Küresel felaket: Flashforward

Dönemin en iddialı yapımlarından biri olan dizinin üzücü yanı hızlandırılmış olarak bitip, sonunun beklendiği gibi olmaması...

28 Temmuz 2019 10:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Kısa bir aradan sonra tekrar merhaba! Bu hafta sizlere bir filmden değil diziden bahsedeceğim. Benim çok önceden izlediğim ancak hafızamda yer eden bir dizi Flashforward. 2009-2010 yılları arasında yayınlanan, ömrü çok da uzun olmayan fakat hikayesi bir o kadar çekici olan Flashforward IMDB’de 7,6 puana sahip. Bilimkurgu, dram ve gizemi bir arada sunan dizi, Amerikan yapımı. Gelin detaylara bakalım. 

137 SANİYELİK BİLİNÇ KAYBI
İçinde bulunduğumuz yaz akşamlarında ne izlesem diye düşünenler için keyifli bir önerim var. Flashforward, hem farklı bir konuya sahip, hem de çok uzun sürmeyen bir seri. Dolayısıyla tatilinizi  Flashforward ile renklendirebilirsiniz. Dizinin oyuncu kadrosunun bir kısmı şöyle; Joseph Fiennes, John Cho, Courtney B. Vance, Zachary Knighton, Peyton List. Konusuna gelince...  Dünyadaki insanlar 137 saniyeliğine bilincini kaybeder. 137 saniye boyunca ise 6 ay sonrasında neler yaşayacağını görür. Kendilerine geldiklerinde dünyada çok sayıda kaza ve ölüm olmuştur. Bu küresel öngörü sonrası FBI ajanları olayı araştırmaya başlar. Öngörüler arasında başrol Mark Benford’unki (Fiennes) biraz farklıdır. Çünkü o öngörüsünde bu olayı çözümlediği anları ve onu takip eden kişileri görmüştür. Ajanlar öngörülerinden yola çıkarak bilinç kaybının sebebini, bir daha olup olmayacağını ve geleceklerini sorgular. 

ROMANDAN UYARLAMA
Konusu benim fazlasıyla dikkatimi çeken Flashforward, aynı isimli bir romandan uyarlama. Dönemin en iddialı yapımlarından biri olan dizinin üzücü yanı hızlandırılmış olarak bitip, sonunun beklendiği gibi olmaması... Sürükleyici bir dizi olan Flashforward’ta geleceğini iyi görmeyenlerin başında Mark Benford, geliyor. Bazısı ise hiç bir şey görmediği için öleceği düşünülüyor? Bu veriler ışığında mozaik tamamlanmaya çalışıyor. Tamamlanırken de izleyicide büyük merak uyandırıyor. Yönetmen koltuğunda Brannon Braga ve David S. Goyer’in oturduğu Flashforward’ı eğer izlemediyseniz şiddetle tavsiye ediyorum.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi