Kime faydası olacak?

Baroların bölünmesine karşı en etkili mücadeleyi elbette baroların kendisi veriyor

9 Temmuz 2020 09:20
A
a
Sütiş Eskişehir

 

Baroların bölünmesine karşı en etkili mücadeleyi elbette baroların kendisi veriyor. Türkiye'de tam 80 baro bulunuyor. Bu baroların tamamı, yeni yasa tasarısına karşı çıkıyor. Tek bir baro bile baroların bölünmeseni istemiyor. Bu durumda baroları bölmeye çalışmanın nasıl bir mantığı olabilir? Son olarak baroların bölünmesine ilişkin tasarı komisyondan geçti. İsterim ki oylama gizli yapılır ve AK Partili ve MHP'li Milletvekillerimiz liderlerine değil, vicdanlarına bakarak oy kullanır. Ancak benim pek umudum yok.

Son olarak Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz ve meslektaşları, adliye binasının önünde toplanarak, bu bölme yasasına karşı çıktılar. Elagöz burada yaptığı basın açıklamasında, "Cumhuriyetin son kaleleri olan baroların başkanlarını Ankara’ya sokmadılar. Baroları ve Türk yargı sistemini yok edecek düzenlemelere karşı baro başkanlarının kendilerini ifade etmelerine bile izin vermediler…" açıklamalarında bulundu. Mustafa Elagöz ayrıca cübbelerine düğme açmayacaklarını da söyledi.

Bir ara terör örgütü FETÖ tarafından hayata geçirilmek istenen bu uygulamanın kime ne faydası olacak anlayabilmiş değilim. Anlayan varsa beri gelsin...
 

Çakırözer de karşı çıktı

Çoklu baroların tartışıldığı Meclis Komisyonunda yer alan isimlerden biri de Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'di. 52 saatlik yoğun bir çalışmadan sonra komisyondan geçen tasarıyla ilgili olarak Çakırözer, Türkiye Cumhuriyeti devletinin gerçek bir hukuk devleti olması için baroların yapısını değiştiren bu kanuna herkesin karşı çıkması gerektiğini söyledi.

Siyaseti bilenler hak verecektir; bu Meclis Komisyonlarına bir kanun gittiyse, çıkmaz ayın son çarşambasında o iş hallolur. Hatta bir iş olmayacak ise, "Komisyona havale ediyoruz" derler. Bir şakalaşma yöntemidir bu. Ancak bu kez durum farklı olmuş. Komisyon üyelerimiz insan üstü bir gayretle ve uyumadan ve dinlenmeden ve yemek bile yemeden çalışmış. 52 saatte işi bitirmiş.

Bu kadar acele niyedir? Saate bakarak ve dakikaları sayarak çalışmanın altında yatan şey nedir? Milletine iş üretme aşkı mı?

 

Bir nakliye çetemiz eksikti

Ne zaman, "Biz gazeteciyiz, öyle şeyler gördük ki artık bizi hiçbir şey şaşırtamaz" desek, bir güzel bu sözümüzü yutuyoruz. Son olarak Eskişehir'de bir sahte nakliye çetesi yakalanmış. Evet yanlış okumadınız; bir nakliye dolandırıcılarımız eksikti, onu da kamamlamış olduk. Şehirler arası nakliye hizmeti yapan, daha doğrusu yaptığını iddia eden bir şirket suç üstü yakalanarak Gebze Adliyesi'ne sevk edilmiş. Zanlılar şehirlerarası nakliye yapıp, aldıkları malları kamyona yükleyip Ankara'ya götürüyormuş. Burada söz konusu malları elden çıkartarak büyük zararlar veriyorlarmış. Neyseki Kocaeli, Tekirdağ, İstanbul ve Eskişehir'deki pek çok şirketi dolandıran bu çete çökertilmiş. Kahraman polislerimizi tebrik ederiz.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi