yanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üstüne basa basa ‘yorulan arkadaşlar’ demesi var. Bir yanda da ‘pek de değişmeyen’ teşkilatlar…
Hal böyle olunca konuyla ilgili kimseler ‘neler oluyor’ diye soruyor. Ardından da “Erdoğan bu lafları kime söylüyor” deniyor.
Başka il ve teşkilatlarda neler olduğunu çok bilmiyorum. Eskişehir’e baktığımızda ise asıl değişimin “İl yönetimi ve meclis üyeleri” arasında olacağı konuşuluyor.
15 yıldır il yönetiminde görev alanlar var…
15 yıldır meclis üyeliği yapanlar var…
İşte asıl ‘yenilenme’ buralarda bekleniyor. İl yönetiminin büyük oranda değişeceği ifade ediliyor. Özellikle bazı isimler hem Eskişehir’deki partililer tarafından hem de Genel Merkez tarafından ‘mercek’ altına alınmış durumda.
Meclis üyeleri de aynı şekilde…
Yerel seçimde köklü bir değişiklik yapılacağı öngörülüyor. Eskişehir’de “metal yorgunluğu” denince pek çok AK Partilinin aklına 15 yıldır görevde olan ‘il yönetimi ve meclis üyeleri’ geliyor.
Aylardır yapılan tartışmalara baktığımda metal yorgunluğu meselesinin iktidar partisini ‘yorduğunu’ görüyorum. Yorgun olmayanlar bile yoruldu!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tarık 9 Ekim 2017 19:06

Dile kolay 18 yıl.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi