Mecliste demokrasi

Murat Özgül yazdı

12 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de yaşayan herkesin tanıdığı ve döneminde ayrım gözetmeksizin her kesimle yakın ilişki kuran, tutarlı ve içten bir yöneticilik sergileyen Sayın Valimiz Kadir Koçdemir için yazmak istedim.
Referandum sürecinde MHP milletvekili olmasına rağmen, meclisteki kurul çalışmalarında yapılacak anayasa değişikliğine HAYIR demiştir. Oylamalardaki kararını da açık yüreklilikle kamuoyuna belirtmiştir.
Referandum propaganda süreci boyunca da sosyal medya hesapları başta olmak üzere, hayır mesajları ile doludur. Gerekçelerini de açıklayarak, karşı olduğu hususları alenen yazarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için çalışmış ve hiçbir olaydan çekinmeden muhalefetini sürdürmüştür.
Halen TBMM’de görevini sürdürmekte olan Koçdemir partisinin Adalet Komisyonu üyesidir.
Parti yönetimine karşı bir muhalefet başlatmamıştır. Bireysel olarak siyasi anlayışını ortaya koymaktadır. Ama buna bile tahammül edilememiştir.
Geçen hafta yönetim kurulu üyesi olduğu MHP TBMM Grubu Başkanvekili tarafından TBMM Başkanlığı’na gönderilen bir yazı ile Türkiye- AB Karma Parlamento Komisyonu’nda, yerine başka milletvekilinin atandığı bildirildi. Sonra da istifası talep edildi. Grup Başkanvekili, Koçdemir istifa etmeyince tekrar istifası için bastırdı. Kısa yazacağım. İstifa etmemesine rağmen, yerine atama yapıldı ve grupta onaylandı.
Bu konuda kendisinin yazdıklarını paylaşmak istiyorum.
“İlk düğmenin yanlış iliklenmesinden kaynaklanan süreç ipliklerin kesilmesi suretiyle res’en tamamlanmıştır. Bir bakıma, HSK için aday olarak seçilecekler, kendilerini seçecekleri seçmiştir.
 
Anayasanın seçimi öngördüğü sürecin, seçim mi yoksa bir atama sürecine mi dönüştürüldüğü kamuoyunun takdirine sunulur.
İstifa etmem ya da ettirilmem söz konusu değildir. Bundan sonra da vicdanımın tutsağı, irademin hakimi olarak aldığım vekaletin gereğini yapmaya devam edeceğim.”
Doğruların dile getirilmesi ve milletvekili bağımsız görüşlerinin açıklanmasında yaşanan süreç işte aynen böyle…
Parti içi demokrasinin olmadığı, yeniden seçilmek ve yer kapmak için lidere biat etmenin gelenekselleştiği bir siyasi anlayış tüm partilerde böyle yer etmiş bulunuyor.
Örnek bir anlayış ve tavır sergileyen Bursa Milletvekili, eski Eskişehir Valisi Sayın Kadir Koçdemir’i kutluyorum…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi