İYİ Parti’nin zor sınavı

Cihan Yıldırım yazdı

9 Aralık 2017 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Meral Akşener, İYİ Partisi’ni kurdu.
Teşkilatlanma çalışması devam ediyor. Eskişehir’de kimlerin ne görev alacağı merakla bekleniyordu. Bekleyiş sona erdi ve İl Başkanlığına atanan Doktor Arslan Kabukçuoğlu, ekibin büyük bir bölümünü açıkladı.
İYİ Parti Eskişehir İl Yönetimi 53 kişiden oluşuyor. Yönetim genel itibariyle ‘iyi’ olarak kabul edildi. Sadece MHP’den değil merkez sağ denebilecek isimlere de listede yer verildi. Hatta sosyal demokrat camiaya yakın kişiler de İYİ Partili olmuş.
Liste, İYİ Parti’nin ‘büyük’ düşündüğünü gösteriyor...
İYİ Parti’de 13 kişilik Başkanlık Divanı var. İl Başkanı, sekreter, muhasip ve 10 il başkan yardımcısından oluşan bir yapı. İl yönetimine ‘iyi’ denirse Başkanlık Divanı için ‘çok iyi’ denilmeli. Dengeler ‘iyi’ gözetilmiş...
Başlangıç için hiç fena değil...
Başkanlık Divanı’nda Ülkücü camianın tanınmış isimlerinden sendikacı İbrahim Dursun, DYP çizgisinden Naci Erdemli, Avukat Mehmet Tunca, ANAP’ta il başkanlığı yapmış Nihal Doğruöz gibi isimler var.
Yine MHP’den tanıdığımız Oğuz Döngel, Ahmet Boztepe, Şenel Altun, Hasan Gürbüz ve Arif Geçkalan da İYİ Parti’yi yönetecek kadro arasında.
Ebru Servi, Faruk Gültekin ve Salih Karabacak da Başkanlık Divan’ında...
Başkanlık Divanı’nın en dikkat çeken ismi Oğuz Döngel... MHP Çifteler İlçe Başkanlığı yapan Döngel’i İYİ Parti ‘fitili ateşleyen’ isim olarak tanıyoruz. On ilçe başkanıyla MHP’den istifa eden Döngel’in partide emeği çok. Döngel, ‘kongre sürecinde’ samimi üslubuyla siyasetin yükselen ismi olmuştu. Partisine, siyaset kurumuna ve Eskişehir’e ‘iyi’ katkılar sunacağını düşünüyorum.
Parti’nin Odunpazarı İlçe Başkanlığını Özlem Ayrancı, Tepebaşı İlçe Başkanlığını ise Mehmet Ektaş yapacak. Kırsalda da hızla teşkilatlanan İYİ Parti Çifteler, Han, Mahmudiye ve Sivrihisar ilçe başkanlarını belirledi.
Teşkilatlardan bu kadar bahsetmişken İYİ Parti’nin ‘zor sınavına’ gelelim. İYİ Parti’ye, partiyi kuranları bile ‘şaşırtan’ bir ilgi var. Sandığa ne kadar yansıyacak şimdilik bilmiyoruz. Ancak insanların İYİ Parti kadrolarında ‘görev’ almak isteğini net bir şekilde görüyoruz.
Bu durumu bir noktadan sonra ‘sıkıntı’ olarak görüyorum.
Bu kadar insanı ‘kırmadan, dökmeden’ bir arada tutmak zor olabilir. Bugün ‘benim’ diye partilerin teşkilat kurmakta zorlandığı Han’da, altı aday İYİ Parti İlçe Başkanı olmak için ortaya çıkıyor. Üstelik ekipleriyle... Yani sadece ‘altı kişiden’ bahsetmiyorum.
İYİ Parti’yi yöneten ekibin işi bu noktada zor görünüyor... Böylesine bir teveccüh ‘iyi’ ama dengeler gözetilmezse sonu ‘kötü’ olabilir.
İYİ Parti’nin ‘kadın kolları’ olmayacak... Bunun yerine ‘yüzde 25 kadın kotası’ var. İlçelerde de uygulanacak bir kota... Genel Başkan Akşener’in söz konusu kotaya uyulmayan listeleri ‘onaylamadığı’ ifade ediliyor...
Parti’nin ‘gençlik kolları’ ise yakında belirlenecek...
İYİ Parti’den ‘haberler’ şimdilik böyle...
Teşkilatlar, ilk toplantıdaki açıklamalar ve genel hava ‘iyi’ görünüyor. Elbette yeterli değil. Siyaset ‘sahada’ yapılıyor. Seçmen de kararını ona göre verecek.
Daha fazla konuşmak için İYİ Parti’yi ‘sahnede’ görmemiz gerekir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
reha mutlu 10 Aralık 2017 23:56

oradan buradan dışlanmış, kapı önüne konulmuş milattan önce falan partide bulunmuş mezarının yeri bile belli olmayan ölüleri diriltme sevdasıyla umut tacirliği yapanlar derneği.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi