Mesela yani!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Eskişehir’de 23km’lik metro hattı ihalesine çıkılacak.

8 Temmuz 2021 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Eskişehir’de 23km’lik metro hattı ihalesine çıkılacak. Yapım maliyetinin kredi finansmanı bakanlık tarafından üstlenilecek. Büyükşehir Belediyesi Belediyesi proje hayata geçtikten sonra metro ulaşım gelirlerinin yüzde 20’sini kredi tamamlanıncaya kadar Bakanlığa aktaracak.

Yapımı 2 yıldır devam eden Güney Çevreyolu’nda artık sona gelindi. 55 km uzunluğundaki çevreyolu önümüzdeki ay faaliyete geçecek. Transit geçişlerin tamamen bu yoldan sağlanması ile birlikte Eskişehir’de mevcut çevreyolunun büyük rahatlama yaşaması öngörülüyor.

Tepebaşı Belediyesi , Odunpazarı Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen Kızılinler ESOPYA termal kentine bu sene 3 milyon turistin gelmesi bekleniyor.
Pek çok Avrupa ülkesinin sağlık fonu kriterlerine uygun olan termal kentin şehir bağlantı yolları ve çevre düzenlemeleri tamamlanırken, belediyelerin ortak yaptığı 10 bin kişilik sosyal tesisin de Salı günü açılacağı belirtildi.

Tülomsaş’ın taşınmasının ardından atıl duran ve Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen kent merkezindeki büyük arazi şantiye alanına döndü. Tren garının üstünden yapılacak köprü ve alanla bağlantılı caddelerin genişletilmesi ile kent içi trafiğinin 8 ay içinde büyük bir rahatlama yaşayacağını dile getiren yetkililer, söz konusu alanın devrinde çaba harcayan tüm Ak Parti yöneticilerine teşekkür etti.

Eskişehir’in 7 Milletvekili, 3 Belediye Başkanı ve Oda Başkanlarından oluşan Eskişehir Güç Birliği Platformu TOKİ Genel Müdürlüğüne çıkartma yaptı. Yapılan girişimler sonucu Gündoğdu Mahallesinde gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmaları için TOKİ’nin yapacağı nitelikli 5 bin konut yapımına Yılsonu değil Haziran sonu başlanması kararı alındı.

3 sene önce kapanma tehdidi ile karşı karşıya kalan Eskişehirspor TFF 1. Lige yükseldi.
Yönetim şampiyonluk kupasını başta Stadyum İsim Sponsoru olmak üzere Eskişehirspor’a sağladığı kaynaklarla borçların ödenmesine vesile olan şehir yöneticileriyle birlikte Şehit Binbaşı Mithat Dunca’nın mezarına götürdü.

Vakıflar Genel Müdürlüğü yaklaşık 15 yıldır Odunpazarı Belediyesi’nin kullandığı Kurşunlu Külliyesi’ne ait mülkiyet haklarının Belediye’ye devredildiğini açıkladı.

Türkiye Avrupa Birliği Delegasyonu ilçede sağladığı yaşam standartları nedeniyle Tepebaşı Belediyesi’nin Türkiye’de ki tüm Belediyelere örnek kent olarak gösterdi.

Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri arasında kentlerin yerli turizme kazandırılması amacıyla ortak lider şehir protokolü imzalandı.
 
Ak Parti il yönetiminin girişimleri ile genişletilen Alpu Yolu’nda 2 senedir can kaybı olan kaza yaşanmaması bölge sakinlerini mutlu ederken, ilçe sakinleri yolun tamamlanmasında büyük emeği geçen yetkililere teşekkür etti.

Geçtiğimiz sene faaliyete başlayan Eskişehir Hava Kargo Merkezi Eskişehir ihracat rakamlarını yükseltti. Merkez ve Serbest bölge ile birlikte sadece Eskişehir değil komşu şehirlerdeki sanayi hacminin de yükseldiği göze çarparken, OSB ile Hasanbey lojistik merkezi arasında tamamlanan demiryolu hattının da bu sonuçlara katkı sağladığı öğrenildi.

Rus, İngiliz ve Fransız Lokomotif üreticileri Biçer Köyünde yapımı devam eden URAYSİM Test Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP ve Ak Partili meclis üyelerinin oy birliği ve destekleri ile Eskişehir’de yeni konut ve ticaret alanları imara açılıyor.
Batıkent mahallesi devamında yer alan alanların imara kazandırılması ile şehirdeki arsa maliyetlerinin önemli ölçüde düşmesi bekleniyor.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine Üniversite kurucusunun adını vererek  Yılmaz Büyükerşen Güzel Sanatlar Fakültesi olarak değiştirildiğini açıkladı.

Eskişehir Porsuk Çayı ile ilgili Kütahya’ya getirilen yaptırım ve sınırlama, Ilıca Barajı ve Çifteler çıkışından sağlanan su kaynakları ile geçtiğimiz yıllarda yaşanan su sıkıntısını bertaraf etti.
 
Devam edeyim mi?
 
Okuması nasıl keyifli, nasıl ezber bozan, nasıl efsane şeyler bunlar değil mi?
Tabi hepsi bir sanrı, hepsi şimdilik ütopik düşler.
 
Peki, böyle bir şehir hayal etmek, böyle şeyler yazmak, konuşmak çok mu zor?
Biraz ortak akıl, biraz cesaret, biraz takdir ve şehir özelinde işbirliği olsaydı yukarıda yazan hiçbir şey Eskişehir Ütopyası olmazdı.
 
Şehri yönetenler sürekli bir şeylerden şikayetçi. Trafik, yatırım, engellemeler sürekli gündemimize girip çıkıyor ve biz gazeteciler bile bu konularda tekrara düşmekten sıkılır hale geldik.
 
Oysa şikâyet edip, karşı tarafı suçladığımız her eksik ancak herkesin ortak işbirliği ile çözülebilecek konular.
 
Kişileri konuşmaktan, kaostan beslenmekten ve iyi niyeti suistimal eden siyasi hamlelerden vazgeçer, hatta bazen Eskişehir’in eskiden daha yaygın olan o insani yapısını öncelersek ufakta olsa hala bir Ümit yok değil.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Akın Türk 8 Temmuz 2021 12:24

Vallahi biran gerçek sandım, Soner bey...

3 2 Cevap Yaz
Vural 8 Temmuz 2021 09:20

Musluklarımızdan memba kalitesinde su akıyor.

4 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi