Kelebeğin Rüyası

Bu hafta film köşemizde sizlere Yönetmenliğini ve senaristliğini Yılmaz Erdoğan’ın üstlendiği baş rollerinde ise Yılmaz Erdoğan, Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Taner Birsel ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi ünlü isimlerin rol aldığı 22 Şubat 2013 tarihinde vizyona giren Kelebeğin Rüyası filmini anlatacağım.

19 Ocak 2020 10:53
A
a
Sütiş Eskişehir
En iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ,en iyi müzik, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi sanat yönetmeni dallarında ödüller alan film Heybeliada, Zonguldak ve Ereğli bölgelerinde çekildi.1940’lı yıllarda Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun o dönemin zorluklarını ve hayatlarını anlatan filmin konusu ise şu şekildedir.

Film Zonguldak’ta, 1941 yılında başlar. İki genç şair Rüştü Onur (Mert Fırat) ve Muzaffer Tayyip Uslu (Kıvanç Tatlıtuğ), yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadırlar. Ayakları üzerine yeni kalkan genç Cumhuriyet, bir yandan modernleşme çabasındayken, aynı yıllarda Avrupa’da da 2. Dünya Savaşı yaşanmaktadır. Şairliğe ve sanata bakışın henüz olgunlaşmadığı toplumda şiir ile uğraşan bu iki veremli genç, toplumun her kesimine şiiri sevdirmeye çalışmaktadır. Belediye Başkanı’nın kızı Suzan Özsöy (Belçim Bilgin)’un Zonguldak’a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer’in şiire olan inancı daha da artar. Muzaffer, Suzan’a aşık olur. Henüz lise öğrencisi olan Suzan, ailesinin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur. Fakat 1940’lı yılların vebası olan verem, iki genç insanın da sağlığını git gide tehdit etmektedir.Rüştü ve Muzaffer kendi geleceklerini kurabilme çabası içerisine girerler.

Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği film dram biyografinin yanı sıra 1940’lı yılların zorluklarına da değiniyor. Mükemmel oyunculuklarıyla usta şairlerin hayat mücadelesini izleyicilere tam anlamıyla anlatan film izlemeniz gereken filmler listenize eklenecek türden.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi