Kayıt parası kayıt dışıdır!

Eğitim sistemimizde şöyle bir gerçek var… Okullara kayıt parasını veriyoruz. Elbette kayıt dışı…

9 Ağustos 2022 08:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Eğitim sistemimizde şöyle bir gerçek var…
Okullara kayıt parasını veriyoruz. Elbette kayıt dışı…
Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin kısa süre önce yaptığı açıklama dikkat çekiciydi:
-Okullarda Kayıt parası alınmayacak!
Töre’nin açıklamaları umut verici ancak geçerliliği var mı bilmiyorum…
Ne yazık ki veliler kayıt parası veriyor. Okul Aile Birlikleri, bu paraları topluyor. Şunu da söyleyeyim pek şikayet eden de yok…
Eğer merkezdeki bir okulda çocuğunuzu istediğiniz sınıfa kaydettirecekseniz kayıt parasını veriyorsunuz…
Gönüllü!
Bence Töre’nin “kayıt parası alınmayacak” sözleri daha çok şehrin merkezinde olmayan mahallelerdeki okullarla ilgili…
Merkezde 5 bin lira verirseniz şikayet eden olmaz…
Ama çocuğunuzun okulu merkezin dışındaysa 250 liralık kayıt parası şikayet nedenidir…
Türkiye gerçeği budur ve Milli Eğitim Müdürlerinin bu konuda yapabilecekleri sınırlıdır…
Öğrenci okulunu nasıl seçiyor…
Adres sistemine göre…
Milli Zafer, Mealahat Ünügür, Ahmet Necdet Sezer, Meseret İnel okullarının çıkış saatine bir bakın…
Servisler trafiği kilitliyor…
Öğrenciler şehrin dört bir yanından geliyor…
Öncelikle bu servis olayını ortadan kaldırmak gerekiyor. Servis demek, aslında kimsenin gitmesi gerektiği okula gitmediği anlamına geliyor…
Eğitimi toptan “kayıt içine” almak gerekiyor…
 

SEÇİMLERİMİZ

Bunları siz seçmediniz:
•         Doğum yerinizi
•         Ten renginizi
•         Anne- babanızı
•         Cinsiyetinizi
•         Ana dilinizi
•         İsminizi
•         Kökeninizi
 
Ama böyle olmayı seçebilirsiniz:
•         Adil
•         İyi kalpli
•         Cömert
•         Dürüst
•         Saygılı
         İyimser
•         Mütevazı
•         Vefalı
         Kültürlü
•         Hayvansever
•         Doğasever
 

YAPMA HALK KIZACAK!

Kenan Evren, referandumda yüzde 92 oy aldığında yorum isteyen gazetecilere ise şu hikateyi anlatır:
-İki berduş kasaba meydanında avare avare dolaşırken bir kalabalığa rastlamış. Bakınırlarken, bir güvercin uçup berduşlardan birinin omzuna konmuş. Herkes toplanmış, berduşa 'Sen padişahımız olacaksın' demişler. Berduş 'Olmaz' diye ısrar etse de, inatçı kasabalılara yenik düşmüş. Padişahlığı kabul edip arkadaşını da sadrazam yapmış. Aynı gün de başlamış zulme, boyun vurmaya, vergi salmaya. Arkadaşı, 'Yapma, halk kızacak' deyince çiçeği burnunda padişah cevap vermiş: Güvercin uçurup padişah seçen halka böylesi az bile.
 

PİZZA VE LAHMACUN!

ABD merkezli pizza zinciri Papa Johns'un tartışmalı sözleriyle adından söz ettiren kurucusu John Schnatter yine gündem yaratan açıklamalar yapmış:
-Pizzalarımızın eski tadı yok çünkü muhafazakar değerlerden uzaklaştık.
…/…
Amerika’da pizza, Türkiye’de lahmacun…
Hiçbir şeyin eski tadı yok!
 

TEDAVÜLE GİREMEYEN YUNAN PARASI!

Drahmi 09 08 2022
Minareleri olmayan, kubbesine haç takılmış Ayasofya'nın yer aldığı, 500 Yunan Drahmisi! 1921'de ABD' de basıldı. 1923'te tedavüle girecekti. Yunanlılar, İngilizlerden İstanbul'u istiyorlardı, savaşı kaybettikleri için bu banknotu utançtan tedavüle veremediler!
 

CÖMERTLİK PARAYLA OLMAZ!

Cömertliğin üç belirtisi vardır:
•         Sözünün eri olmak
•         Gereksiz yere övünmemek
•         Sorgusuz sualsiz bağışlamaktır.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali Osman Tan 9 Ağustos 2022 13:23

Maddi bir hediye alması, verdiği eğitimin tarafsızlığına gölge düşürmesin diye yasak olan öğretmenlerin içine düştüğü, düşürüldüğü duruma bak. Beş binler, on binler havada uçuşuyor. Bu duruma önce o okulda eğitim veren öğretmenlerin karşı çıkmaları lazım. Her yer mi yozlaşır, her şey mi yozlaşır beee ! Memleketin getirildiği hale bak. Yazıklar olsun be

1 0 Cevap Yaz
Sefer Dayı 9 Ağustos 2022 13:14

Ne zamandan beri öğretmenler para ile seçilir oldu, sınıflar para ile seçilir oldu ? Devletin herkese eşit davranması gereken kurumlarının haline bak. İddaa bayii gibi rant yaratıyorlar, oldu olacak öğretmenlerin ismini kazı kazan kağıdına yazalım. Her kağıt 50tl olsun, her sınıf 100tl olsun üç tane aynı öğretmeni ve sınıfı bulan öğrencisini kayıt yaptırsın. Nerde bu milli egitimin müfettişleri ? Nerde aile ve sosyal politikalar bakanlığı müfettişleri ? Nerde savcılar ? Niye kimse bu rantı soruşturmuyor ? Hayırdır nerdesiniz???

1 0 Cevap Yaz
Es-es sevdalısı 9 Ağustos 2022 11:52

Kayıt parası dedikleri, sınıf ve öğretmen seçme parası. işleri bitince kayıt parası alıyorlar diye feryat ediyorlar, uyanıklar (öyle zannediyorlar)!!!!

1 3 Cevap Yaz
Eğitimci

Siz bu işin içindesiniz sanırım, nasıl oluyor öğretmen seçmek, anlatırmısınız ? Zaten böyle bir sistem başlı başına kanunsuz, adı kayıt parası veya ögretmen seçme parası olsa dahil. Kayıt parası olunca suç, ögretmen seçme parası deyince suç olmaktan çıkıyor mu peki ? Herkesi aklıyor mu bu durum ? Devletin atadığı, maaşını tıkır tıkır verdiği, çocuklarımızı yetiştirsin diye o okula görevlendirilen ögretmenler için para toplamak organize bir suç örgütü kurmakla eşdeğerdir. Eğitimde fırsat eşitliğine aykırıdır. Bunu talep eden, hoş gören, razı olan para toplayan kim varsa suçludur ve suç ortağıdır. Beş lira toplayanda suçludur. Beş bin lira toplayanda suçludur.

2 0
Es-es sevdalısı

Eğitimci önce yazımı iyi oku, ben öğretmen veya sınıf seçme parası yasal demiyorum, biz kendimiz birşeyler çıkarıyoruz yine kendimiz kızıyoruz diyorum.

0 2
Merkez Okulu he mi ? 9 Ağustos 2022 09:36

Zamanında, bir ögretmenin koskoca sınıfa dönüp; Ben anlatır geçerim, nasılsa ben paramı alıyorum. İster dinleyin ister dinlemeyin diye söylediğini bizzat duydum. Yani ben bu işi parası için yapıyorum, lafının dolaylı halidir bu söylenen. Tabi ki çok iyi eğitim veren, kendini topluma yararlı insanlar yetiştirmeye adamış idealist öğretmenlerde var. Ama ben bu işi parası için yapıyorum, diyen zihniyet öğrencilere ne verebilir ne öğretebilir ? Düşünün, işçisiniz ve işyerinizdeki aşçı yemekleri çok baharatlı ve çok tuzlu yapıyor. Siz bu durumdan memnun olmadığınızı iletince aşçıda size; Ben paramı nasılsa alıyorum. Sen bu yemekleri İster ye ister yeme der ise siz aç kalırsınız veya cebinizdeki parayla mecburen daha pahalı yemek yersiniz değil mi ? İşte insanlarda çocuklarını bu zihniyetten korumaya çalışıyor. Anlayın artık şunu be !

0 3 Cevap Yaz
Mahmut Öztaş 9 Ağustos 2022 09:17

Son yıllarda, okul seçmek moda olan birşey değil. Ben olsam, bende çocuğumun daha rahat, kavgasız, gürültüsüz bir okulda eğitim görmesini isterim. Hiç bir şekilde ülkemize uyum sağlamamış, kültürümüze ayak uyduramamış, kendi ailesinde bağıra çağıra konuşulan, şiddet yanlısı, sürekli problem çıkaran ve laftan anlamayan yabancı öğrencilerle ve onların çıkardığı sorunlarla kimse uğraşmak istemiyor. O yüzden millet, imkanı varken kendi çocuğunu imkanları dahilinde rahat bir eğitim görmesini sağlıyor. İki iki daha dört...

3 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi