Kimse kızmasın Hatipoğlu haklı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2-3 kez tekrarladığı bir cümle var. Evine dön! Bahçeli’nin bu çağrısı Akşener içindi…

3 Kasım 2023 10:00
A
a
Sütiş Eskişehir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2-3 kez tekrarladığı bir cümle var.
-Evine dön!
Bahçeli’nin bu çağrısı Akşener içindi…
Birçok kişi bu çağrıyı Akşener ve ekibini MHP’ye davet olarak algılıyor, doğal olarak.
Ancak bir de Akşener’in AK Parti geçmişi var. 1999 yılında DYP’den istifa ettiğinde kuruluş aşamasında AK Partililer ile birlikte hareket etmişti. Resmi evraklarda yer almasa da Akşener’in kuruluşun ilk toplantılarında vardı.
Ne oldu bilinmez daha sonra MHP saflarına katılmıştı…
Bu bakımdan Akşener’in asıl evi AK Parti’dir. Nebi Hatipoğlu’nun istifasını da bu şekilde değerlendirmek gerekir…
İYİ Parti’nin kadrolarının büyük çoğunluğu devlet kadrolarında yer almak istiyor. Yönetici erk içinde bulunmak istiyor…
Hatipoğlu’nun milletvekili seçildikten sonra yaptığı açıklamalara bakın. AK Parti’ye göz kırpmanın ötesinde “geliyorum” diye bağırmıştı adeta…
Hatipoğlu, yuvasındadır. Kimse kızmasın, Hatipoğlu açısından haklı yanları var!
Böyle olacağını siyasetle ilgilenen kişiler zaten biliyor ve konuşuyordu. Bundan sonra ne olur!
Nebi Hatipoğlu, AK Parti’den Büyükşehir Belediye başkan adayı olabilir mi? En azından böyle bir niyet ile istifa ettiğini yorumlamak yanlış olmaz! Artık, Hatipoğlu, Büyükşehir belediye başkan adaylığının, en iddialı isimleri arasında…
Kim bilir belki, Hatipoğlu’nun arkasından başkaları da “yuvaya” gelecek!

ULU’DAN SAĞ’A YANIT!



Ünlü halk ozanı Arif Sağ’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “aday olma” mektubu yazmasına Eskişehir Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkanı Ali Ulu, yaptığı bir açıklama ile yanıt verdi:
“Sayın Arif Sağ haksızsın.” Diyen Ulu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
-Alevi önderi kimliği ile bir partinin genel başkanını sırf Alevi olduğu için alevi değerleri üzerinden eleştiriyor ve akıl veriyorsun. Lütfen sen türkünü söyle... 
Alevi toplumunun yüzyıllardır karşı karşıya kaldığı ötekileştirmesine Kemal Kılıçdaroğlu bir başkaldırıdır. Sen ve senin gibi ozanların yaptığı gibi...
-CHP de bugünün asıl sorunu  kimin genel başkan aday olması veya Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması asla değildir. Esas olan bir pirimizin tarih sahnesinde ülkeyi yönetmeye talip olmasıdır. Bu bizim bu ülkede varlığımızın kanıtıdır. Herkes gibi Kılıçdaroğlu genel başkanlığa aday olmalıdır ve alevi toplumunun genç nesillerine örnek olması için çok gereklidir.
-Bugün Alevi toplumunun  Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında, saygın ve birleştirici  liderliğinde aydın olan demokrasi cephesini genişletip güçlendirmek ve yerel seçimleri daha güçlü bir şekilde  kazanmak şiarımız olmalıdır.
-Bunun içindir ki bugün CHP'de Genel başkanlık için ismi geçen ve sizlerinde ve basının üstü kapalı desteklediği önce Ekrem İmamoğlu sonrasında Özgür Özel ittifakı CHP de bir krizin ve komplonun parçası asla olmamalıdır.  
-Bu günlerde Ekrem İmamoğlu'nun partiyi dizayn etme yerine bütün enerjisini İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına odaklayıp  çalışmalarına devam etmesi en doğru hareket olacaktır. 
-Bu aşamada özellikle değerli sanatçı Arif Sağ sanatını icra etmesi gerekirken Alevi inanç ve değerleri ile Kılıçdaroğlu’nu yargılaması kendine yakışmamıştır. 

100. YIL UNUTULMASIN DİYE!

Cumhuriyetin 100. Yılında bir çok etkinlik yapıldı. Heykel ve anıt açılışları yapıldı. Ancak kısa süre önce tamamlanan Söğünönü-Uludere yoluna 100. Yıl Bulvarı adı konulması son derece anlamlı oldu. 
Çok doğru ve yerinde bir karar oldu!
Ekiplerin çalışmasıyla özel tasarımlı tabelalar da bulvardaki yerini aldı.
Bölge sakinleri  “Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışan bir kararla bulvarımızın adı 100. Yıl Bulvarı oldu. Tabelalar da çok şık ve güzel olmuş. Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e bu güzel jesti için teşekkür ederiz. Cumhuriyetimiz nice yüzyıllar yaşasın.” Dileklerinde bulundular…

GÜÇ HAYRANLIĞI TESTİ

Toplumsal hastalıkların ana sebebi nedir?
Alkol ya da uyuşturucu olabilir mi?
Amerikalı gazeteci Patrick Jake O'Rourke, toplumsal hastalıkla ilgili şu tespiti yapıyor:
-Eğer sorunlarımızın asıl kaynağını arıyorsak, insanlara uyuşturucu testi yapmak yerine; aptallık, cahillik, açgözlülük ve güç hayranlığı testi uygulamalıyız. 

GÜNÜN SÖZÜ!

İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi