Mars Retrosunda Neler Yapmalı Neler Yapmamalı

AstroMah yazdı

4 Temmuz 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Bugün Mars günü, bende astroloji sevenlerin son günlerde sık sık duyduğu Mars retrosundan bahsetmek istiyorum. Zira 27 Haziran-27 Ağustos arasındaki süreç, Mars’ı retro olmayanlar için hayli zorlu geçebilir. 2 yılda bir gerileyen Mars bu yıl 5 gezegenle birlikte gerileyeceği için ayrı bir önem kazanıyor.
Astrolojik terimlerle sizi fazla sıkmadan neler olabilir, neler yapabiliriz diye açıklamak istiyorum.  Aşağıda vereceğim bilgiler natal haritasında Mars’ı düz seyirde olanlar için geçerlidir. Toplumda retro olanlar sayı olarak daha az olduğu için, çoğunluk üzerinden yorum yazıyorum. Şayet Marsınız retro ise bu etkilerin tersini hissedeceğinizi bilerek okumalısınız.
Kişisel, melafik gezegen Mars astrolojide neyi temsil eder, retrosunda neler olabilir ona bakalım;
Şahıslar bazında bakınca; ilkel benliğimiz, olaylara verdiğimiz tepkimiz, dürtülerimiz, cinsel gücümüz,  yaşam enerjimiz,  mücadele alanımız, hızımız, hırsımız, adrenalimiz, öfkemiz, cesaretimiz, rekabet gücümüz, bıçak-kesici aletleri kullanma becerimiz, kan değerlerimiz, kas yapımız, cinsel organlarımız ve ameliyatlarımızı temsil eder. Peki şimdi gerilediği dönem ne olabilir; yukarda yazdıklarımın hepsinde yavaşlama, güç kaybetme, aksaklıklar, kazalar, enerjini içe çekilmesi, dürtüsel davranışlar, kan hastalıkları yaşanabilir. Hepimiz halsiz, yorgun, motivasyonsuz olabiliriz. Yani son günlerde; işe gitmek istemiyorum, halsizim, canım hiç istemiyor gibi cümlelerimizin müsebbi Mars retrosudur. Haritanızı biliyorsanız, 9 derece Kova ile 28 derece Oğlak burçlarında olan gezegenleriniz ve ev yerleşimleriniz, aktifleşecektir.
Toplumsal olarak bakınca; ülkenin gençlerini, çalışma hayatını, toplumsal gayretini, toplumsal tepkilerini, ordusunu, askerlerini, terörünü, düşmanlarını, yangın potansiyelini, iş ve işçi gücünü, grevlerini, motorlu taşıtlarını, sanayisini temsil eder. Gerilediği dönemde ise; şiddet artışı, saldırganlık, kan dökülen kavgalar, cinayet vakaları, tecavüz olayları, kazalar,  elektrik çarpması, savaş riski, para piyasalarında dalgalanma, işçi hareketleri, iş gücü kaybı yaşanabilir.
Sadece Mars değil şu anda 4 gezegen geriliyor, Merkür ile birlikte 5 gezegen gerileyecek. Yani bütün enerjiler içe çekilip, gerilmekte. Bir de tutulmalar eklenince bu yaz gerçekten hepimizi zorlayacak. Bu durum ülke haritamızın 8. evinde başlamasıyla, çocuk tecavüz ve ölüm haberleriyle kendini gösterdi : ( 
7. evde tamamlanacak retro süreci, Ağustos ayında daha çok sınırlar, çatışmalar, savaş söylemleri, askeri hareketlilik, ekonomik çalkantılar olarak gündeme gelebilir.
Peki nasıl davranıp, neler yapmalıyız ki Kızıl Gezegenin gazabına uğramayalım. Öncelikle sakin kalmalıyız, çevremizdeki büyük çoğunluk aceleci, agresif, dürtüsel olabilir. Bu bilgiyi öğrendiğimiz andan itibaren, bu şekilde tepki vermememiz gerektiğini biliyoruz. İçimizde gereksiz kin, öfke, kıskançlık tutmamaya özen göstermeliyiz.
Yeni işe başlamak için uygun dönem değil; yorabilir, iş uzar, sorun çıkar. Bu dönem en iyisi mevcut işleri tamamlamak olacaktır. Yeni başlayacak ilişkilerde geçici hevesle çabuk bitebilir.
Yine motorlu taşıtlar, motorlu aletler, bıçak türü aletler, ateşli silah, spor aletleri alımı ve kullanımı için uygun dönem değildir.
Şayet maddi imkanınız uygunsa; Allah rızası için olmak şartıyla, kurban kesip kan akıtmak kazaların defini sağlayabilir. Kurbanı ihtiyaç sahiplerine de dağıtmak, engellenen kazanın pozitife dönmesini bile sağlayabilir.
Şayet kendinize uyumlamasını yaptığınız yakut, mercan gibi doğal taşlarınız var ise yanınızda bulundurmak, hatta uyuduğunuz yatağın altında demir-çelik madeni ( bildiğimiz inşaat demirinden bir parça) bulundurmak enerji akışına iyi gelebilir.
Mars retrosu hava grubunda olduğun için dua ile sağaltmak en uygunudur. En 11 gün süre ile ” Ya Selam Celle Celalühü” 131 defa güneş saatinde okumak kazalara karşı koruyucu etki sağlayacaktır. 
Bu zor günlerde, öncelikle kendimiz, çocuklarımız, ülkemiz ve  bütünün hayrı için Yaradana dua etmeyi unutmayalım.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
cemil kabalak 5 Temmuz 2018 16:24

nassı bir şeymiş bu be ya...hava sıcaklığının sorumlusu da bu diyeceksin ama değil...şeytan dünyaya inerken cehennemin kapısını açık unutmuş hepsi bu :)

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi