Kadın Genel Başkan, kadın İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanlığı'na Emine Edizgil atandı. Kamuoyu Emine Edizgil'i daha ziyade 2014 seçimlerinde Odunpazarı Belediye Başkanlığı seçimlerinde topladığı 51 bin oyla tanıdı. Edizgil oyların yüzde 21 buçuğunu toplamasına karşın seçilememiş, ancak AK Partili Nevzat Önder'in de oylarını bölerek, Kazım Kurt'un bir anlamda önünü açmıştı

21 Haziran 2022 08:37
A
a
Sütiş Eskişehir

İYİ Parti İl Başkanlığı'na Emine Edizgil atandı. Kamuoyu Emine Edizgil'i daha ziyade 2014 seçimlerinde Odunpazarı Belediye Başkanlığı seçimlerinde topladığı 51 bin oyla tanıdı. Edizgil oyların yüzde 21 buçuğunu toplamasına karşın seçilememiş, ancak AK Partili Nevzat Önder'in de oylarını bölerek, Kazım Kurt'un bir anlamda önünü açmıştı.

Edizgil'in moralini bozmak istemem fakat işi zor. Eskişehir teşkilatı, İYİ Parti'nin Türkiye genelinde sürekli sorun çıkartan bir kaç teşkilatından biri. Vaktiyle Koray Aydın'ın başını sürekli ağrıtan İYİ Parti teşkilatında sular bir türlü durulmuyordu.

Bu arada yeri gelmişken belirtelim; Arslan Kabukcuoğlu'ndan bu yana gelen sıralı İl Başkanlarının hiç birisi Eskişehir'de popüler olmayı başaramadı. Şöyle halkın arasında bulunan, "Fişek gibi" bir İl Başkanı göremedik. Edizgil'in seçim performansı hatırımızda. Bu eksikliği doldurabilir. Nasıl ki Ankara'da Meral Abla var, Eskişehir'de de Emine Abla olabilir. Bekleyip göreceğiz...

Emine Edizgil, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'tan sonra ikinci önemli diş hekimi – politikacı oldu. Diş hekimliği saygın bir meslek ve bir kişi çalıştığı kurumdan emekli olsa bile, özel bir klinikte sanatını kullanarak iyi paralar kazanabilir. Eğer ki Sayın Edizgil diş hekimliğine aktif olarak devam etmektense politikaya ağırlık verecekse, ciddi hedefleri var demektir. Bunlar da belediye başkanlığı veya milletvekilliğidir.

Sayın Edizgil'in yaşı, dünya görüşü ve bilgi birikimi bu hedefler için uygun. Ancak gelecekteki hedeflerine ulaşıp ulaşmayacağını, İl Başkanlığı'ndaki performansı belirleyecek. Eğer ki iyi bir İl Başkanı olur, İYİ Parti içindeki kavgaları bitirebilirse, önü açık olur. Yok kavgaları bitiremezse, politik hedefleri de sekteye uğrar.

Asıl soru şu; İYİ Parti'deki kavgaları bitirmede başarılı olabilir mi?..

Emine Hanım'ın bir avantajı ve bir de ciddi dizavantajı bulunuyor. Avantajı parti içi kavgalarla yıpranmamış olması. Parti içindeki çeşitli gruplar onu tarafsız bir hakem olarak görecektir.  Dezavantajı ise partinin zor günlerinde MHP'de kalmaya ısrar etmesi. Dolayısıyla pek çok kişi "İYİ Parti Eskişehir'de ikinci milletvekilliğini garantiledi, Emine Hanım da paraşütle partinin başına iniverdi" diye düşünecektir.

Yalnız çok kişinin göremediği bir avantajı daha var. Bütün partilerde teşkilatlar Genel Başkana bağlıdır. Ancak bu işin başında da bir Genel Başkan Yardımcısı olur. Ancak İYİ Parti'de bu makam kaldırıldı. Teşkilatlar doğrudan Meral Akşener'e bağlı. Dolayısıyla Edizgil'in atama kararının altında da bizzat Meral Akşener'in ıslak imzası var. Bu da az avantaj sayılmaz...

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bülent 21 Haziran 2022 11:44

Usanmak bıkmak yorulmak küsmek darılmak yok ... İYİ olmaya ihtiyaç var... Birbirimize daha çok sarılmak var

4 9 Cevap Yaz
Ccc 21 Haziran 2022 08:57

Ağzına sağlık yerinde bir tespit.

4 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi