KADRO İSTİKRARININ DEVAMI

Kaçan goller, kaçan penaltı ve de kaçan 3 puan. Bunların tamamını Eskişehirspor yaptı. Hem de Fenerbahçe Spor Kulübü’nün mabedi Şükrü Saraçoğlu Stadyu

25 Ağustos 2013 19:03
A
a
Sütiş Eskişehir
Kaçan goller, kaçan penaltı ve de kaçan 3 puan. Bunların tamamını Eskişehirspor yaptı. Hem de Fenerbahçe Spor Kulübü’nün mabedi Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda.
Spor Toto Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapan Eskişehirspor, ne acıdır ki kazanabileceği bir karşılaşmayı kaybetmiş oldu. Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda ki müsabakanın ilk 15 dakikalık diliminde, Fenerbahçe’nin az da olsa bir üstünlüğü göze çarparken, ilerleyen dakikalarda ise kendi oyun felsefesini rakibine kabul ettiren bambaşka bir Eskişehirspor vardı.
Ancak, şartlar ne olursa olsun galibiyeti getiren gölü bulamadığınız sürece, karşılaşma da 90 dakika boyunca rakip on sekiz içinde istediğiniz kadar topla oynayın değişen hiçbir şey olmayacak. Puan hanenize 3 yerine sıfır kazanım yazılacaktır.
Futbol da doğru yerde topla buluşmanız, sonuç getirici doğru hamlelerle orantılıdır. Bu demektir ki siz doğru yerde topla buluşsanız bile, sonuç getirici doğru vuruşu yapamadığınız sürece, hem o günkü maçı kaybetmiş olursunuz, hem de uzun vadeli planlarınızda az da olsa bir ivme kaybetmiş olursunuz.
Eskişehirspor’un geçen hafta kazanmış olduğu Bursaspor maçından sonra Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın sarf etmiş olduğu çok önemli bir iki cümlesi vardı. Şöyle demişti; “Önümüzde oynayacağımız Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarından sonra başka hedeflere yönelme adına büyük adımlar atacağız.” Ama dün Fenerbahçe’ye kaybedildi. 3’üncü hafta da ise, Eskişehir’de Galatasaray karşılaşması olacak.
Oynanmamış maçın sonucu olmaz, ümidimiz ve umudumuz şudur ki! Eskişehirspor’un mutlaka kazanması. Peki, kaybederse ne olacak? Daha ligin başındayken hedeflerinizden sapmış ve pes etmiş mi olacaksınız. Tabi ki hayır, hedefler asla bitmez.
Ben bu karşılaşmada, kaçan gollere, kaçan penaltıya hayıflanıp üzülmüyorum, aksine daha birkaç ay öncesine kadar, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde 100-150 seyirci karşısına çıkan Aytaç gibi, Tarık gibi oyuncuların Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda binlerce taraftar karşısında son derece etkili futbol oynayarak, gelecek adına Eskişehirspor’un teminatı olduklarını gösterdiler.
Kazanabilinecek bir maçı kaybetmek gerçekten üzücü. Ama ve lakin, kadro istikrarının devamı ise, bir o kadar sevindiricidir.
Hafta sonu oynanacak Galatasaray müsabakasında, 12’nci adama çok ama çok iş düşecektir. Eskişehirspor’un en büyük itici gücü olan taraftarın, tribünlerde ki yerlerini alarak, desteklerini vermeleri gerekir.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi