İYİ Parti'nin aday çıkarmasına üzüldü!

Odunpazarı’nda ittifak yok! Belki herkes için böylesi daha iyidir. CHP’li bir çok kişi bu hamlenin Odunpazarı’nda, AK Parti’nin ekmeğine yağ sürdüğünü söylüyor!

11 Şubat 2019 08:41
A
a
Sütiş Eskişehir

İYİ Parti en başından bu yana Odunpazarı Belediyesi’ni istiyordu.

Önce CHP aday çıkartmayacak dediler. Daha sonra da ikimiz de “aday çıkartacağız” dediler…

Ve dediklerini de yaptılar!

Odunpazarı’nda ittifak yok! Belki herkes için böylesi daha iyidir. CHP’li bir çok kişi bu hamlenin Odunpazarı’nda, AK Parti’nin ekmeğine yağ sürdüğünü söylüyor!

Peki bu ittifak çatırdamasına AK Parti adayı Volkan Doğan nasıl bakıyor. Yaklaşık 20 gün önce Volkan Doğan ziyaretimize gelmişti…

Söz bir ara İYİ Parti’nin Odunpazarı’nda aday çıkartıp çıkartmayacağı konusuna geldi. Doğan, şöyle konuştu:

-İYİ Parti’nin aday çıkarmasını istemiyorum. Seçimi kazandığımdaİYİ Parti aday çıkardı Volkan Doğan öyle kazandı” demelerini istemiyorum.

KURT: SADECE BİZDEN OY ALACAK DEĞİLLER!

İYİ Parti’nin aday çıkarmasını ES TV’deki programda Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a da sormuştuk…

Kurt, “ittifak partisine” yoğun bir eleştiri bombardımanında bulunmadı! Tam aksine “seçim aritmetiğinin” iyi yapılması gerektiğini söyledi.

Kurt’un, İYİ Parti’nin aday çıkarmasına yönelik tespitleri şöyle:

  • İYİ Parti ilk defa bir belediye seçimine giriyor. Performansı ne bilmiyoruz. 24 Haziran’da genel seçimlere, cumhurbaşkanlığı seçimine katıldı. Odunpazarı’ndan 34 bin oy aldı. Baktığımızda bu oyun tamamı CHP’den mi alındı? Yani İYİ Parti’nin oyunun sadece CHP’den gitmiş gibi bir algı oluşturmak doğru bir şey değil.

  • Şimdi biz seçimi değerlendirirken, çalışmalarımızı yaparken o yüzden yüzde 50+1 hedef koyduk. Şuanda İYİ Parti’nin 34 bin oyunu koruduğunu varsayalım. Hepsi bizden değil veya İYİ Parti’nin seçime katılmadığını varsayalım. Hepsinin bize geleceğinin garantisi var mı? yok.

  • Dolayısıyla çıkar İYİ Parti’nin adayı, AK Parti’nin adayı, SP’nin adayı, CHP’nin adayı yarışırız. Özellikle CHP’li seçmenlerin böyle bir korkuya kapılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü İYİ Parti sadece bizden oy almıyor. CHP merkezi ve Eskişehir örgütü bana sahip çıkmıştır, seçmenin de bana sahip çıkacağına inanıyorum.

UYGULAMA TANIDIK GELİYOR!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ilk kez Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Delegeler Çalıştayı'nda konuyu dile getirdi! Albayrak, "Fırsatçılıkla hareket eden birilerinin milletimizin sofrasına el uzatmasına izin vermeyeceğiz." diyerek belediyelerin önümüzdeki hafta sebze- meyve satışına başlanacağını söyledi.

Peki uygulama nasıl olacak?

Belediyeler meyve ve sebzeyi üreticiden Tarım Kredi kooperatiflerinden alacak. Şehrin çeşitli yerlerinde belirlenmiş sabit satış noktalarından doğrudan tüketiciye verecek!

Uygulama biraz tanıdık geliyor değil mi?

AK Partililer tarafından çok eleştirilen halk süt uygulaması nasıl yapılıyor? Belediye süt kooperatifinden aldığı sütü, işlemden geçirdikten sonra halka sunuyor. Yağı alınmıyor, yararlı bakterileri duruyor, katkı maddesi konmuyor!

Hem ucuz, hem sağlıklı!

5 MAÇTA 15 PUAN!

2 haftada alınan 6 puan…

Atılan 7 gol!

Yendiğimiz takımlardan birisi zirvedeydi, diğeri dipte! Takım iyi, taraftar havaya girmiş durumda. Düşmeyi aklımızdan çıkardık! Puan cetveli üzerinden yapılan hesaplar Play-Off grubuna kalabilir miyiz, üzerine!

İmkansız değil! Sadece zor!

Eskişehirspor’un önünde oynayacağı 5 maç var! Denizli, Gazişehir, Adana Demirspor, Hatay ve Altınordu!

Bu 5 maçta toplanacak olan puanlar, bizim rotamızı belirleyecek!

5 maçta 13 ya da 15 puan bizi Play-Off grubunun iddialı takımları arasına sokar!

GÜNÜN SÖZÜ!

Hayatta en acıklı şey, bir insanın problemin kendinden kaynaklandığını görememesidir.
Keşfedilmemiş Benlik, Carl Gustav Jung

günün karikatürü ali baş köşesi

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esnaf 11 Şubat 2019 22:44

büyükersen süt tekelini kısa sürede kırdı baharda serzeniş meyveyide aynı yolla kıracak biz üreticiler çok memnunuz akp koskoca ülkedeki hükümetken indiremedi teşekkürler Büyükerşen köylünün oyu senin

5 3 Cevap Yaz
Dayı kazım 11 Şubat 2019 17:38

Hocanın süt projesi eskişehirde lokal seçime dönük bir proje , şüphesiz faydalıdır . Ancak sebze meyve işi türkiye çapında devlete meydan okuyan milleti sömürmeye kalkan bir çetenin çökertilme işidir. Bir arkadaş tarihteki karne dönemine atıfta bulunuyor. O zaman malların yokluğu vardı , şimdi ise her yer mal dolu ama milleti sömürmek isteyen ve hükümeti zora sokan bir avuç çete var. Ama yakında inlerine girilecek . Lütfen konuyu saptırmayalım

5 3 Cevap Yaz
Şafak

Kardeş konunun saptığı falan yok,fikir beyan ediyoruz.Madem büyükerşenin yaptığını seçime yönelik bir çalışma olarak görüyorsun,öyleyse bende görüyorum ve artırıyorum; tanzim satış olayıda seçime yönelik yapılan bir çalışma.Kısmen yararlı olabilir,fakat iş bu seviyeye gelene kadar hükümet neden sesini çıkarmadı?Kabul etmelisin ki;bir avuç çete dediğin kişiler bir gecede palazlanmadılar,sadece denetim acziyeti ve yasa boşluklarından yararlanarak bu işi zaten yıllardır düzen haline getirdiler.Sırf meyve sebzede değil bu çakallıklar her sektörde var,bakarsan görürsün. Öte yandan devletinde bir sürü denetim mekanizması var.Emniyeti,maliyesi,ticaret bakanlığı,zabıtası,amiri,memuru...Daha sayayım mı?

1 1
ali 11 Şubat 2019 12:08

İYİ PARTİNİN ADAY ÇIKARMASI CHPNİN İŞİNE GELECEK. BANA GÖRE CHPNİN KÜSKÜNLERİ SANDIĞA GİDİP KAZIM KURTA OY VERECEK .

7 9 Cevap Yaz
Odunpazarli 11 Şubat 2019 11:41

CHP den once iki donem akepe odunpazarindaydi.Arkadasin ,simdilerde yaptigi vaatleri, ozaman niye yapmamislar? Hemde bunlar iktidar partisi iken elle tutulan birsey yapmadilar.Tekrar neden denenip hicbir ise yaramayan adamlara oy verelim.Kazim Kurt,herturlu olumsuzluga ,engellemelere ragmen,muhalafetin partisiyken iz birakacak hizmetler yapti.Kendisini ispatladi.Odunpazari kendisini hak edene oy verecek,palavralara,bos vaatlere degil....

5 10 Cevap Yaz
Nurullah

burhan sakallı veya kazım kurt ilçe belediye başkanı olarak yapacakları belli ve sınırlıdır. ikisinide eleştirmeyelim. esas hizmeti büyükşehir yapar. oda yakındır inşallah

2 4
Şafak 11 Şubat 2019 11:23

Kimse kınadığını yaşamadan ölmez! Yıllardır tüp kuyrukları,gaz kuyrukları,ekmek kuyrukları karne ile satış diyerek hep kınadılar ne oldu? Şimdi o eleştirdikleri şeyleri kendileri yapmaya başlayınca ismi kotalı satış,başka hükümet yapınca karneli satış oluyor öyle mi? Şimdi 21. Yüzyılda ise; kotalı(karneli) patlıcan,biber,salatalık kuyrukları var. İşte Allah kınadığınızı başınıza böyle getiriverir. Ha birde büyükerşenin süt projesine saydıranlar vardı,acaba onlar bu işe ne diyor? Yoksa dilleri boğazlarına mı kaçtı?

5 10 Cevap Yaz
Vural

bu mevsimde bedava verseler patlıcan biber almam

1 2
erhan 11 Şubat 2019 10:38

Illa bu kentte 50 yaşından sonramı Beldiye bask Millevekili, il, ilçe başkanı olunacak? Artık siyasette genç beyinlere güvenmeliyiz. Vizyonu olan genç yüzleri desteklemeliyiz. Gençlerin önünü açmalıyız.. saygılar.

13 10 Cevap Yaz
Eskisehirli 11 Şubat 2019 09:37

Sari cizmeli volkan,proje uretip ,vatandas icin ne yapacagini degil,hayal aleminden vaatler dagitip,ruyalarinin pesinden gidiyor.Oy alacagi tek yerde zaten emek ve cevresi,orasi bile mechul gibi gorunmeye basladi.....

7 16 Cevap Yaz
Vural

genel yüzdelik oran kaç olur bilmem ama emekte en az: volkan DOGAN : %66 Kazım KURT : %33

15 8
Eses 11 Şubat 2019 09:16

Volkan doğanın tek projesi Kazım kurtu koltuğundan indirmek başka amacı yok kazım kurtla yatıyor onunla kalkıyor bu kafayla odunpazarına başkan olmak değil emek mah muhtar bile olamaz

8 19 Cevap Yaz
Es26

48 gün sonra göreceğiz.

17 6
Esnaf 11 Şubat 2019 09:09

Aday volkan , ucuzundan domates biber,salatalik satmaya nezaman baslayacak? Beles kek ve cay da verecekmi?Herkes bekliyorda......Daha fazla bekletmesin vatandasi...

7 18 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi