Kazım Kurt Alpu'ya sahip çıkıyor

Zira Sayın Güller bir önceki belediyeden korkunç bir borç devralmıştı. Yaklaşık 49 milyon liralık bu borç yükünü Alpu Belediyesi'nin tasarruf ederek ödeme imkanı bulunmuyor.

6 Temmuz 2019 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Alpu Belediyesi'yle birlikte beton kilitli taş üreteceklerini açıkladı. Elbette bu ortak projeye Odunpazarı Belediyesi'nden ziyade Alpu Belediyesi'nin ihtiyacı var. Söz konusu projenin daha ziyade Alpu Belediyesi'ni desteklemek için yapıldığı ortada.
Bilindiği gibi Alpu'nun yeni Belediye Başkanı Gürbüz Güller, yüzde 58,4'lük oyunun bile tadını çıkaramamıştı. Zira Sayın Güller bir önceki belediyeden korkunç bir borç devralmıştı. Yaklaşık 49 milyon liralık bu borç yükünü Alpu Belediyesi'nin tasarruf ederek ödeme imkanı bulunmuyor. Alpu'nun hem tasarruf yapması hem de gelir getirici projeler yapması gerekiyor. İşte bu noktada CHP'li Odunpazarı Belediyesi'nin yine CHP'li Güller yönetimine destek vermesi çok önemli.
Daha önce Alpu Belediyesi'nin kilittaşı tesislerinin olduğunu fakat bu tesislerin çalışmak yerine öylece durdugğunu kaydeden Kazım Kurt, "Hem bir milli servetin orada yatmasını önlememiz lazım hem de iki belediyemize birden yararlı hale dönüştürmemiz lazım. Bu nedenle bu çalışmanın içerisine girdik" ifadelerinde bulundu. Her iki belediyenin de karşılıklı çıkarlarını muhafaza ederek tesisleri çalıştıracağını kaydeden Kurt, Sayıştay ve Danıştay denetimlerine açık olarak sözleşme yapacaklarını açıkladı. Sayın Kurt ve Güller'i tebrik eder Alpululara da "Gözünüz aydın" deriz...

Çifteler için kötü haber

Çifteler Belediye Başkanı MHP'li Kadir Bıyık, ilçelerindeki Kadın Cezaevi'nin kapatıldığını duyurdu. Cezaevinde çalışan 56 personelin yanı sıra 90 mahkumun Çifteler ekonomisi üzerinde olumlu bir etkisi vardı. Şimdi o etki ortadan kalkacak.
Zaten ekonomik krizde olduğumuz düşünülürse, bunun üzerine bir de cezaevinin kapanıyor olması çok üzücü bir gelişme. Kadir Bıyık'tan öğrendiğimiz kadarıyla kapatma kararı yaklaşık bir buçuk sene evvel alınmış. Oysa ki yetkililer ısrarla Çifteler Kadın Cezaevi'nin kapanmayacağını belirtiyordu. Demek 'Yetkililer'in ya dünyadan haberi yokmuş – ki bu çok kötü bir şeydir – ya da seçim öncesinde halka yalan söylemişler ki bu daha da kötü bir şeydir...
Kapatma kararına ise 56 personelin masraflarının ağır olması gerekçe gösterilmiş. Eğer bir devlet 56 personelinin maaşlarını düşünür duruma geldiyse, orada işler kötü gidiyor demektir.
Ne diyelim?
"Neyse ki Marmaris'e yeni saray yaptırıyoruz" diye sevinelim en iyisi...

Neşeleri dâim olsun

Eskişehirsporlu futbolcular sezon öncesindeki hazırlık çalışmalarına başladı. Bilindiği gibi Beşiktaş'ın önce Polonya'da kamp yapmayı planlaması ancak daha sonradan Japonya'ya geçmesiyle birlikte, Polonya kampına para ödemeden kavuşmuş olduk. Bu parasızlıkta futbolcularımızın yabancı bir ülkeye giderek kamp yapması güzel bir şey. Polonya'nın Başkenti olan Varşova'daki kamp futbolcularımıza iyi gelecektir. Basından ve tanıdıklardan uzakta olmak, dilini bilmediğiniz bir memlekette olmak futbolcularımıza iyi gelecektir. Hem çalışıp, hem de kafalarını dinleme fırsatı yakalayacaklardır. Arada çok güzel olduğunu duyduğumuz Varşova'yı da gezerek stres atabilirler. Zaten kamptan gelen fotoğraflara bakılırsa futbolcularımızın neşesi de yerinde. İnşallah alalacakları sonuçlarla bütün bir sezon boyunca neşeleri dâim olur...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğa Sever 7 Temmuz 2019 15:30

Peki ; Bölge de Hayvancılığın gelişmesine katkısı olacağı söylenen Çifteler Bölgesel ES Entegre Et Tesisleri Projesi , devam edecek mi acaba?

0 0 Cevap Yaz
goll 6 Temmuz 2019 11:47

çıksın çıksın es es e sahip çıktı es es küme düştü

5 2 Cevap Yaz
hadi ordan

aktroll yine ağlamış... son 2 senede kazım kurt olmasa eskişehirspor'un kapısına kilit vurulurdu. seçimden önce atıp tutan sahipleriniz nerede? kaybedince hepsi topukladı. koskoca ülkeyi batırdınız hala utanmadan bikbik ötüyosunuz be!

4 8
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi