Kızılinler’i ehil ellere verelim

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, birtakım temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e geldi. Kurtulmuş’un gelişinin AK Parti içerisindeki moral ve motivasyonu artırdığını görüyorum. Nitekim düzenlediği basın toplantısına çok sayıda AK Partili katıldı ki, sayesinde Eskişehir’deki üç milletvekilini de aynı karede fotoğraflama şansı yakaladık.

19 Kasım 2022 08:41
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, birtakım temaslarda bulunmak üzere Eskişehir’e geldi. Kurtulmuş’un gelişinin AK Parti içerisindeki moral ve motivasyonu artırdığını görüyorum. Nitekim düzenlediği basın toplantısına çok sayıda AK Partili katıldı ki, sayesinde Eskişehir’deki üç milletvekilini de aynı karede fotoğraflama şansı yakaladık.
Kurtulmuş kendisinden beklendiği gibi muhalefete yüklendi. Terör saldırılarını değerlendirdi. TOGG’dan bahsetti ve AK Parti olarak seçimleri kazanacaklarını ileri sürdü. Ekonomiden ve dış güçlerden de bahsetti. Bu konu başlıklarının her biri ayrı bir yazı konusu olabilir.
Ancak ben Eskişehir turizmi üzerine yaptığı değerlendirmeleri ele almak istiyorum.
Numan Kurtulmuş’la basın açıklaması yaparken yanında bulunan Nabi Avcı’nın ortak özelliklerinden birisi, her ikisinin de turizm bakanlığı yapmış olmaları. Kurtulmuş sözü bakanlık yıllarına getirerek, “Bakanlık yaparken Eskişehir’i yakından takip ettim. Eskişehir coğrafi konumu ve dokusu itibariyle turizm konusunda çok gelişebilecek bir şehir” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş kentin turizmde önemli bir konuma sahip olmasına karşın bunun yeterli görülmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Gerçi Kültür ve Turizm Bakanı olan Numan Kurtulmuş’un Eskişehir’e bir dikili ağaç faydası olmadı. Ancak hemen yanında bulunan Nabi Avcı Eskişehir turizminin gelişmesi için önemli çabalarda bulundu. Ayrıca Yılmaz Büyükerşen, Burhan Sakallı, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç gibi isimlerin de büyük katkıları olduğu ortada.
Bu isimlerin hangisi Eskişehir turizmine daha çok hizmet etti? Bu sorunun herkese göre farklı cevabı olabilir. Ancak işi ilkokul çocuklarının, “Benim boyum seninkinden daha uzun” seviyesine düşürmemek lazım. Eskişehir’e hizmet eden herkese selam olsun.
Bu arada sevgili hükûmetimize de şu masala dönen Kızılinler Projesini hatırlatalım.
Kentimiz önemli bir termal turizm potansiyelini kullanamıyor ve bu konuda AK Parti iktidarına önemli işler düşüyor. Yerel yöneticilerimiz Ankara’dan gelen her bakan veya genel başkan yardımcısının yakasına yapışmalı ve şu yılan hikayesine dönen Kızılinler projesinden bahsetmeli.
Sahi ne oldu şu Kızılinler Projesi? O da mı üzümlü kek projesi gibi palavra çıktı yoksa?.. Eğer beceremeyeceklerse üzülmesinler. Bu AK Partililerin nasıl olsa Eskişehir’deki ilk beceriksizliği olmayacaktır. Bu durumda aşağılık kompleksine kapılmadan projeyi – mesela – CHP’li Ahmet Ataç’a devredebilirler. Ben inanıyorum ki Tepebaşı Belediyesi, birilerinin 20 senede yapamadıklarını kısa sürede yapacaktır. Ne de olsa atalarımız boşuna “At binenin, kılıç kuşananın” dememişler. İşleri boş konuşanlardan alıp, ehil ellere emanet etmek en hayırlısıdır.
Her neyse… Numan Kurtulmuş’un da dediği gibi Eskişehir turizmde gelişen bir kent. Aslında Eskişehir Türkiye’ye örnek olabilir. Çünkü deniz ve kum turizmi olmayan bir kente bile yurt dışından turist getirmek mümkün. Eskişehir bunun örneğini verebilir. Yeter ki birlikte çalışalım.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Güneş 19 Kasım 2022 10:42

Kızılinler ve Ahmet Ataç’a devir. Sabah sabah beni güldürdünüz. Allah da sizi güldürsün inşallah.

3 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi