İYİ Parti hesapları bozacak!

Arif Anbar yazdı

19 Eylül 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Haberdar olmuşsunuzdur…
İYİ Parti, İyilik Kervanı adında bir çalışma başlatarak, ekiplerini önceki gün itibariyle illere gönderdi.
Buradaki amaç, parti teşkilatlarını denetlemek, moral vermek, kurumsallığını tamamlamak ve güçlendirmek; belediye başkan adaylarının belirlenmesi anlamında nokta atışlar yapmak.
Dahası, esnaflar, zanaatkarlar, çiftçiler, işçiler vesaire dinlenerek raporlar hazırlamak.
Söz konusu bu çalışma dört ay boyunca devam edecek ve Türkiye’deki il ve ilçeler incelenecek.
Ayrıca bu incelemeler yapılırken, randevu alınabilen valilik, kaymakamlık ve belediye başkanlık makamları da ziyaret edilerek görüş alışverişi yapılacak.
 
*
 
Tabi Eskişehir, İYİ Parti’nin ciddi potansiyelinin olduğu bir kent.
Bu noktada İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyeleri Yavuz Temizer, İbrahim Güzel, Yağmur Gürsöğüt, İYİ Parti Kurucu Üyeleri Sermin Özensoy, Abdullah Alagöz, Hasan Toktaş ve Orhan Şen’den oluşan ekip, Eskişehir’e görevlendirildiler ve önceki gün itibariyle çalışmalarına başladılar.
Eskişehir çalışmasının sonunda tüm teşkilat, ilçeler, randevu alınabilen kamu kurum ve kuruluşları ile esnaf, çiftçi vesaire unsurlar incelenmiş olacak.
 
*
 
Tüm bunların yanı sıra gazetecilerle de görüşülüp fikir alışverişi yapılıyor.
Bu noktada İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yavuz Temizer ve İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca’yla görüşme fırsatı yakaladık ve aklımıza takılan soruları kamuoyu adına yönlendirdik.
 
*
 
AK Parti’nin Eskişehir için 15-0 hedefi ile ilgili Berna Sukas bakın ne dedi:
 
15-0 OLMAZ
“Doğru adaylarla çok da iyi sonuç alacağımızı düşünüyorum. O adayların araştırmaları genel merkez tarafından yapılıyor. Şu an Eskişehir’de de bir araştırmamız var ve devam ediyor. Öyle 15-0 gibi bir şeyin olacağını hiç zannetmiyorum.”
*
 
Ya Arslan Kabukçuoğlu’nun söyledikleri?
Mesela CHP ile İYİ Parti ittifakının, İYİ Parti’ye zarar verdiği görüşü hakkında şu açıklamaları yaptı:
 
CHP İLE İTTİFAK İYİ
PARTİ’YE YARAMADI
“Aldığınız oyla milletvekilini kıyaslarsanız, yüzde 10 oy aldık biz. Bu 60 milletvekili demektir. Yani kastedilen o. Matematiksel bir şey bu. Mesela CHP’ye de faydası oldu. Mesela Elazığ’da 41 yıl sonra milletvekili çıkardı. Mesela Kütahya örneği var. Yani aldığı oy oranı, milletvekili sayısı, baktığınızda evet bu ittifak CHP’nin işine yaradı. Ama zaten bu sistemin böyle bir sıkıntısı var. Küçük partilere yaramıyor. Daha çok büyük partilere çalışan bir sistem.”
 
*
 
Bir de İYİ Parti’nin Eskişehir’in bazı bölgelerinde aday çıkarmayacağı veya paravan aday çıkarıp CHP’yi destekleyeceğine ilişkin iddialara yanıt verdi Arslan Kabukçuoğlu ve dedi ki:
 
ALGI YARATMA ÇABASI
“İşte aday çıkarmayabilir Eskişehir’de İYİ Parti… Hep buçuk parti göstermeye çalışıyorlar bizi. Öyle bir şey yok. Öyle bir şey olamaz. Suni bir projenin ayağı bu, algı yaratma çabası. Bakın bunu sadece yerel seçim olarak değerlendirmeyin. Parti bundan sonra genel seçime de gidecek. Şu anda yerel seçimde pasif kalırsak bundan sonraki genel seçimde partinin aktifleşmesi zorlaşır.”
 
*
 
İYİ Parti’nin Eskişehir teşkilatına ilişkin son gelişme şu oldu: Tepebaşı İlçe Başkanı Mehmet Ektaş istifa ettiğini açıkladı!
İşte bu gelişmeye ilişkin ise Kabukçuoğlu’nun açıklaması şöyle gelişti:
 
MEHMET EKTAŞ’IN İSTİFASI
“Daha yazısını vermedi. Önce bana geldi, ‘ben bu kadrodan memnun değilim, pozisyonumdan memnun değilim’ dedi. Ben de bu pozisyonunun değiştirilmesinin mümkün olmadığını kendisine anlattım. Öyle olunca, ‘ben o zaman istifa ediyorum’ dedi. Biz de, ‘sen bilirsin’ dedik. Yine yönetim kurulu ve başkanlık divanı toplandı, onlara da şifahen söyledi. Ama yazılı bir dilekçesi yok elimizde. Sanki il başkanlığı beklentisi vardı.”
 
*
 
Şimdi de gelelim Yavuz Temizer’in açıklamalarına…
Temizer’de İYİ Parti’nin belediyelere aday çıkarmayacağı ya da paravan adaylar çıkaracağı iddialarına ilişkin konuştu ve sert tepki gösterdi.
Şöyle ki:
 
ESKİŞEHİR’E HALKIN
BENİMSEDİĞİ ADAY
“Yeni bir toplum mühendisliği daha yapılıyor. Bakın biz bunların hiçbirine eyvallah etmeyiz. İYİ Parti kendi adaylarını çıkarır. İttifakla ilgili ise şu an için söylenecek bir şey yok. Çünkü yasal olarak böyle bir mecra yok zaten. MHP ile AK Parti yerel seçimlerde ‘Cumhur ittifakını devam ettireceğiz’ diyor da hangi yasayla devam ettireceksiniz? Böyle bir yasa yok. Eskişehir özelinde konuşuyorum… Doğru adayları, halkın benimsediği, projesi olan, vizyonu olan, umut verecek insanları çıkarıp ben orada aday edebildim mi İYİ Parti olarak… Vicdanen rahatım. Ondan sonrası vatandaşın takdiridir. Çıkacak sonuç da bizim başımız gözümüz üzerinedir. 
 
CHP’Nİ YANLIŞLARINI DA
ELEŞTİRECEĞİM TABİİ Kİ
Bakın işin şöyle bir yanı var. AKP almasın ya da MHP almasın ya da CHP alsın… Böyle bir derdi yok İYİ Parti’nin. Biz kendi adayımızı çıkarırız. Şu anda İYİ Parti, 81 ilde 958 ilçede kendi adayını çıkarır, kendi meclis üyelerini çıkarır. Ne oy alırsa, millet neyi takdir ederse odur. Yani biz milletle birlikte bir ittifak yapmışız zaten. Yani AKP kazanmayacak diye CHP mi? Yani böyle bir bakış açımız yok bizim. Yani bu doğru ve sağlıklı bir bakış açısı da değil. Ha, AKP’nin yaptığı yanlışları elbette eleştiririm, iktidarda olduğu için en çok onu eleştiririm. Ama MHP’nin yaptıklarını, yancı olduğu için eleştiririm. CHP’nin yaptığı yanlışları da eleştireceğim tabii ki. Bakın bir de… Yarın şartlar değişti, bir ittifak modeli gelişti. O zaman da yetkili kurullarda bu değerlendirilir, yol haritası çıkar, ondan sonra da kimse ağzını açmaz.
 
HDP BİZİN İÇİN BULANIKTIR
Bir de HDP… HDP ile çok net kalın bir çizgi var aramızda. Terör örgütüyle mesafeyi koymayan bir siyasal organizmayla benim bir arada yürüme şansım var mı? Elbette yok. Önce HDP için İYİ Parti’nin kırmızı çizgisi PKK ile arasına kalın bir çizgi koymalıdır. Bunu yapmadığı sürece HDP bizim için bulanıktır. Söylemleri hiçbir anlam ifade etmez. Önce kalkıp PKK’nın bir terör örgütü olduğunu kabullenecek. 30 küsur senedir her aile bu terörün acısını yaşadı. Algı buradan geliyor. Buna çanak tutan AKP, Açılım sürecinde Dolmabahçe’de oturup çay kahve içen AKP, terörü tekrar azdıran AKP ama şimdi İYİ Parti olarak beni şunla suçluyorlar: İYİ Parti, CHP-HDP ittifakıyla bir arada. Yok kardeşim böyle bir şey. Ben onlarla bir arada olmadım ki. Bizim tek ittifakımız milletle olan ittifakımız. Biz kendi adayımızı çıkarırız.” 
 
*
 
Son olarak Ramis Tunca’nın iddialı bir cümlesini yazmak istiyorum.
Diyor ki Tunca:
“Şu anda çok güçlü, belediyeleri zorlayacak aday adaylarımız da var zaten.”
 
*
 
 
Evet…
İYİ Partililerin açıklamalarını okudunuz.
Yerel seçimlerde kesinlikle kendi adaylarıyla çıkacaklarını, şu an için CHP ile hiçbir biçimde ittifak yapmayacaklarını ve başarılı sonuçlar elde etmek için gayret göstereceklerini ifade ediyorlar.
Beri yandan, İYİ Parti’nin CHP ile gizli ittifak yapma iddialarına da şiddetle karşı çıkıyorlar ve bu iddiaları yalanlıyorlar.
Zira İyilik Kervanı’yla Eskişehir’de yapılan bu denli geniş kapsamlı bir çalışma, yukarıda bahsi geçen isimlerin anlattıklarıyla da örtüşüyor.
Bu noktada şunu net ifadelerle söyleyebilirim ki: İYİ Parti, Eskişehir’de ciddi bir iddia ortaya koyacak ve AK Parti ile CHP’nin hesaplarını bozacak!
 
 
 
Termik santral ve lületaşı…
 
Odunpazarı Belediyesi’nin Lületaşı Festivali yapmasıyla birlikte, Eskişehir’e kurulması planlanan kömürlü termik santral meselesi ve santral kurulduğu takdirde Lületaşı’nın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı bir kez daha gündeme geldi.
 
*
 
Buradan hareketle şunu söylemek istiyorum.
Çini’deki yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8’e düşürülebilmesi için CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap harekete geçti ve meclise bir kanun tasarısı sundu. Süreç devam ediyor…
 
*
 
Ancak Eskişehir’in milletvekillerinin bu konuya ilişkin herhangi bir çalışması yok.
Şimdi diyeceksiniz ki, “kömürlü termik santral kurulacak, zaten lületaşı ortadan kalkacak, önce santral meselesini halledin.”
O iş öyle değil işte!
Kömürlü termik santralin kurulmaması için her türlü hukuki mücadele veriliyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin mahkemelerine bu noktada güvenimiz tam.
 
*
 
O nedenle, Eskişehir’de bir kömürlü termik santrale izin verilmeyeceği sebebiyle, şu lületaşı üzerindeki vergi oranının düşürülmesine ilişkin çalışma yapılmalı.
AK Parti Eskişehir Milletvekillerinin bu noktada elleri kolları bağlı.
Ancak…
CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü ile İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu’nun harekete geçerek ve bununla beraber konuya ilişkin ciddi bir çalışma yaparak lületaşında KDV indirimini mecliste gündeme getirmeleri gerektiğini düşünüyorum.
 
*
 
Ve hatta bu çalışma ivedi olsun ki, Eskişehir’e kömürlü termik santral kurulmayacağına ilişkin inancın ispatı haline gelsin.
 
*
 
NOT: Dün, Eskişehir’e örnek olarak gösterilen Çanakkale Çan’daki kömürlü termik santralde patlama meydana geldi ve ardından yangın çıktı. Yaralı işçiler var. Bilgilerinize…
 
Yoksun!..
 
Yoksun!..
 
Cemal Okan Yüksel…
CHP’nin 25. ve 26. Dönem Eskişehir Milletvekili.
Ha, bir de Genel Başkan Başdanışmanı!
 
*
 
24 Haziran parlamento seçiminde listeye giremeyen Cemal Okan Yüksel, CHP’nin Eskişehir milletvekili adaylarının listesi açıklanınca resmi Twitter hesabından bir dizi paylaşım yapmıştı.
Paylaşımlarının en sonuna ise şu notu iliştirmişti:
“Bundan sonra meclis kürsüsünde olmasa dahi; farklı düzey ve platformda birlikte olacağız. Beni unutmaya fırsatınız olmayacak. (Gülücük emojisi) Her son, yeni bir başlangıçtır!”
 
*
 
O günden bugüne kadar geçen sürede Cemal Okan Yüksel’i hiçbir düzey ve hiçbir platformda ne yazık ki göremedik.
CHP yangın yeri olduğu vakitlerde de Cemal Okan Yüksel ortalarda yoktu.
Dahası, ülkede ekonomik buhranın şiddetli bir biçimde sürdüğü şu günlerde Yüksel, sanki buhar oldu ve uçtu.
 
*
 
Hem beni unutmaya fırsatınız olmayacak diyorsun…
Hem farklı platform ve düzeyde birlikte olacağız diyorsun…
Hem yeni bir başlangıç yapacağım diyorsun…
Ancak ne yerelde varsın ne de genelde…
Yoksun, yoksun, yoksun!..
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi