Liyakatsız kişiler bize engel oluyor

Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin köksal isyan etti

15 Şubat 2023 08:37
A
a
Sütiş Eskişehir
Depremin bölgesine Eskişehir’den ilk giden ekipte yer alan isimlerden biri de Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal…
ES TV’de canlı yaptığımız yayına katıldı ve bölgedeki durumu tüm çıplaklığıyla açıkladı…
Köksal’ın ilk etapta tespitleri şöyle:
Hasan Hüseyin Köksal 15 02 2023
-Biz kriz koordinasyon merkezlerindeki yöneticilerin bizi anlamasını istiyoruz. Sahayı bilmeyen farklı kurumlardan gelmiş kişiler sağlık sisteminin sunumuna bile engel olduğu durumlarla karşılaşıyoruz
-Biz sadece kurumsal anlamda bu badireleri atlatmış kişilerin, işinin ehli kişilerin olay yerine gönderilmeleri, başıboş olan insanların sağlık alanlarında ve enkaz alanlarında görevlendirilmemesini istiyoruz. Çünkü orada size yük oluyorlar, işinizi yapmaya engel oluyorlar.
-Liyakat burada çok önemli! Valinin yetkilerini bilmeyen AFAD’ın ne olduğunu bilmeyen idarecilerle çalışıyoruz. Tabi ki eksikler var yanlışlar var bunlar olabilir, ama yeri geldiği zaman konuşulsun. Şimdi konuşmayalım diyoruz ama sonra da hiç konuşmuyoruz.
-Çok güçlü bir devletimiz var her şeyin üstesinden gelmeye çalışıyor… Valilik görevlendirme yazıyor ‘bakanlık yapmalı’ diyen idarecilerle çalışıyoruz. Yani işi ehli olmayan insanları biran önce bütün kurumların başından almak gerekiyor. Onların egosuyla uğraşıyoruz.
-Bence bu kriz bu sistemi yürütememekteki en büyük sıkıntı işin ehli olmayan çok fazla insan var. Biz onu orada da gördük. Bütün kurumlarımız revize edilmeli. Ciddi anlamda liyakatli insanlarla çalışmamız gerekiyor.
…/…
Olan biteni tüm çıplaklığıyla anlattı Köksal…
Özeti, “Gölge etmeyin başka ihsan istemiyor” sağlıkçılar!
 
 

BAŞKAN TORPİL YAP DEPREM BÖLGESİNE GİDEYİM!

Hasan Hüseyin Köksal’a şu soruyu da yönelttim
-Afetin boyutu nedir? Eskişehirlilere nasıl anlatabiliriz?
-Eskişehir’de bütün binalarının yüzde 60’ının biranda çöktüğünü düşünün Hatay merkez bu şekilde yüzde 40’ı hasar almış, yan yatmış. Çok büyük bir afet yaşanıyor. Son 500 yılın yaşanmış bir afeti olarak bakmak lazım!
-Eskişehir’den kaç kişi görev yapıyor?
-Biz daha olayı duyar duymaz saat 5 sıralarında haberimiz oldu kriz koordinasyon merkezinde.  Bu afetin boyutunu kimse bilmiyordu. Yaklaşık olarak 24 saat sonra Türkiye’deki birçok kurum ve kuruluş olayın farkına varabildi. Biz 48 saat boyunca Antakya merkezde görev yapan arkadaşlarımıza eşlik etmek için olay yerine gittik.  İlimizden 250, 260 kişi görevde şuanda 10 ilimizde göre yapıyorlar. 500 sağlık ordusu gönüllü sırasında bekliyor.
-Sağlık personeli nasıl seçiliyor?
-Hekimlerimiz sağlık çalışanlarımız bütün herkes gönüllü görev listesine yazıldı. Sağlıkçılarımı hekimlerimizi tebrik ediyorum, kutluyorum. Çok büyük güçlükler içinde görev yapıyorlar. Telefonlarım bana torpil yapın başkanım bende gitmek istiyorum diyen arkadaşlarımla dolu hepsinin gözlerinden öpüyorum.
 

CİDDİ HAZIRLIK GEREKİYOR

Hasan Hüseyin Köksal’ın dikkat çektiği bir başka nokta daha var…
Türkiye’de şimdiye kadar hep il bazlı depremler yaşandığını belirtiyor ve şu uyarıyı yapıyor:
-Ekürü dediğimiz birbirine yardım gönderecek yan yana olan iller şuanda hep deprem mağduru. Bütün planladıkları A,B,C planları çöktü plansız bir şekilde yakalanmış olduk! Bunun için insanlar “buraya yardım gelmemiş buraya yardım gitmedi” diye kaos oluşmasına neden oldu. Çünkü yardıma gidecek illerde de çok büyük hasarlar var. En yakın olan il biz gitmiş olduk !1 5, 16 saat sürdü. Bunların bilinciyle de başta şehrimizdeki bütün insanları bunu sadece bir hafta 10 gün konuşarak değil ciddi bir hazırlık yapılması gerekiyor.
 

ZOR ŞARTLAR ALTINDA AMELİYAT

Ameliyat 15 02 2023
Deprem bölgesinden gelen bir fotoğraf, sağlıkçıların, hekimlerin hangi şartlar altında görev yaptığını gösteriyor…
Tek ameliyat odası…
İki hasta ameliyat masasında…
Ameliyat lambasını paylaşıp cerrahi müdahale yapıyorlar.
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi