Merhaba

Murat Özgül yazdı

18 Eylül 2017 07:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Uzun sayılacak bir ayrılık döneminden sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sizlerin sesi olmaya, doğruları dile getirmeye ve en önemlisi yandaş olmadan gerçekleri yazmaya devam diyorum…
Geçen hafta çok sevdiğim ve yaşamaktan keyif aldığım Eskişehir’ime gelince inanın yeniden doğmuş gibi oldum. İhmal ettiğim, yapmak zorunda olduğum işleri de kısa sürede hallettim.
Pasaport ve ehliyetimi yenileme sebebiyle Eskişehir Emniyet Müdürlüğü binasına gittim. Şurası, takdiri hak eden bir gerçek ki randevu sistemi çok iyi çalışıyor. Kanaatimce vatandaşlarımız sisteme uyum sağlamakta zorluk çekiyorlar. Randevu almadan gelip iş yaptırmak isteyenler de var.
Pasaport Şube Müdürlüğü kadrosu her zaman olduğu gibi yine mükemmel çalışmakta… İşini bilen güler yüzlü elemanlar tüm sorulara cevap veriyor ve işlemleri çabuk bir şekilde bitiriyorlar. Aslında bu görevin yılbaşında emniyet teşkilatından alınıp nüfus idaresine verilmesinin sancılı bir geçiş olacağı kanaatindeyim. Nüfus Müdürlüğü kadro açısından deneyimli ve mevzuat açısından eğitilmiş kadrolar için şimdiden hazırlanmalıdır. Ayrıca fiziki açıdan da yetersiz olan, mevcut hali ile bile iş konusunda zorlanan nüfus idaresine gerek mekan gerekse eleman açısından takviye şart.
Aynı gün ehliyetim için de randevu almıştım. Çalışkan personeli sayesinde her iki işlemim de inanılmaz ölçüde çabuk ve kolay bitti. Sizlere bu yazıyı yazarken PTT Kargo Ankara’dan belgelerimi getirmişti bile… PTT Kargo da işini iyi yapanlardan…
İşlemlerim sırasında kendi araçları ile Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne gelen vatandaşlardan park etme konusunda bir sorun yaşamadıklarını gördüm. Eskişehirspor’umuzda bu sayede bir miktar gelire kavuşuyor. Fakat aracı olmayanların,  çevre yolundaki müdürlüğe gelişlerinde problem yaşadıklarını kendilerinden dinledim. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi otobüs sefer ve saatlerinde mutlaka bir düzenleme yapacaktır kanaatindeyim. Gerekirse merkezden direk Emniyet Müdürlüğüne sefer konulabilir.
Eskişehir’im bambaşka bir kent. Medeniyeti, huzuru, yaşam kolaylığı, insanların birbirlerine olan saygısı, öğrencilere verilen değeri ve bürokrasisinin çalışkanlığı ile hiçbir yere değişmem.
Her kim ki bulunduğu makam ve mevki ne olursa olsun bu şehirde hizmet vermekten zevk alıyor ve elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyorsa, büyük bir kutlamayı hak ediyor…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi