İYİ Parti’de Serdar Ulucan sesleri

Cihan Yıldırım yazdı

23 Ocak 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti ‘iyi’ denebilecek bir başlangıç yaparak siyasi hayatımızda yerini aldı. Teşkilatlarını kurdu, yola çıktı.
Siyasetteki tıkanıklığın ‘ittifaklarla’ aşılmaya çalışıldığı bir dönemde kuruldu İYİ Parti... Ortam da gayet müsaitti yani...  Bir hüküm vermek için belki erken ama Eskişehir’de bir ‘karşılık’ bulduğunu söyleyebiliriz. Eskişehir’in ‘yapısı’ da İYİ Parti için büyük şans.
Kadroları, Akşener’in gelmesi... İşler yolunda gibi görünüyor... İYİ Parti’de siyaset yapma biçimini değiştireceklerine dair bir iki ‘şey’ gördüm. Her alanda muhalefet sıkıntısı yaşanan şu günlerde esaslı bir muhalefet sağlıklı demokrasi için de çok gerekli.
İlki, partide hemen kesimin ‘yer’ bulması... Partiyi kuranların söz verdiği gibi her kesim temsil edilmiş. Daralan politikayı ancak böyle bir organizasyon rahatlatabilir, umut olabilir. Sonra ‘termik santral toplantısı’ çok iyiydi. Pek alışık olduğumuz bir tarz değildi. Devamını bekliyoruz ama sanırım partide kongre telaşı başladı.
İYİ Parti, kongrelerini yapacak. 6-11 Şubat arasında ilçeler tamamlanacak. Şubatın sonunda da il kongresini yapacak. An itibariyle Tepebaşı sakin gibi görünüyor. Odunpazarı çok hareketli. Özlem Ayrancı’ya ilk günden oluşan bir ‘tepki’ var.
Henüz ‘politikasını’ göremedik. Buna vakit yoktu... Ama ilk izlenim ve ilk tepkiler ‘iyi’ değildi. Bırakın kamuoyunu parti kendi içinde ‘sıkıntı’ yaşadı, yaşıyor. Bu nedenle Odunpazarı Kongresi hareketli geçecek.
Hazırlıklar çoktan başlamış. MHP’den tanıdığımız Serdar Ulucan’ın adını duyuyorum. Aday olmasına ‘kesin’ gözüyle bakılıyor. Ulucan, Ülkücü camianın ve siyasetin tanıdığı bir isim.
Gençliği, birikimi ve çevresi var. İYİ Parti’ye katkı sunacağını düşünüyorum. Ulucan aday olur ve Odunpazarı İlçe Başkanı olursa İl Başkanı’nın da ‘değişeceğini’ düşünüyorum.
 
Fotoğrafı görünce...
Sosyal medyada gezinirken rastladım... Kimin paylaştığını unuttum bile. Ama İlçe başkanının büyük boy fotoğrafının duvara asılması bana biraz ‘garip’ geldi. Aynı şekilde il başkanı da... İbrahim Yılmaz Kaynarca ve Dündar Ünlü’nün haberleri var mı bilmiyorum ama bu tarz bana biraz sıkıntılı geldi. Genel Başkanın fotoğrafı asılır, aynı partidense Cumhurbaşkanının, Başbakanın fotoğrafı asılır. Hadi diyelim ki belediye başkanı, milletvekilini de astın. Ama ilçe başkanının ve il başkanının ‘asılması’ başka bir ruh halini gösteriyor. Hadi il başkanı için de ‘2019 düşüncesi varsa belki’ diyelim... İlçe başkanı? Umarım haberleri yoktur, partililer ‘jest için’ yapmıştır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
musa ay 24 Ocak 2018 00:55

yahu boşuna uğraşma şaptan şeker olmazzzzz.Oradan buradan kapı önüne konmuş , kendine hayrı olmayan zatı muhteremlerle nereye varılir.?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi